casto ma palia oci s pc .vyskusla som uz vsetky mozme kvapky (umele slzy,vsetky visiny,hypromelozu ,sensivit,zerem lutein) bol som u ocnej .vraj to mam s pc .to som obmedzil na 3 hodiny denne ale stale je to take iste
neviet daco poradit ale k veci ze vynechat pc a pod kraviny si odpuste
kur*a co zeru ti programatori co yvsia cele dni za pc??
brm napísal:LCD alebo CRT? Pokial mas este klasicky monitor, co najskor sa poobzeraj po nejakom kvalitnejsom LCD..
Tak-tak...Kúp si LCD monitor, ak hráš hry a surfuješ po nete večer nesmie byť ako jediný zdroj svetla v mistnosti tvoj monitor. Vždy maj zapnuté svetlo. Ja to mám vyriešené tak, že mám lampu na poličke za monitorom a ona mi pekne svieti.
Mimochodom si si istý že to máš z monitoru ?
Je leto, môže byť mnoho príčin...
dudinko napísal:Aku frekvenciu obrazovky mas nastavenu?
Ja si tiež ťažko zvykám na moje nové LCD, ktoré má 75Hz, oproti môjmu starému CRT, kde som mal 85Hz (nikto mi neverí, ale ja tam "to blikanie" pri 75Hz vidím).
Taktiež sa pokús pohrať s rozlíšeniím, a zisti ktoré Ti najviac neprekáža .
fikus-kukis napísal:Ja si tiež ťažko zvykám na moje nové LCD, ktoré má 75Hz, oproti môjmu starému CRT, kde som mal 85Hz (nikto mi neverí, ale ja tam "to blikanie" pri 75Hz vidím).
Taktiež sa pokús pohrať s rozlíšeniím, a zisti ktoré Ti najviac neprekáža .
Skus znizit.. viem, ze nieco podobne mam aj ja na svojom LCD EIZO.. ked nastavim frekvenciu na 75Hz, tak je to nepozeratelne.. ale ked znizim, tak je to oki.
kanagon napísal:casto ma palia oci s pc .vyskusla som uz vsetky mozme kvapky (umele slzy,vsetky visiny,hypromelozu ,sensivit,zerem lutein) bol som u ocnej .vraj to mam s pc .to som obmedzil na 3 hodiny denne ale stale je to take iste
neviet daco poradit ale k veci ze vynechat pc a pod kraviny si odpuste
kur*a co zeru ti programatori co yvsia cele dni za pc??
no podla tvojho nikcu to palenie oci nemusi byt len z monitora...