STRETNUTIE S MEDVEDOM

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

PODLA MNA NAJLEPSIE RIESENIE :

UTEKAL BY SOM A KRIKOM BY SOM HO ODPLASIL
65
34%
LAHOL BY SOM SI NA ZEM A ROBIL BY SOM SA MRTVYM
39
20%
VYLIEZOL BY SOM NA NAJBLIZSI STROM A CAKAL NA POMOC
34
18%
VYTIAHOL SVOJ SKAUTSKY NOZIK A PUSTIL BY SOM SA S NIM DO BITKY
54
28%

Celkom hlasov: 192

jojcek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

STRETNUTIE S MEDVEDOM

Príspevok od používateľa jojcek »

AKO BY STE REAGOVALI ? CO BY STE ROBILI ABY STE HO NEVYPROVKOVALI A TAK SI ZACHRANILI ZIVOT ?? :?: :?: AK MA NIEKTO UZ OSOBNE SKUSENOSTI MOZTE PRIDAT AJ SVOJ PRIBEH PRIPADNE NAS POUCIT AKO PREDIST ROZTRHANIU :cry:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Hahah, tak teraz si ma pobavil touto temou. Dal som moznost 2, ale v skutocnosti neviem, co by som robil. Heheh, nemozem sa prestat smiat, hlavne z tej poslednej moznosti. :hehe:
jojcek
Medium Star
Medium Star

mozno ste poculi spravu o muzovi ktoreho dotrhal medved , chcel by som vediet ako by ste v tejto situacii mozno riagovali vy ? mnohy ludia sa pustia do behu ked sa medved postavi na zadne , ale to by to tak nemalo byt vtedy sa medved nechysta zautocit ale len skuma okolie cuchom a zrakom , najlepsi sposob podla mna je pomaly cuvat a prihovarat sa :?

http://www.bleskovky.sk/cl/10/123019/Za ... d-zabijak-
precitajte si !!!

//kinjeril: Pouzivaj "Uprav".
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Hej, pocul som. Musim povedat, ze dany ujo urobil par zasadnych chyb. A sice: Vzdy, ked idem niekam, kde viem, ze su medvede, beriem so sebou psa. Nie koli tomu, ze nech ma co medved zrat, ale koli tomu, ze kazdy dobry polovny pes da vediet dopredu, ze "nieco" sa blizi. Bud ho zaciti, alebo pocuje. Tym vam da neaky cas na to, aby ste sa pripravili. Druha vec, vzdy ked uz je neaky naznak stretnutia s medvedom, treba hulakat, revat... Medved tiez nema zaujem sa s vami stretnut, preto sa vam vyhne, kedze vie, kde ste. Predpokladam, ze ujo sa plizil lesom jak tichy prd, takze medvedicu prekvapil. Zial, to je to najhorsie, co sa mu mohlo stat. Tretia vec, ak uz viem, ze su tam medvede, resp. mozu byt a mam so sebou zbran, tak vzdy ju mam pripravenu v pohotovosti. Tym nemyslim nosit ju na pleci nabitu. Je to nebezpecne a samozrejme, porusuje sa tym zakon. Myslim tym mat ju pripraveny na nabitie (otvoreny uzaver), a vzdy jeden naboj v ruke. Viem ze ani to nie je "koser", ale co uz. Ja to tak praktizujem, ale zatial som nemal tu "cest" si to overit, ci to funguje.
Ked som to videl, normalne som sa divil. Ze vraj slo o skuseneho polovnika. No neviem. Spravil zakladne "skolacke" chyby, takze sa mi to moc nezda...
Takze ak mozem na zaver dat odporucanie pre "nepolovnikov", spravajte sa v lese tak, aby o vas drava zver vedela. Avsak nie zas tak, ze budete plasit zver este aj zo susedneho reviru :) Inak sa vam lahko moze stat, ze sa stanete pre neakeho maca chutnym obedom. :)

2 p4ra: No, celkom az taky nezmysel to nieje. Kazdy kto ide takto do lesa, mal by mat so sebou aspon ten lovecky noz. V krajnom pripade treba s nim mierit na lahko zranitelne miesta ako oci, nufak... Ale to naozaj len v krajnom pripade. Radsej sa treba snazit predchadzat stretu s medvedom (hore uvedene).
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

kinjeril: To som ani nechcel spochybnit, skor som si snazil vybavit v hlave skauta s nozikom, kt. sa vyhraza medvedovi. :)
jojcek
Medium Star
Medium Star

inac skonzumuju medvede celeho cloveka ?? alebo to je v obrane ze sa z vas nenakrmia ale len potrhaju aby ste dali pokoj :?
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aruN »

