ASUS EN7950GX2

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
PACO8
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ASUS EN7950GX2

Príspevok od používateľa PACO8 »

Na akej zakladnej doske fici tato graf. karta ASUS EN7950GX2?
http://cz.asus.com/products4.aspx?l1=2& ... odelmenu=1
je tam dole sice tabulka jake ju podporuju ale tam je aj BIOS a v tom sa moc nevyznam lebo kamos si ju chce kupit ale nema net tak pisem zanho. To potrebuje aj kompatibilny bios alebo co? Ak by ste nasli nejaku dosku tak mi pls napiste link na kupu, inak potrebuje to na Socket LGA775
Stando
Star
Star

Príspevok od používateľa Stando »

toto prvykrat pocujem ze to treba pichnut do nejakej blizsie specifikovanej dosky... podla mna pojde v kazdej doske ktora ma PCIe... mozno su tam tie dosky uvedene akurat tak pre lepsiu suhru dosky s grafikou...
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ono to je hlavne aj na to aby to mohlo vyuzit SLI a neviem ci to podporuju vsetky MB sak pozri ten link co som prilozil a uvidis
Stando
Star
Star

no ale mala by stacit podla mna hociktora doska SLi... preco by to neslo na inych SLi okrem tych asusackych? nevidim dovod...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

..no podla obrazka to asi nie je obycajna SLI karta.. obsadi sice 2 pozicie, ale ak sa pozriete na obrazok, zasunie sa iba do jedneho PCX portu..

Pokial si dotycny kupi tuto kartu, tak by asi mal mat aj jednu z uvedenych dosiek. Co sa tyka BIOSu, tak s tym by nemal byt problem, ved na tej stranke sa urcite najde aj prislusny BIOS k zakladnej doske.. a bude mu stacit ho aktualizovat. :)
Stando
Star
Star

ja stale nehapem preco by to nemalo ist aj v inych SLi :?
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

A všimli ste si, že okrem ASUS dosiek tam nie je žiadna iná :D ?
Aj keď ja by som ju do inej dosky ani nestrkal :wink: .
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ved to je to ze su tam len ASUS dosky ale videl som tuto kartu aj od MICROSTAR a od Leadteku pozrem to a hodim sem linky aj na tie dve
edit: uz som to nasiel tu je na Leadtek http://www.leadtek.co.uk/ ale je to po anglicky ale sak neva
a na oficialnej stranke MSI tato karta ani nie je ale v Alze ju maju v predaji
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

tá graf. karta bude fungovať v akejkoľvek MoBo, ktorá má aspoň 1 slot s rozhraním PCI-Express!
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:tá graf. karta bude fungovať v akejkoľvek MoBo, ktorá má aspoň 1 slot s rozhraním PCI-Express!
fakt? lebo sak sm pozeral a nenasiel som ani jednu MB ktora podporuje SLI ci to podporuju vsetky? nevim nevyznam sa v tom a kamos tiez ne
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

PACO8 napísal:fakt? lebo sak sm pozeral a nenasiel som ani jednu MB ktora podporuje SLI ci to podporuju vsetky? nevim nevyznam sa v tom a kamos tiez ne
na tuto grafiku nepotrebujes SLI.. SLI by si potreboval, keby si chcel dve grafiky zapojit do jedneho kompu..

btw.. na jednom fore som nasiel jedneho uzivatela, co mal tuto grafiku aj s doskou od DFI, takze pravdepodobne nebude problem aj pri inych doskach.. ;)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:btw.. na jednom fore som nasiel jedneho uzivatela, co mal tuto grafiku aj s doskou od DFI, takze pravdepodobne nebude problem aj pri inych doskach.. ;)
tie tabulky, kde sa udáva kompatibilita medzi jednotlivými komponentami, je len s tými s ktorými to mal výrobca možnosť, alebo ochotu testovať. neznamená to, že inde to nebude fungovať. ale týmto si to vlastne potvrdil. :wink:
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

takze ako som pochopil: malo by to fungovat na vsetkych doskach ktore maju PCI Expres x16, inak kazdy doska ktora ma dva sloty na PCIe by mala asi podporovat aj SLI nie??
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

PACO8 napísal:takze ako som pochopil: malo by to fungovat na vsetkych doskach ktore maju PCI Expres x16, inak kazdy doska ktora ma dva sloty na PCIe by mala asi podporovat aj SLI nie??
všetky nie. grafická karta, o ktorej je reč pôjde v každej, ktoré majú jeden PCI Expres x16 ale aj dva /obsadený bude aj tak len jeden/. a teraz pozor: základné dosky s chipsetom intel možu mať dva sloty PCI Expres x16, ale nemajú podporu SLI a ani konkurenčnú technológiu od ATI-Crossfire. možeš tam dať dve GK ale získaš tým len podporu pre viac monitorov.
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:všetky nie. grafická karta, o ktorej je reč pôjde v každej, ktoré majú jeden PCI Expres x16 ale aj dva /obsadený bude aj tak len jeden/. a teraz pozor: základné dosky s chipsetom intel možu mať dva sloty PCI Expres x16, ale nemajú podporu SLI a ani konkurenčnú technológiu od ATI-Crossfire. možeš tam dať dve GK ale získaš tým len podporu pre viac monitorov.
pls nepozrel by si mi nejaku MB ktora ma dva PCIe sloty a podporuje SLI ja sa v tomto moc nevyznam a nemam prehlad mala by byt na socket LGA775
Jeremi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jeremi »

krija napísal:všetky nie. grafická karta, o ktorej je reč pôjde v každej, ktoré majú jeden PCI Expres x16 ale aj dva /obsadený bude aj tak len jeden/. a teraz pozor: základné dosky s chipsetom intel možu mať dva sloty PCI Expres x16, ale nemajú podporu SLI a ani konkurenčnú technológiu od ATI-Crossfire. možeš tam dať dve GK ale získaš tým len podporu pre viac monitorov.
intel 975 chipset podporuje crossfire v zapojeni 2x8 pci expres liniek

inak na intel asi len nejaku dosku z nforce 4 alebo nejaky 570 sli intel idition
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

PACO8 napísal:pls nepozrel by si mi nejaku MB ktora ma dva PCIe sloty a podporuje SLI ja sa v tomto moc nevyznam a nemam prehlad mala by byt na socket LGA775
napr. tu. ale v zásade platí, že každá to má v názve :arrow: SLI
Jeremi napísal:intel 975 chipset podporuje crossfire v zapojeni 2x8 pci expres liniek
inak na intel asi len nejaku dosku z nforce 4 alebo nejaky 570 sli intel edition
toto je pravda, asi som to mal ešte viac upresniť.
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no dobre dik vam vsetkym
to krija: ten nazov som si moc nevsimal asi preto som ziadnu MB nenasiel :oops:
Napísať odpoveď