Izrael ako hrozba globalneho konfliktu?

Diskusie na politické témy...

Obavate sa hrozby globalneho konfliktu v suvislosti so situaciou na Blizkom vychode?

Hlasovanie ukončené 14 júl 2006, 18:32

Ano, zacina to byt vazne
58
52%
Nie, melu sa tam uz roky
46
41%
Neviem/Nezaujima ma to
8
7%

Celkom hlasov: 112

krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Aryan Angel napísal:haha.. :) tak to bola facka politicky korektnym divakom :lol:
aj ja som sa bavil, ale na tom aký to je magor, ten Galloway. z histórie vie ho*no, a tu vás oblbuje. vy mu to žeriete...
Oskar Krejčí napísal:2.8.2006
Válka není řešení

Střílení raket na Izrael židovský stát nezlomí. Bombardování Libanonu nemůže vykořenit radikální muslimský odboj. Vše začalo v roce 1975, kdy v Libanonu, zemi plné náboženských sekt a zbraní, propukla občanská válka.

Následující rok do Libanonu vstoupila syrská armáda, aby zabránila vítězství křesťanských milicí nad tamními sunnitskými palestinskými ozbrojenci. Následoval dvojí vpád Izraele do Libanonu a okupace jihu této země - v roce 1978 a 1982. Při oné druhé válce v roce 1982 vznikl Hizballáh, Boží strana, politická i vojenská organizace reprezentující radiální šíity v Libanonu. Patří k pozoruhodnostem doby i regionu, že izraelské vojáky zpočátku podporovaly nejen křesťanské milice, ale i Hizballáh. Sunnitští Palestinci a Syřané se mu jevili jako nebezpeční protivníci.

Hrůzná občanská válka si vyžádala přibližně sto tisíc lidských životů. Po jejím skončení v roce 1990 se poměry začaly měnit. Ke stažení izraelských vojsk z nárazníkového pásma v Libanonu došlo v květnu 2002. V důsledku tlaku OSN a zvláště pak USA, který ještě zesílil po vraždě bývalého premiéra Rafika Haririho loni v únoru, se koncem roku 2005 z Libanonu stáhla i syrská vojska. Odchod Syřanů provázelo nadšení zvláště křesťanské části země, kterou podle statistik CIA tvoří přibližně 40 % obyvatel. Následné volby vyhrála antisyrská opozice, kterou v některých regionech podporoval i Hizballáh. Jenže napětí zůstalo a zároveň se prohloubilo mocenské vakuum. Bylo jen otázkou času, kdy bude vyplněno.
celý článok - http://www.blisty.cz/2006/8/2/art29604.html
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Doporucujem pozriet nasledky, ktore vyvolava vojna. Nie je vhodne pre slabe povahy!

