Novy portal

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
powers
Light Expert
Light Expert

Novy portal

Príspevok od používateľa powers »

Potrebujem pomoc pri tvorbe portalu ohladom realit. Samozrejme viem co to obnasa a viem ze to nie je lacna zalezitost takze ziadne zazraky neocakavam blizsie info na adrese: [email protected].
Takze ak mate chut pracovat na novom portali OZVITE SA!!!! :idea:
ppt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Ved napis tu konkretnejsie, o com hovoris... Takto sa ti ozve mozno viacej ludi.
powers
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa powers »

Bohuzial pisat o co ide sem nechcem. Ak chces vediet o com to asi bude pozri portal Reality.sk, na tejto baze by to malo fungovat. Myslim ale ze by to cele mohlo byt v PHP
vvTF
Expert
Expert

re

Príspevok od používateľa vvTF »

powers napísal:Bohuzial pisat o co ide sem nechcem. Ak chces vediet o com to asi bude pozri portal Reality.sk, na tejto baze by to malo fungovat. Myslim ale ze by to cele mohlo byt v PHP
A v com inom by to este mohlo byt ? :)
mastermind
VIP
VIP

Re: re

Príspevok od používateľa mastermind »

vvTF napísal:A v com inom by to este mohlo byt ? :)
jsp, asp.net
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

mastermind napísal:jsp, asp.net
flash.... 8)
mastermind
VIP
VIP

trizzo napísal:flash.... 8)
lool iba ked nejaky masochista :lol: :smt079
vvTF
Expert
Expert

juu

Príspevok od používateľa vvTF »

no dobre mastermind je to JSP lepsie ako PHP a MYSQL ?
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: juu

Príspevok od používateľa mishenko »

vvTF napísal:no dobre mastermind je to JSP lepsie ako PHP a MYSQL ?
neda sa to porovnavat s mysql, to je db. jsp je brutal rychlejsie ako php, vsetko je rychlejsie ako php (nebrat doslovne :D). inak ten spominany flash v spojitosti s ajaxom by vobec nemusel byt zly, aj ked ja som teda flash negative - to len na margo toho, ze to ide

//edit : aj napriek tomu, ze nie je php najrychlejsie, urcite zostava najrozsirenejsie a netreba ho odcudzovat
http://shootout.alioth.debian.org/debia ... lang2=java
V pohode si tam nastav aj inych superov ako php vs. jsp
mastermind
VIP
VIP

kazda zo spominanych technologii ma svoje vyhody aj svoje nevyhody. preto ked sa ide robit projekt na mieru, treba dobre zvazit ktora technologia bude pre dany projekt najlepsia
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

ked uz sme pri tej parodii, videl som stranky robene aj v delphi, ci podobnom pascale...

a ajax sa da prevadzkovat s kazdym webovym jazykom, sak su to len javascripty, ktore posles do prehliadaca tak, ako posielas bezny HTML, a ktore komunikuju so serverom skoro rovnako, ako tvoja stranka...
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: juu

Príspevok od používateľa roman3x »

mishenko napísal:... jsp je brutal rychlejsie ako php, vsetko je rychlejsie ako php (nebrat doslovne :D). ....
chlapci divne testovali, napr tuto:http://shootout.alioth.debian.org/debia ... g=php&id=0 stacilo nastavit viac memory, ako defaultnych 8mb na proces.

neviem, ako uz rozbehnuty projekt, ale ked som sa hral s janvou doma, kym sa server rozbehol a nabehla prva stranka, tak to boli desiatky sekund a 100mb naalokovancy. mozno vsak neskor lepsie, ked uz aplikacia bezi, ako tu niekto tvrdil.

Vsak zabudlo sa na veci, ako eoptimizer, turckmmcache, ktore predkompiluju co sa da zo skriptu, takze server bezi min 5x rychlejsie, ako bezne PHP, ako ej uvedene http://turck-mmcache.sourceforge.net/in ... html#bench napr. tu. Co mozem aj z vlastnej skusenosti potvrdit.

PHP ma nevyhodu, ze na zaciatku vsetko odznova preklada, kopu veci incializuje, ...ale ze by urcity algoritmus po tejto inicializacii bezal v jave 50x rychlejsie, ako v PHP, ked nakoniec to vsetko skonci v asembleri, je mi divne.
Napísať odpoveď