tabulka

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
joedis
Light Expert
Light Expert

tabulka

Príspevok od používateľa joedis »

ked vlozim do tabulky pozadie a obrazok tak ten obrazok mam v strede.
neda sa nejako posnut uplne nahor tabulky? dik
caesar1987
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

skus

style="background-position: left top;"
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Alebo ked nevyuzivas CSS tak valign="top"
//edit: vklada sa do tagu <td valign=....>
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

a znova mi to neda a poviem si svoj nazor. odporucanie w3c jednoznacne hovori o tom, ze atributy ako align a valign su jednoducho v xhtml nepripustne. naco stracat cas pisanim stranky v html 4.01, ked sa to da !LAHSIE! v xhtml
IgiPoP
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa IgiPoP »

mastermind napísal:a znova mi to neda a poviem si svoj nazor. odporucanie w3c jednoznacne hovori o tom, ze atributy ako align a valign su jednoducho v xhtml nepripustne. naco stracat cas pisanim stranky v html 4.01, ked sa to da !LAHSIE! v xhtml
a znova, tentokrat nahlas, suhlasim s tvojim nazorom.
programatori, ktory len zacinaju sa venovat html, css maju neuveritelnu moznost sa naucit programovat webove stranky pekne a od zaciatku validne.
tak naco sa vracat do zadu?

a znovu pripomeniem vsetkym, ze tag <table> sa vyuziva na vypisanie tabulky a nie na formatovanie stranky. na to sluzi CSS.
//mastermind: tak sa mi to paci :)
joedis
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa joedis »

diky moc. :)
Frikso
Darca
Darca

mastermind napísal:a znova mi to neda a poviem si svoj nazor. odporucanie w3c jednoznacne hovori o tom, ze atributy ako align a valign su jednoducho v xhtml nepripustne. naco stracat cas pisanim stranky v html 4.01, ked sa to da !LAHSIE! v xhtml
Este raz si precitaj moj prispevok.
Frikso napísal:Alebo ked nevyuzivas CSS tak valign="top"
Volne to nadvazovalo na predosli prispevok od caesara, ktory predviedol, ako sa to robi v xhtml/CSS.
Keby si to povedal ako IgiPop, urcite by tu tento post nesvietil. To, ze si mod este neznamena, ze si nieco viac. Basta
mastermind
VIP
VIP

je zrejme ze chlapec sa dal na pisanie webstranok len nedavno. preto je zbytocne ukazovat mu atributy ktore su v najnovsom odporucani povazovane za nepripustne.
nechapem preco dotoho tahas otazku, ci som alebo nie som moderator. Ak trpis pocitom menejcenosti nie je to moj problem, ale budem rad ked si to nechas pre seba, najma v pripadoch ked sa niekto snazi zaciatocnikovi ukazat ako najlepsie zacat. :?
Frikso
Darca
Darca

mastermind: Netrpim nicim a uprimne poviem, ze by som tu modom byt nechcel. Spomenul som to len pre to, lebo som presvedceny, ze by si to uplne inak povedal, keby si modom nebol. to, ze chalan zacina s tvorbou je mi jasne a tiez mi je jasne, ze o styloch nema ani paru. Chcel som mu ukazat, ako jednoducho moze tu tabulku zarovnat, ked nevie, ako na styly. Este raz k tomu modovi: Preco sa ma pokusas urazat? Stale mi pripada, ze sa citis vysoko na koni. Basta-skoncil som!
mastermind
VIP
VIP

napisal by som to rovnako na akekolvek ine forum, bez ohladu nato ci tam som alebo nie som moderator. Dajme tomu, ze o CSS ani nepocul. No cim skor o tom pocut bude tym lepsie pre neho.
Pouzivajte si co chcete, ale cim skor ziskate dobre navyky pri pisani kodu tym lepsie pre vas, aj pre vasich spolupracovnikov.
final
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa final »

IgiPoP: ehm, za to, že sa tabuľka zobrazí až keď sa načíta?

s webom už robím nejaké tie roky, robil som html, xhtml a posledné xhtml 1.1 strict.. ale vždy dávam prednosť tabuľkovému formátovaniu..
je to o veľa rýchlejšie, raz som si dával porovnanie, za koľko spravím jeden layout s tabuľkami a s divmi(y?) a podobnými sračkami.. 5x krát rýchlejšie to bolo s tabuľkami.. (nejde o kvantitu, ale...... preferujem tomu s čím sa mi rýchlejšie a pohodlnejšie robí..)
a vlastne.. čo tam po tom, že uživateľ si chvíľku počká kým sa to načíta.. a ešte k tomu pekne s prehľadom a nie kúsok po kúsku?..
IgiPoP
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa IgiPoP »