http://www.lebzz.com/vb/leb.htm
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Odporucam do pozornosti dokument Peace, Propaganda & The Promised Land (v anglictine). Podrobnosti k obsahu filmu TU.
bax napísal:a kto je tu potom najväčší terorosta?...sa potom ľudia čudujú, prečo moslimovia robia samovražedné atentáty...však len bojujú za svoju slobodu...však keby sme im dali pokoj tak by to čo USA nazýva terorizmom nebolo, alebo bol v minimálnej forme...
Bohuzial, to co sa deje na blizkom vychode je zacarovany kruh, ktory ma prvopociatky v zalozeni sionistickeho statu Izrael na uzemi, ktore malo davno predtym svojho majitela. Tychto ludi, tak ako buducich susedov dnesneho Izraelu sa nikto nic nepytal. A tak zacal Izrael vznikat na krvavych zakladoch, kedy zo "svojho" uzemia zacal vyhanat povodnych obyvatelov a tych ktori tam ostali terorizoval a terorizuje az dodnes (tiez mimo svojich uzemi... vid. Gaza, ci zapadny breh Jordanu/ West bank). Ti, co odobrili vznik Izraelu trestuhodne opomenuli dosledky, ktore zalozenie zidovskeho/sionistickeho statu uprostred arabskeho sveta logicky prinieslo. Toto si vyziadalo/vyzaduje mnozstvo obeti, vacsinou nevinnych ludi, po ktorych ostali pribuzni etc. Pre mnohych tychto pribuznych je dnes pomsta za izraelske bestiality mozno jedinym zmyslom zivota... Nie len ze prisli o svoju zem, ale aj o svojich blizkych (otcov, matky, deti,...), pricom tieto mnohokrat vojnove zlociny oficialnych zloziek statu Izrael dodnes nikto nepotrestal. V nenavisti voci sionistom sa tiez rodia dalsie generacie... tragediou su bilancie... 45% obeti zverstiev, ktore momentalne v Libanone predvadza Izrael su prave deti. Darmo na to poukazuju medzinarodne organizacie ako napr. HRW, ci OSN,... Izrael od USA objednava dalsie, este znicujucejsie rakety M-26 (nestaci, ze doteraz pouzival zakazane zbrane- s fosforom, treba objednat dalsie, este desivejsie). Obavam sa, ze ziadna rezolucia, teraz, ani v buducnosti tento problem nevyriesi (vid. napr. obsah clanku, vratane vyjadreni izraelskych predstavitelov k sucasnemu stavu, t.j. po prijati rezolucie- Izrael neposlechl OSN a tvrdě zaútočil). Tento problem sa vola Izrael a bude trvat dovtedy, pokym bude trvat existencia Izraelu, alebo USrael dokladne nezotroci vsetkch "gojimov" okolo seba... co sa mu pomaly, ale o to istejsie dari.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Izraelské helikoptéry dopravili do Libanonu stovky ďalších vojakov

JERUZALEM - Izraelské helikoptéry dopravili dnes do južných častí Libanonu v rámci rozširovania vojenskej ofenzívy stovky vojakov. Informovala o tom hovorkyňa izraelskej armády.

"Bola to rozsiahla vzdušná operácia, v ktorej bolo zahrnuté dopravenie stoviek vojakov do južného Libanonu ako súčasť rozšírenia operácie," dodala.

Tento krok prišiel necelý deň po tom, ako Bezpečnostná rada OSN jednomyseľne prijala americko-francúzsky návrh rezolúcie o okamžitom zastavení bojov medzi Izraelom a hnutím Hizballáh.

Na prijatie rezolúcie reagovali dnes už viacerí lídri svetových mocností. Najnovšie sa v médiách objavila informácia, že líder hnutia Hizballáh Hasan Nasralláh vystúpi dnes v televízii s prejavom. Informovala o tom televízna spoločnosť al-Manar. Bude to Nasralláhova prvá reakcia, odkedy BR OSN schválila v piatok rezolúciu.

Zdroj: TASR
Tomasito
VIP
VIP

Izrael sa stiahne v pondelok

Izrael plánuje zastaviť ofenzívne operácie v Libanone v pondelok o 07.00 h miestneho času (06.00 h SELČ), ale bude pokračovať v akciách proti Hizballáhu v oblastiach, v ktorých operuje. Informoval o tom v sobotu nemenovaný predstaviteľ izraelskej vlády.

Kancelária premiéra Ehuda Olmerta však o takomto pláne nevie. Vládny zdroj uviedol, že Izrael zastaví útoky a potom vyčistí oblasť v južnom Libanone od bojovníkov Hizballáhu a zbraní.

Rezolúcia, ktorú schválila v piatok Bezpečnostná rada OSN, vyzýva na úplné zastavenie vojnového stavu a dáva súhlas na vyslanie okolo 15.000 vojakov OSN do regiónu, kde budú dohliadať na prímerie.

Z rezolúcie BR OSN vyplýva, že Hizballáh musí zastaviť všetky útoky a Izrael musí ukončiť všetky ofenzívne vojenské operácie. Čistenie oblasti podľa zdroja z izraelskej vlády spadá pod defenzívne operácie, ktoré rezolúcia povoľuje.

