Programovanie v Delphi
-
dado_katkin
Amateur
-
programator
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
-
programator
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
a kde a kolko zarabas ak sa smiem spytat?:Dgwixt napísal:ja nehovorim ze je zle, sam v tom robim (akoze zarabam, nie len tak pre zabavu), len ma hneva ked o tom kazdy hovori ako o jazyku ... v Objact pascale sa da programovat aj bez delphi
lebo som este nevidel na slovensku poriadnu firmu co by robila v delphi...
zarabam myslim dost na to v ktorom kute slovenska som.....programator napísal: a kde a kolko zarabas ak sa smiem spytat?:D
lebo som este nevidel na slovensku poriadnu firmu co by robila v delphi...
ked ja robim v delphi to neznamena ze vsetko vo firme sa robi v delphi ... pravdu povediac viem len o mojom projekte co sa v nom robi
Programovanie v Delphi
No s tejto debaty, som si len potvrdil ze najlepsi programovaci jazyk je ten ktory programator najlepsie vie... Ja som zazraty delfinak takze najlepsi je Delphi! Ale mam mensi dotaz, minule som dostal take pytanie ze aky je roydiel medzi C, C++ a C#? no a ja som vayne nevedel aky je v tom rozdiel, nevedeli by ste mi to vysvetlit, len tak informativne...
-
mastermind
VIP
-
fikus-kukis
Guru wannabe
A už som si myslel, že nedržím krok s dobou, lebo ovládam C++ (iba trochu), avšak vôbec C#, no teraz sa uhol pohľadu otočilmastermind napísal:C# - jazyk vyvinuty microshitom, splna Common language specifitacion, je to plne .NET jazyk a bol vlastne vyvinuty na to aby sa pouzival v .Net frameworku.
-
mastermind
VIP
Programovenie v Delphi
Zdravim vospolok
Dakto tu pisal ze zaraba dost (ako programator) v tom kute na slovensku kde pracuje... Kde pracujes? A kolko beru taky programatory? pytam sa len tak zo zvedavosti... Ja som zatial len student, no a zarabam si len tak bokovky, a aby som priblizne vedel v akej cenovej kategorii sa treba pohybovat... No a este hladam niekoho kto podnika ako programator na vlastnu pest. Pretoze ksefty by boli, ale kazdy to chce oficialne, na fakturu a tak. Ako by to bolo najrozumnejsie vyriesit, pretoze zalozit si zivnost v tejto oblasti je trosku komplikovanejsie, a samozrejme treba platit odvody kezdy mesiec, a nie vzdy je dobry mesiac... no a ako to mate vyriesenie s autorskymi pravami, a co autorske prava na softwer v ktorom programujete?
Dakto tu pisal ze zaraba dost (ako programator) v tom kute na slovensku kde pracuje... Kde pracujes? A kolko beru taky programatory? pytam sa len tak zo zvedavosti... Ja som zatial len student, no a zarabam si len tak bokovky, a aby som priblizne vedel v akej cenovej kategorii sa treba pohybovat... No a este hladam niekoho kto podnika ako programator na vlastnu pest. Pretoze ksefty by boli, ale kazdy to chce oficialne, na fakturu a tak. Ako by to bolo najrozumnejsie vyriesit, pretoze zalozit si zivnost v tejto oblasti je trosku komplikovanejsie, a samozrejme treba platit odvody kezdy mesiec, a nie vzdy je dobry mesiac... no a ako to mate vyriesenie s autorskymi pravami, a co autorske prava na softwer v ktorom programujete?
-
mastermind
VIP
skus si pozriet napriklad taky Haskel http://en.wikipedia.org/wiki/Haskell_pr ... g_language pascal budes milovatRixsus napísal:nevem ako moze nekto programovat v delphi ... pascal je najhorsi programovaci jazyk co poznam ... fuuuj uz iba := ma sere ...
ked sa naucis(Haskell) tak je v pohode
je to iba ina koncepcia
pascal je podla mna uplne zbytocny jazyk davno prekonany ... iba zastaraly skolsky system ho drzi pri zivote
co sa tyka delphi tak je to iba objektova nadstavba ... nic viac nic menej ...
vacsina v tom programuje lebo :
1. vie pascal (skolstvo)
2. ma to celkom VCL(Borland) tak sa lahko robi UI
nevem ale delphi/pascal neznasam ...
nech my nekto povie co je v nom lepse ako napr v C++
pascal je podla mna uplne zbytocny jazyk davno prekonany ... iba zastaraly skolsky system ho drzi pri zivote
co sa tyka delphi tak je to iba objektova nadstavba ... nic viac nic menej ...
vacsina v tom programuje lebo :
1. vie pascal (skolstvo)
2. ma to celkom VCL(Borland) tak sa lahko robi UI
nevem ale delphi/pascal neznasam ...
nech my nekto povie co je v nom lepse ako napr v C++
-
mastermind
VIP
nikto netvrdi ze pascal je programovaci jazyk ktory je vhodny na programovanie realnych aplikacii ale zacinajuci programator sa nemusi trapit s vecami ako pointre ktorymi je ccko a c++ prespikovane. Zacinajuci programator musi pochopit to ako funguju podmienky, cykly, globalne premene, funkcie atd a urcite mu to neulahcia detaily ako pointer na premennu ktora je argumentom funkcie scanf.
-
mastermind
VIP
myslim, ze slepo obhajujes svoj oblubeny programovaci jazyk bez ohladu na argumenty co tu padli. Ja mam tiez rad php c# a javu ale pre zaciatocnika je to jednoducho nevhodne. a dovod? staci sa pozriet na nasledujuce ukazky kodu.Rixsus napísal:no a vsetko to iste je aj v pythonea este ma aj oop a je open
a este uci odsadzovat kod a nema ziadne pointeri
Kód: Vybrať všetko
def foo(x):
if x == 0:
bar()
baz()
else:
qux(x)
foo(x - 1)Kód: Vybrať všetko
def foo(x):
if x == 0:
bar()
baz()
else:
qux(x)
foo(x - 1)Co sa tyka potreby ucit sa odsadzovat kod. Je to vec ku ktorej dospeje programator sam od seba. Dojde do stadia ked jednoducho zacne ten kod odsadzovat sam.
Re: Programovenie v Delphi
no tak ked som pred rokom koncil skolu tak sa ponuky na pracu pohybovali okolo 30 litrov v BA +- 2 litre (fixna + variabilna cast mzdy) .. ale da sa urcite najst aj lepsiemarosbela napísal:Zdravim vospolok
Re: Programovenie v Delphi
Mohol by si povedat priblizne v akej cenovej hladine sa pohybujes ty, prosim ta? Pretoze ja sa preve len teraz chystam byt studentom a velmi ma to zaujima.marosbela napísal:...Ja som zatial len student, no a zarabam si len tak bokovky...