Cirkev a jej ovplyvnovanie suverenity SR
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Cirkev a jej ovplyvnovanie suverenity SR
minule som cital jednu knizku presne op tejto problematike.napisal ju Marian Batala a vola Cierna ma zelenu a to co som sa docital ma zarazilo.pisalo sa tam ako cirkev arogante a drzo zasahuje do veci statu a spolocnosti a robi to potichu a zakryte v peknom "obale".vsetky uvahy autora boli podlozene konkretnymi dokazmi.kniha vychadza z planu Konfederácie biskupov slovenska na roky 2002-2006.cize sucastnost.spomina sa tam uplne uzakonenie zmluvy medzi svatou stolicou a SR ktora vyraznou mierov zasahuje do suverenity statu a doslova mu nariadzuje priame financovanie cirkvi,zasahovanie do veci spolocenskych a pod.spomeniem priklady ako napr.ze bez okolkov vyhlasuju ze chcu spravit zo svk farsku republiku kde statnym nabozenstvom je kat.cirkev a moc bude v ruckach vlady a hlavne cirkvi dalej ze stat ma povinnost financne zabezpecit financovanie cirkvi,nema pravo ziadat od cirkvi dane (!) a dalsich kopu povinnosti pricom cirkev nema ziadne.dalej si cirkev vyhradujepravo na zriadovanie nestatnych(cirkevnych)skol ktore aj tak financuje stat a situacia sa vyvyja tak cirkevne skoly dostavaju v sucastnosti viac penazi ako skoly statne (!),dalej si vyhradzuje pravo na ucast svojich ludi v spravnych radach STV a SRo,dalej si vyhradzuje pravo na zriadovanie kadejakych komisii a institutov pod hlavickou KBS(konfederacia biskuop Svk) ktore nefinancuje nik iny ako stat (!).dalej sa zasadne postavila proti sekularizovaniu a pluralizovaniu spolocnosti.vyhradzuje si zasahovanie do skolstva a verejnopravnych medii.od statu dostava od statu ohromne financne prostriedky (kaszdy rok 700mi. az 1 miliardtu) pricom dane z penazi ktore ziskava aj inym sposobom odmieta platit.plati dane iba z prenajmu lesov a nehnutelnosti ktorych nema malo.ale aj pritom sa deju obrovske podvody ktore oberaju stat o miliony,no este sa v historii SR danovemu uradu nepodarilo uracit skontrolovat cirkevne veci.toto je fakt.ako priklad je uvedene hospodarenie kosickej farnosti ktore ma take nedostatky ktore udru do oci aj malemu dietatu.a ako k pachaniu tychto zlocinov iba sluzia pravicove krestanske strany ako SDKU a hlavne KDH.zaver:cirkev si zije ako prasa v zite aj ked hlasa zivot v pokore a v chudobe pricom naplnanie ich hlavneho ciela ktory sami hlasaju (priviest ludstvo ku spase) je im az na druhom mieste.pocet neveriacich stupa ale aj napriek tomu stupa pocet kostolov.ako jednina organizacia na svk neplatia dane a snazia sa preniknut do masmedii a do skolstva kde sa im to uz podarilo perfektne.snazia sa podla evanjelia formovat deti uz od skolky co je podla mna vrchol zvratenosti.ked som cital tento ich plan bolo mi na vracanie ako cirkev zasahuje do vei kazdeho jedinca na sr a robi to takycm arogantnym sposom a nikto sa proti tomu nedokaze postavit.tolko odo mna.popremyslajte,zvazte,popripade precitajte si "plan" alebotuto knihu a hlavne otvorte oci...