Zdroj: TASR
Ak je toto pravda, novoprijata rezolucia nema hodnotu ani pouziteho toaletneho papiera a Izrael si bude kludne "cistit" dalej. A to napriek tomu, ze rezolucia o.i. jasne hovori o stiahnuti sa izraelskych vojsk z Libanonu, na co maju dohliadat jednotky OSN.

// BTW. libanonska vlada na svojom zasadnuti prijala podmienky rezolucie BR OSN uz dnes, t.j. necely den po jej schvaleni BR.
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

Takze krija. Mozem sa ta opytat ci si zid? Nenahnevaj sa, ale ja si tu tvoju "objektivitu" inac vysvetlit neviem.

K teme: som si precital, ze tu rezoluciu uz schvalili aj izraelci takze dufam, ze sa to tam upokoji. Ale podla toho co tu pisete to asi na dlho nebude :(
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Dizzy napísal:Takze krija. Mozem sa ta opytat ci si zid? Nenahnevaj sa, ale ja si tu tvoju "objektivitu" inac vysvetlit neviem.

K teme: som si precital, ze tu rezoluciu uz schvalili aj izraelci takze dufam, ze sa to tam upokoji. Ale podla toho co tu pisete to asi na dlho nebude :(
nechaj Kriju, Krijom... viem o com hovorim...
TT: takze zhruba o 15 minut sa dozvieme ci sa Libanonska vojna skoncila,alebo nie.... podla mna z izraelskej strany sa tak rychlo neskonci.... :(
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dizzy napísal:Takze krija. Mozem sa ta opytat ci si zid? Nenahnevaj sa, ale ja si tu tvoju "objektivitu" inac vysvetlit neviem.
nie, nie som. čiže ani nebudem. :)
for all:nakoľko toto je môj posledný príspevok k tejto téme, tak to zhrniem z môjho pohľadu.
viktor napísal:IZRAEL

Po rozdelení štátu OSN, sa Palestína rozdelila na Izrael a terajšiu Palestínu, pričom to bol prvý židovský štát vytvorený po viac ako dvetisíc rokoch. Nezávislosť bola vyhlásená 14. mája 1948. Uznanie štátu do medzinárodného spoločenstva ho zaradilo medzi moderné štáty a tým aj umožnilo začať písať novú históriu. /uznali ho aj niektoré krajiny arabského sveta/

Populácia štátu je tvorená tisíckami imigrantov, ktorí imigrovali v dôsledku nacistických persekúcií v Európe a z iných častí sveta hlavne kvôli anti-semitizmu.
Masová imigrácia židov nastala už v 19. storočí a po príslube veľkej británie počas 1.WW, že na území palestíny/v tom čase mandátne územie VB/ bude vytvorená tzv. Židovská národná domovina, tam imigrovali ďaľší. asi by bolo naozaj lepšie, pre pokoj v regióne aby si uzurpovali miesto na tejto zemi niekde na území v oblasti severného alebo južného pólu, ale dávať im za vinu všetko čo sa tam deje je naozaj smiešne. v prvom rade za to može podľa mňa Adolf Hitler, v druhom v svetové mocnosti, ktoré nemysleli do budúcnosti a v neposlednom rade ľudská nenávisť. Izrael veľmi tvrdo bojuje za miesto, na tejto zemi, ktorému sa hovorí domov. ale viem prečo zastávate názor, ktorý zastávate. nepoznáte to, asi to nikdy nespoznáte, podotknem, že ani ja. a to z jediného dôvodu. my, Slováci sme nikdy nebojovali za svoju vlasť, za miesto, ktorému sa hovorí domov. vždy to za nás vybojoval niekto druhý. /prosím vás nechodte mi sem s SNP/. to miesto dostali "darom" po 30. rokoch od sľubu VB a teraz ho držia /a rožširujú :( / zubaminechtami. a viete čo je zaujímavé? že v regione by pravdepodobne pokoj nebol, aj keby tam židia neboli. arabi nenávidia aj palestínčanov, problém je ale v tom, že židov ešte viac.