Finalway napísal:IgiPoP: ehm, za to, že sa tabuľka zobrazí až keď sa načíta?

s webom už robím nejaké tie roky, robil som html, xhtml a posledné xhtml 1.1 strict.. ale vždy dávam prednosť tabuľkovému formátovaniu..
je to o veľa rýchlejšie, raz som si dával porovnanie, za koľko spravím jeden layout s tabuľkami a s divmi(y?) a podobnými sračkami.. 5x krát rýchlejšie to bolo s tabuľkami.. (nejde o kvantitu, ale...... preferujem tomu s čím sa mi rýchlejšie a pohodlnejšie robí..)
a vlastne.. čo tam po tom, že uživateľ si chvíľku počká kým sa to načíta.. a ešte k tomu pekne s prehľadom a nie kúsok po kúsku?..
na zaciatok informacia: xhtml 1.1 je vyvojovo starsia ako xhtml 1.0, je to paradox ale je to tak. takze pouzivaj xhtml 1.0.

CSS vzniklo prave kvoli tomu, aby sa stranka dala krasne naformatovat. co sa tyka zapisu tabulky, pride mi to casovo narocnejsie a v konecnej faze sa nevyhnes tomu aby si nemal tabulku v tabulke, co pokial viem nie je validne pod xhtml 1.0. samozrejme by sa cela stranka dala urobit do jednej tabulky ale velmi komplikovane s premyslenou kombinaciou "colspan", "rowspan". fuuuu, ta predstava ma desi.

ja osobne tabulku pouzivam len na vypisanie tabulky. nic viac!
final
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa final »

na začiatok informácia: nesptupňoval som to podľa vývoja, ale podľa náročnosti..

ono, zvykom býva, keď sa človek niečo naučí, uteká hneď tlačiť kaleráby ostatným aké to je mňam mňam.. (čo ani nemusí byť a pre začiatočníka v tomto prípade, ehm ehm...)..

pokiaľ vieš ako píšeš kód, col(row)span, tak s budúcou úpravou nemáš problém.. a časovo? pri tabuľkách vyviazneš s kratším časom.. toť môj názor..
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Re: tabulka

Príspevok od používateľa aughostino »

votriem sa do temy: dostal som sa k jednemu vysokoskolskemu zadaniu (upozornujem, nestudujem na ziadnej VS), rozhodol som sa ze si ho z dlhej chvile vypracujem. Je tam jedna uloha s tabulkami a kedze ja tabulky neovladam tak sa spytam vas :) ako by sa dala vytvorit takato tabulka ako v prilohe? skusal som vlozit bunku do bunky ale akosi mi to nefungovalo...

skusal som aj vytvorit si 1 stlpec a 3 riadky, prvemu a poslednemu riadku som dal cervene pozadie bez oramovanie, strednemu riadku som dal biele pozadie a cervene oramovanie, ale aj to sa mi zobrazilo nejak uplne inak
Prílohy
img.png
img.png (1.4 KiB) 515 zobrazení
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...myslíš v Exceli? Alebo v HTML?...

...ak cez HTML, tak pomocou <div>...
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

V html, ja by som to tiez najradsej riesil cez div, ale podmienkou su tabulky :/
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...aha tabuľky....mmt...

Kód: Vybrať všetko

<table bgcolor=red width=124 height=448 cellpadding=0px cellspacing=0px border=0px>
<tr><td colspan=3 height=35 bgcolor=red></td></tr>
<tr><td width=1px></td><td width=121px bgcolor=white></td><td width=2px></td></tr>
<tr><td colspan=3 height=80></td></tr>
</table>
maros7777 napísal:musim sa vyjadrit aj ked final tu pisal uz davnejsie.

to hadam nemyslis vazne s tymi tabulkami. pises, ze s webom robis uz niekolko rokov a napises, ze stranky formatujes tabulkou???

ja robim s webom 2 roky a keby skladam stranku z tabuliek, tak som v momente vyhodeny. nezijeme uz v 20. storoci, tak by si sa mal spamatat a zacat robit KVALITNE stranky. btw. o SEO si uz pocul? neviem, co povie na tie tvoje tabulky...
...kde som napísal že stránky formátujem cez tabuľky?...kde píšem že s webom robím už niekoľko rokov?...o SEO som počul...

//...už to velice rýchlo vymazal, ale ja to tu aj tak nechám...
maros7777
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa maros7777 »

to nepatrilo tebe.
a potom som si vsimol, ze ten finalov prispevok je z roku 2006, tak som to vymazal :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ak necituješ príspevok, na ktorý reaguješ, tak sa to automaticky berie, že reaguješ na posledný príspevok...
maros7777
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa maros7777 »

oslovil som ho v prvej vete ;)
Napísať odpoveď