// Anketa upravena z dovodu sugestivnej otazky + doplnena moznost Neviem/je mi jedno. Tomasito
a odpoved "Nesuhlasim s prezentovanym nazorom lebo je to hlupost" nie je sugestivna?pinacolada
// Nie, nie je. Dokonca, z uvedenych odpovedi je najpresnejsia, pretoze ubsahuje aj dovod. Tomasito
tak mi ten dovod napis na SS
// Anketa upravena z dovodu sugestivnej otazky + doplnena moznost Neviem/je mi jedno. Tomasito
a odpoved "Nesuhlasim s prezentovanym nazorom lebo je to hlupost" nie je sugestivna?pinacolada
// Nie, nie je. Dokonca, z uvedenych odpovedi je najpresnejsia, pretoze ubsahuje aj dovod. Tomasito
tak mi ten dovod napis na SS
..asi tak.. inak sa mi zdalo posledne roky, ze po 40r komunizmu nam ide KDH nastolit dalsich 40r katolicizmu.. dufajme, ze aspon jedna prospesna vec od fica bude, ze toto obmedzi.. 
btw.. sdku sa javi, ze je s cirkvou, ale ked dojde na lamanie chleba, tak dost casto sa jej otoci chrbtom.. to su moje postrehy..
btw.. sdku sa javi, ze je s cirkvou, ale ked dojde na lamanie chleba, tak dost casto sa jej otoci chrbtom.. to su moje postrehy..
Re: Cirkev a jej ovplyvnovanie suverenity SR
to je jeden z dovodov,preco som prestal chodit do kostola... okrem toho materializmu a lobyzmu ma este stve nekonecne pokrytectvo,ktore Cirkev v sucastnosti bohuzial sprevadza... IMO by si Cirkev tak isto ako aj KSS mali uvedomit ze komunizmus padol pred takmer 17rokmi a ze uloha jednej (Cirkvi) podporovat narod proti komunizmu a druhej (KSS) viest narod "smerom k Moskve" skoncili...pinacolada napísal:...
v sucastnosti je nepredstavitelny model republiky s Cirkvou na cele,tak nech sa s tym zmieria... nie sme Vatikan...a ked sa s tym (ze Cirkev nevedie cely narod,len veriacich) zmierili v tak nabozesnkych krajinach ako je ITA,ESP,GRE, etc. nech sa s tym zmieria aj u nas...
-
okonenipica
Zablokovaný
-
mastermind
VIP
pokial dobre viem je cisto na rodicoch ci vyberu dietatu nabozenstvo alebo nieco ine. Ci sa nam to paci alebo nie, nabozenstvo je sucastou nasej historie a kultury, preto do osov urcite patri.okonenipica napísal:Podla mna by sa cirkev mala odlucit od statu, a na skolach by sa nemalo vyucovat nabozenstvo. Nech sa deti ucia doma o bohu. Nabozenska, eticka a obcianska vychova je dneska uplna zbytocnost a mali by sa zrusit uplne
Mam pocit, ze ak by sa zrusili vsetky tieto spolocenske predmety, neurobilo by to spolocnosti nic dobre. predsa sa mozno na deti nieco nalepi
to quixt: moznost pridana a hned som aj zahlasoval
Ja som klepol na neviem/je mi to jedno. urcite je na tom velky kus pravdy, ale nepokladam to ako za nejaku hrozbu. Cirkev ide dolu vodou, chodim na rk-skolu a mozem ta ubezpecit, ze to tam vobec nevypada tak straslivo. Mladý ludia si postupne tvoria vlastny nazor na cirkev a spolocenstvo ako take. Mladych nadsenych je malo a onedlho sa stane chodenie do kostola iba spolocenskou formalitou.
ja som dal "Neviem/je mi jedno" a to len preto lebo tam este nebola moznost "Nesuhlasim s prezentovanym nazorom lebo je to hlupost"
suhlasim s tym ze z cirkvou to ide dolu vodou, ked idete do kostola co tam vidite len same stare babky mladych to vobec nezaujma nejaky kostol co tam po nom ziadna perspektiva a zbytocne vyhodeny cas. (mozno ked my budeme na dochodku a nebudeme mat co robit tiez budeme stale v kostole sedet
)
suhlasim s tym ze z cirkvou to ide dolu vodou, ked idete do kostola co tam vidite len same stare babky mladych to vobec nezaujma nejaky kostol co tam po nom ziadna perspektiva a zbytocne vyhodeny cas. (mozno ked my budeme na dochodku a nebudeme mat co robit tiez budeme stale v kostole sedet
Re: Cirkev a jej ovplyvnovanie suverenity SR
čo sa týka zluvy s vatikánom som proti...čo sa týka väčšej moci cirkvi som proti...som za odluku cirkvy od štátu...čo sa týka zakladania cirkevných škôl som proti...čo sa týka toho posledného, s výučbou cirkevnej morálky detí na školách som za....v evanieliách a cirkevných morálnych kódexoch (desatoro atď) je veľa pravdy a dobrého a rozhodne by sa v spoločnosti veľa zmenilo k dobrému, keby sa nimi riadila...taká biblia alebo desatoro nemusí byť len pre kresťana...veľa odpovedí na životné problémy tam nájde aj ateista...ale tu je skôr problém, čo s deťmi iných vieroviznaní a ateistov...aj keď taká etická výchova je tiež dosť dobrá náhrada a tú by som nariadil ako povinný predmet...