objektivita nie je právo, je to výsada. a určite to nie je namyslenosť, ako mi tu bolo niekoľkokrát naznačené.
PS: ak sa tento post hodí viac do témy SIONIZMUS, prosím o jeho presunutie.
Tomasito
VIP
VIP

krija, prilis zjednodusene... Ale aby si mal pribliznu predstavu, ako to napriek tebou spominanej masovej(?) imigracii zidov "uz v 19. storoci" na uzemiach niekdajsej britskej kolonie so zidovskou populaciou ("zemou") vyzeralo po r. 1945 a ako sa tato situacia postupne menila, nizsie uvadzam znamy obrazok... Zdoraznujem, ze ide o obd. po WW2, kedy boli imigracne vlny zidov na toto uzemie neporovnatelne vacsie, ako imigracie pred prijatim MacDonaldovej bielej listiny (1939)- ktoru sa britska sprava snazila imigracie zidov praveze obmedzit. BTW. uz to, ze tu v tejto suvislosti spominame pojem "imigracie" o niecom svedci...
Obrázok
Viac v teme Sionizmus.
krija napísal:objektivita nie je právo, je to výsada. a určite to nie je namyslenosť, ako mi tu bolo niekoľkokrát naznačené.
Vysada = pravo, o.i. Akokolvek, pokym nechcem byt na smiech, objektivita "mojich" nazorov je nieco, co by sa malo ponechat na pousedi inych, nie "na mne"...

//
Norsko: Izrael ztratil právo na svou existenci
(14.8.06)

Nesmírně ostrý a vůči Izraeli kritický článek se objevil v hlavních norských novinách Aftenposten. Napsal jej Jostein Gaarder, autor knihy Sofiin svět.

V článku Gaarder přirovnává Izrael k Talibanu a k režimu apartheidu v Jižní Africe a říká: "Přestali jsme uznávat a respektovat stát Izrael v jeho současné podobě. Nazýváme je vrahy děti, vrahy děti (to opakuje dvakrát) a neuznáváme jejich Bohem daný nebo historický mandát k tomu, co dělají. Styďte se vy, kteří provádíte etnické čistky a teroristické akty vůči civilnímu obyvatelstvu, ať jste Hamas, Hizballáh nebo stát Izrael."

"Je to stát Izrael, který zklamal, který nerespektuje a nebrání mezinárodní zákon státu Izrael z roku 1948. Izrael chce více; více půdy, více vody, více vesnic. Aby je získal, k tomu jsou tady lidé, kteří hodlají s pomocí Boží aplikovat ‚konečné řešení‘ palestinského problému."

"Nevěříme, že Bůh vybral určité lidi. Smějeme se této národní fanatazii a pláčeme nad jejich zločiny."

Článek vyvolal velkou polemiku. A pan Gaarder byl, pochopitelně, obviněn z antisemitismu, jak je v podobných případech běžná praxe.

Zdroj: http://www.haaretz.com/hasen/spages/749552.html
Izraelský generál: Vojáci, kteří nemají v Libanonu jídlo a vodu, mohou plundrovat obchody
(14.8.06)

Izraelský brigádní generál Avi Mizrahi řekl, že je v pořádku, pokud izraelští vojáci hluboko na území Libanonu budou vykrádat a plundrovat obchody za účelem vlastního nasycení.

Prohlášení generála zřejmě reaguje na stížnosti vojáků, že mají hlad.

Podle Mizrahiho je pravděpodobné, že vojáci stráví v Libanonu zimu.

Zprávu přebírám opět z izraelských novin Haaretz.

A nakonec poznámka: Poté, co jsme slyšeli příběhy, jak izraelští vojáci, vraždí desetileté děti a páchají další nepopsatelná zvěrstva, překvapí nás ještě vůbec něco?

Zdroj: http://www.haaretz.com/hasen/spages/750384.html
No Comment.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:...
tá masová imigrácia je veľmi správny výraz. v roku 1917 sa v európe čosi odohralo, kedy strašne veľa židov išlo opačným smerom. z "izraela", ale kam? :wink:
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:Masová imigrácia židov nastala už v 19. storočí a po príslube veľkej británie počas 1.WW, že na území palestíny...
Tomasito napísal:... ako to napriek tebou spominanej masovej(?) imigracii zidov "uz v 19. storoci" na uzemiach niekdajsej britskej kolonie so zidovskou populaciou ("zemou") vyzeralo po r. 1945 a ako sa tato situacia postupne menila, nizsie uvadzam znamy obrazok...
krija napísal:tá masová imigrácia je veľmi správny výraz. v roku 1917 sa v európe čosi odohralo, kedy strašne veľa židov išlo opačným smerom. z "izraela", ale kam? :wink:
Rok 1917 nie je 19. stor. ale 20. stor. BTW. doteraz som mal dojem, ze rec je o imigraciach zidov do "Izarela" a nie opačným smerom. z "izraela" (to je emigracia). Hold, o5 si "rozumieme". A to "cosi" mozes rozdiskutovat vo vyssie spominanej teme...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Rok 1917 nie je 19. stor. ale 20. stor. BTW. doteraz som mal dojem, ze rec je o imigraciach zidov do "Izarela" a nie opačným smerom. z "izraela" (to je emigracia). Hold, o5 si "rozumieme". A to "cosi" mozes rozdiskutovat vo vyssie spominanej teme...
no teraz, sa pre zmenu ty snážíš zo mňa urobiť "hlupáka",ale nehnevám sa :wink: . ak by som nevedel tieto dve zákl. veci asi by som s tebou tu nediskutoval :wink: chcel som poukázať len na to slovo "masová". naozaj začala koncom 19. storočia. a skončila, lepšie povedané prerušila sa z tohoto dôvodu: http://www.pozorovatel.sk/dejiny/Zmysel ... lucia.html a smerovali tam aj židia z "izraela". veľmi zaujímavé čítanie!!!
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:no teraz, sa pre zmenu ty snážíš zo mňa urobiť "hlupáka",ale nehnevám sa :wink: . ak by som nevedel tieto dve zákl. veci asi by som s tebou tu nediskutoval :wink: chcel som poukázať len na to slovo "masová". naozaj začala koncom 19. storočia. a skončila, lepšie povedané prerušila sa z tohoto dôvodu: http://www.pozorovatel.sk/dejiny/Zmysel ... lucia.html a smerovali tam aj židia z "izraela". veľmi zaujímavé čítanie!!!
Nie, nesnazim sa z teba robit hlupaka. Snazim sa len reagovat na tvoje vyssie citovane slova, v ktorych mam miestami problem sa orientovat- nie je to prvy krat, pricom je zaujimave, ze tento problem sa mi spaja tradicne len s tebou. Nahoda? K clanku... bud si sa spoliehal na to, ze si ten “kratucky“ clanok neprecitam, alebo si nepochopil jeho elementarne suvislosti... v celom clanku nie je totiz ani naznak toho, ze imigracie zidov v tomto obdobi, resp. v suvislosti s udalostiami okolo r. 1917 pochadzali aj z uzemia dnesneho Izraela... pokym Ameriku, Anglicko alebo Francuzsko nepovazujes za dnesny Izrael. K veci reagujem v teme Sionizmus (kedze napriek mojmu odporucaniu otvarat tuto problematiku v relevantnej teme Sionizmu, otvoril si ju tu)...

PS: Ten clanok je inak zaujimavy, pricom priam idealne dotvara povahy sionizmu, tak typicke pre praktiky sionistickeho statu Izrael... ktore si tu tak obhajoval.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Sionizmus (kedze napriek mojmu odporucaniu otvarat tuto problematiku v relevantnej teme Sionizmu, otvoril si ju tu)...