ano je to v podstate pravda hlavne katolicka cirkev !!!! krestanstvo sa velmi a velmi menilo a teraz ked sa pozrete na katlkov a evanjelikov knazov su to zaschnute tela ktore neveria v nico len recituju co sa niekedy naucili !!! A katolicka cirkev a vatikan vzdy mali velku moc lebo mali peniaze a dokazali aj zabijat , vrazdit kradnut len aby zbohatli alebo aby bolo po ich aj ked v katolickych zakonoch je tiazky hriech nezabijes !! ale su to pretvraky preto ked uz krestanstvo tak jaradsej davam priestor zivemu Bohu a krestanstvu a cirkvy ako klanat sa papezovi a bozkavat jeho priblby prsten !!!
potom nechapem jedno ked som bol maly ucili ma klanat sa budes len Bohu a nikomu inemu ked si vsimnete tak vzdy ked pride obycajny clovek alebo nizzsie postaveny knaz k papezovi vzdy poklakne a co je on je to tiez obycjany clovek !!
nech uz ma neseru katolicy
nesúhlasim s podpísanim zmluvy o výhrade svedomia
som za odluku cirkvi od štátu v tom zmysle že by sa prestala financovať štátom, kto chce prispievať na chod cirkvi nech prispeje zo svojich vlastných peňazi/zo svojej dane
nie som proti naboženstvu v školách, nie som proti cirkevným školám - keď to chce niekto navštevovať, prosím jeho slobodná voľba
Nie som proti cirkvi v spoločnosti, som proti cirkvi v štáte.
som za odluku cirkvi od štátu v tom zmysle že by sa prestala financovať štátom, kto chce prispievať na chod cirkvi nech prispeje zo svojich vlastných peňazi/zo svojej dane
nie som proti naboženstvu v školách, nie som proti cirkevným školám - keď to chce niekto navštevovať, prosím jeho slobodná voľba
Nie som proti cirkvi v spoločnosti, som proti cirkvi v štáte.
keby si aspon vedel o com hovoris a nie len to co si niekde pocul...jojcek napísal:ano je to v podstate pravda hlavne katolicka cirkev !!!! krestanstvo sa velmi a velmi menilo a teraz ked sa pozrete na katlkov a evanjelikov knazov su to zaschnute tela ktore neveria v nico len recituju co sa niekedy naucili !!! A katolicka cirkev a vatikan vzdy mali velku moc lebo mali peniaze a dokazali aj zabijat , vrazdit kradnut len aby zbohatli alebo aby bolo po ich aj ked v katolickych zakonoch je tiazky hriech nezabijes !! ale su to pretvraky preto ked uz krestanstvo tak jaradsej davam priestor zivemu Bohu a krestanstvu a cirkvy ako klanat sa papezovi a bozkavat jeho priblby prsten !!!![]()
potom nechapem jedno ked som bol maly ucili ma klanat sa budes len Bohu a nikomu inemu ked si vsimnete tak vzdy ked pride obycajny clovek alebo nizzsie postaveny knaz k papezovi vzdy poklakne a co je on je to tiez obycjany clovek !!
![]()
nech uz ma neseru katolicy
1. prikazanie je: "ja som pan boh tvoj nebudes mat inych bohov okrem mna aby si sa im klanal" .. ked niekto pobozka prsten papezovi tak sa mu neklania ako bohovi ale jednoducho vyjadruje svoju uctu ako najvyssej autorite v cirkvi tu na zemi..
ked ta uz tak ti krestania seru tak povedz jeden konkretny priklad ako teba nasrali...