PS: Ten clanok je inak zaujimavy, pricom priam idealne dotvara povahy sionizmu, tak typicke pre praktiky sionistickeho statu Izrael... ktore si tu tak obhajoval.
1. vysvetlenie tu:Sionizmus
2. neobhajujem sionizmus ani jeho praktiky/to by bola chyba/. nikto neočakával takú tvrdú až zákernú odpoveď za únos 2-3 izraelských vojakov. bohužial sa to stalo. ale napr. tebou uvedený článok z norskych novín, bol podľa mňa :idea: . ani neviem správne pomenovanie. norsky novinár sa práve zobudil a zistil čo to je vojna.
pravda napísal:Panuje presvedčenie, že Izrael mal právo odpovedať na provokáciu, ale nad spôsobom, akým bola vojna vedená, visí veľa otáznikov. V nasledujúcich týždňoch a mesiacoch sa bude v Izraeli veľa diskutovať o tom, prečo boli napríklad letecké sily používané selektívne pred pozemnými vojskami, aké boli vzťahy medzi politickými a vojenskými predstaviteľmi, kto prijímal rozhodnutia a čo vlastne Izrael vojenskými akciami dosiahol. Najrozšírenejší je názor, že hrozba Hizballáhu bola podcenená, že pozemné sily mali byť nasadené skôr a že sa použilo priveľa sily proti libanonskej infraštruktúre. Určite sa bude ešte veľa diskutovať o tom, akým spôsobom má Izrael používať svoju armádu.
celý článok tu: http://dennik.pravda.sk/sk_dennik.asp?r ... =sveta_6_3
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

krija napísal:arabi nenávidia aj palestínčanov
ano? :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:ano? :)
presne tak! ty si to nevedel? :wink:

Kód: Vybrať všetko

Arabské státy nakonec povstanou proti Izraeli. Nemají rádi Palestince, ale Židy nesnáší víc.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

v tyzdenniku .tyzden som nasiel pekny clanok o vojne medzi izraelom a libanonom.bolo to na uvode.napisal ho stefan hrib a kazdeho kto si ho precita prinuti sa zamysliet ci je na vine vojny fakt libanon ci izrael.najdite si to cez goole.fakt to stoji za to
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pinacolada napísal:v tyzdenniku .tyzden som nasiel pekny clanok o vojne medzi izraelom a libanonom.bolo to na uvode.napisal ho stefan hrib a kazdeho kto si ho precita prinuti sa zamysliet ci je na vine vojny fakt libanon ci izrael.najdite si to cez goole.fakt to stoji za to
máš na mysli tento?
.týždeň napísal:Editorial
ŠTEFAN HRÍB

To, čo sa malo stať s desiatimi lietadlami, ktoré odlietali z Londýna, je pekelné. Tisícky civilistov mali vybuchnúť nad americkými mestami a spôsobiť tým ďalšie tisíce obetí.
Plán bol odhalený a zmarený, ale jeho existencia, rozpracovanosť a najmä odhodlanosť desiatok britských moslimov uskutočniť ho aj za cenu vlastnej smrti, prezrádza čosi, čo je pre našu slobodu podstatné.
Táto vojna je zvláštna. Taká, aká tu ešte nikdy nebola. A práve preto je pre nás, ľudí Západu, smrteľne nebezpečná.
Vieme bojovať nepriateľovi zoči-voči, vieme sa brániť sfanatizovaným armádam aj neľudským ideológiám, ale nevieme, ako vyhrať nad ľuďmi, ktorí za svoju vec radi vymieňajú nielen ten náš, ale aj svoj život. Nechápame to, vymyká sa to našim predstavám. Dokonca občas, keď zabudneme, kto je kto, vyzerajú tí ľudia v našich očiach takmer hrdinsky.
Toto zmätenie, tento romantický obraz teroristov budú pre výsledok celej vojny kľúčové. Ak si nedáme pozor – a my si ho už dlho nedávame – postupne sa nám začne zdať, že my, ľudia slobodného sveta, vedieme krutú vojnu, a oni, hrdinskí bojovníci, sa len bránia. Občas kruto, občas zločinne, ale bránia. A na rozdiel od nás sa pri tom ešte aj obetujú. Veď nie oni, ale my sme obsadili Afganistan a potom aj Irak, nie oni, ale my podporujeme Izrael, ktorý bombarduje Bejrút, nie oni, ale my sme vymysleli Guantanámo, spáchali hrôzy v Abú Grajb a diskriminujeme Irán za jeho mierový jadrový program. Len občas máme šancu vidieť pravdu. Ako teraz, po tej strašnej správe z londýnskeho Heathrow. Zrazu prekvapene vidíme, že proti nám nestoja nijakí hrdinskí bojovníci za slobodu, ale odporní vrahovia, ktorí nám chcú nahnať strach a potom nás, ochromených, ovládnuť. To oni, nie my, nasmerovali lietadlá s nevinnými ľuďmi do Dvojičiek a Pentagonu, to oni, nie my, odpálili nálože v Madride a v Londýne, aby zabili čo najviac cestujúcich, ponáhľajúcich sa do práce, to oni, nie my, chceli v týchto dňoch zavraždiť tisíce ľudí, letiacich do krajiny, ktorá sa terorizmu postavila čelom. To oni sú v tejto vojne hanební, zbabelí, krutí a neľudskí, nie my.
Len si to treba trochu dlhšie pamätať, pretože oni nie sú úplne hlúpi – zabíjajú nás len občas, len raz za rok či dva, a potom nás nadlho nechajú útočiť. Zatiaľ čo my im po celý rok ničíme lídrov, superteroristov, vycvičených zabijakov a občas pri tom nechtiac zasiahneme aj nevinných, oni nám zámerne zabijú stovky či tisíce neznámych ľudí len občas. Robia to, lebo vedia, že radi zabúdame. A vedia aj to, že v demokracii našich lídrov netreba zabiť, stačí voči nim vyvolať nedôveru, my si ich už odvoláme sami. V tomto sú úspešní – Bush a Blair popularitu stratili, Zapatero a Prodi a všetci kritici boja s terorizmom ju získali.
Tá správa z Heathrow hovorí opäť raz jasne, kto je kto v tejto vojne. Teraz pôjde znovu už iba o pamäť.
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

autor toho článku to dobre vystihol - ľudia radi zabúdajú.... napríklad na masakry domorodého indiánskeho obyvateľstva novousadlíkmi, zabíjanie vo vietname, zabíjanie v juhoslávii, zabíjanie v afganistane, iraku... a vo všetkom majú prsty aj američania... potom sa čudujú, že niekto sa im vzoprie... oni si totiž myslia, že môžu kdekoľvek nabehnúť, zhabať ropné plantáže, nové územia a len tak využívať výhody...
Tomasito
VIP
VIP

bax, jj, lenze keby nieco take autor napisal aj o statnom terorizme USraelu, myslim ze v tyzdenniku Tyzden by si uz nenapisal, kedze je financovany z US $. Platky ako Tyzden, Domino forum, SME etc. ja osobne beriem s rezervou... Napr. za tyzdennikom Tyzden su popri Hribovi (sefredaktor) ludia ako Ivo Samson, Milan Lasica, Peter Schutz, Stevan Butora, Frantisek Sebej, Peter Tatar, Peter Osusky, Peter Zajac... a skusme spolu hadat, kolki z nich su zidia. Platok, za ktorym stoja zidia a americke dukaty ma zarucene objektivne clanky na tematiky ako terorizmus, izraelsko-libanonsky konflikt etc. Viac v teme KTO ZA KOHO KOPE
Napísať odpoveď