-
pinacolada
Guru wannabe
setci co si chcu ujasnit nejake veci precitajte knihu Marian Baťala:Čierna má zelenú .taka zelena knizka s ciernym krizom v strede.papajte
dalej.cirkev upada moralne.ludia prestavaju verit knazom,nechodia do kostala ale na druhej strane ma stale vacsie a vacsie naklady ktore platite aj vy.dalej tym ze kritizujem cirkev nechcem podporovat bezbrehe sirenie slobody.nic co je vyhnane do extremu nemoze skoncit dobre.treba nabozenstvo,lebo je sucastou nasej kultury a historie a treba aj slobodu myslenia lebo spolocnost uz neni v 16 storoci
dalej.cirkev upada moralne.ludia prestavaju verit knazom,nechodia do kostala ale na druhej strane ma stale vacsie a vacsie naklady ktore platite aj vy.dalej tym ze kritizujem cirkev nechcem podporovat bezbrehe sirenie slobody.nic co je vyhnane do extremu nemoze skoncit dobre.treba nabozenstvo,lebo je sucastou nasej kultury a historie a treba aj slobodu myslenia lebo spolocnost uz neni v 16 storoci
praveze cirkev po restitucii dostala vela majetku ktory jej ani nikdy nepatril kedze nemala alebo sa stratili zaznami co vlastnili a co nie.carries napísal:ak chcete odlucit cirkev od statu, nech jej stat vrati vsetok majetok, ktory uziva
najprv sa nauc vyjadrovat, potom sa nauc pravopis a ako posledne nauc sa upravovat prispevky!! to je take zlozite dat to vsetko do jedneho prispevku?pinacolada napísal:toto si odpust.vybral si tu vztah cirkvi a medii o ktorom vies asi tolko co ja o buducnosti ludstva v roku 3041 a uz ides davat novu odpoved na otazkut.dobre si to precitaj cele.doftedy drz usta alebo si precitaj spominanu knihu alebo si to pozri na nete alebo ja nevem co uz ked ani toto ti nepomoze
inak nechapem preco by si mal Tomasito nieco odpustit ako keby teba urazal si riaditel markizi ci co? preco by o tom vztahu nemal vediet nic ved uz len ked si zoberes ze byvaly generalny riaditel markizy Rusko zalozil svoju super liberalnu stranu a co s nou chcel dosiahnut. celu svoju predvolebnu kampan postavil len proti cirkvi.(aj tak mu to nepomohlo
ako ja neobhajujem cirkev je to jedna velka mafia, ale treba si uvedomit ze nie je to take jednoduche odlucit ju od statu. (stale lepsia cirkev ako ANO buze****).
// ok sry uz si to upravil
loool, nemam ti zacat posielat moje nazory pred odoslanim na schvalenie? Napisal som svoj nazor, ktory si moze ktokolvek, kedykolvek preverit s realnym stavom v spolocnosti. Staci mat otvorene oci, necitat hluposti a nemusis ani cakat do r. 3041.pinacolada napísal:toto si odpust.vybral si tu vztah cirkvi a medii o ktorom vies asi tolko co ja o buducnosti ludstva v roku 3041 a uz ides davat novu odpoved na otazkut.dobre si to precitaj cele.doftedy drz usta alebo si precitaj spominanu knihu alebo si to pozri na nete alebo ja nevem co uz ked ani toto ti nepomoze
// Ad. "toto si odpust", "dovtedy drz usta", ...
-
pinacolada
Guru wannabe
tato knizka neni pochybna ani nahodou.vychadza a komentuje plan KBS o evanjelizacii svk z roku 2001 na roky 2002-2006.tento plan je tam uvedeny cely tak ako bol vydany.taze ak nevis o tom nic bud tichogwixt napísal:zakladat svoje nazory na pochybnej knizke pochybneho autora sa ti zda OK?
zatial padli len obvinenia bez argumentov ...
argumenty tam boli.precitaj si zakladnu zmluvu slovenska so svatou stolicou.na nete ju urcite najdes