neviem co by som robil v danej situacii ale najskor bysom bezal aj ked to nie je spravne urcite by som nemal odvahu ostavat tam a ustupovat dozadu,zrejme by som bezal a potom by ma chytil :hehe:
to jojcek: podla mna nie je to skor z obrany :wink:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Hlasoval som za možnosť č.1. :)
Ehm, je to pravda, že medveď nedokáže bežať z kopca? :shock:
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Racius napísal:Hlasoval som za možnosť č.1. :)
nemoze vtedy sa kotula :smt046
kinjeril
Moderátor
Moderátor

p4ra napísal:kinjeril: To som ani nechcel spochybnit, skor som si snazil vybavit v hlave skauta s nozikom, kt. sa vyhraza medvedovi. :)
No.. ti poviem, keby sa proti nemu taky medved vyruti, tak ten nozicek by sa mu v paprci roztopil jak vypolievane velkonocne vajco. :)
jojcek napísal:inac skonzumuju medvede celeho cloveka ?? alebo to je v obrane ze sa z vas nenakrmia ale len potrhaju aby ste dali pokoj :?
Hm, nemyslim, ze by medvede utocili na cloveka kvoli potrave. Aj ked sa to neda vylucit. Skor je to snaha o zastrasenie.. "Toto je moje uzemie, ty tu nemas co robit..." Proste medved vas vnima ako konkurenciu, tak vam to da patricne "na javo" :)
A mozno aj keby vas zacal zrat, islo by mu hlavne o tuk a vnutornosti...
Racius napísal:Hlasoval som za možnosť č.1. :)
BULLSHIT! ... rozhodne to neskusaj utekat z kopca pred nim. Nemal by si sancu, synacik :) Mal som doma jedno krasne video, kde medvedica nahanala a ztrhla lan. Poviem ti, ze ani nevedela, ze sprintuje z kopca :) Takze nie, je to somarina...
jojcek
Medium Star
Medium Star

kinjeril napísal:Hm, nemyslim, ze by medvede utocili na cloveka kvoli potrave. Aj ked sa to neda vylucit. Skor je to snaha o zastrasenie.. "Toto je moje uzemie, ty tu nemas co robit..." Proste medved vas vnima ako konkurenciu, tak vam to da patricne "na javo" :)
A mozno aj keby vas zacal zrat, islo by mu hlavne o tuk a vnutornosti...
no kua vnutornosti a tuk hehe tuku moc nemam ale vnutornosti by som si nechcel dat :cry:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Aha, no dík za objasnenie. :)
To keď sme raz mali výlet v Tatrách a s kamošmi sme boli na kopci a počuli sme stíhačku, my najprv že je to medveď :D ..... A potom sme diskutovali, že či vie bežať z kopca/do kopca, či vie bežať atd.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

..asi najspravnejsia by mala byt dvojka.. ale...... ;) ci by som to naozaj urobil.. ktovie.. ;) BTW.. chodim v tatrach dost casto na biku.. tak to by sa mohla aplikovat aj prva cast.. kebyze idem dolu kopcom.. stihnem? ;)

A este.. medvede su bylinozravce.. nie? :) ..taze ked zautocia, akurat roztrhaju, ale nic neskonzumuju.. cize treba si vsetko vytrhane zobrat a doktor mozno prisije.. ;)
jojcek
Medium Star
Medium Star

brm napísal:..asi najspravnejsia by mala byt dvojka.. ale...... ;) ci by som to naozaj urobil.. ktovie.. ;) BTW.. chodim v tatrach dost casto na biku.. tak to by sa mohla aplikovat aj prva cast.. kebyze idem dolu kopcom.. stihnem? ;)

A este.. medvede su bylinozravce.. nie? :) ..taze ked zautocia, akurat roztrhaju, ale nic neskonzumuju.. cize treba si vsetko vytrhane zobrat a doktor mozno prisije.. ;)
mne sa zda ze aj masozravce ci :?
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

hlasoval som za druhu moznost ale nevim ci by som to spravil v danej situaci, asi by som sa pos*al a ten zapach by medveda odplasil :lol:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jojcek napísal:mne sa zda ze aj masozravce ci :?
http://www.vysoketatry.org/park/zvykymedveda.html
Aha.. taze aj zivocisna.. zavcasu na jar.. uhynute zvierata.. :oops:

http://www.vysoketatry.org/park/medved.html

Tiez zaujimava stranka: http://www.utsm.szm.sk/medved.html
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

jojcek napísal:mne sa zda ze aj masozravce ci :?
vsak oni zeru lesne plody :)
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

utekal by som .. ja osobne si myslim ze by ma nedobehol ...... ( utekam rychlo a dlho vladzem ) ... verim si ze by som zdrhol... :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

R1k1nko napísal:utekal by som .. ja osobne si myslim ze by ma nedobehol ...... ( utekam rychlo a dlho vladzem ) ... verim si ze by som zdrhol... :)
To by bol tvoj posledny hrdinsky cin v zivote :) Precitaj si, co som pisal vyssie... "medved dobehol a ztrhol lan".. (jelenicu:)).

Na margo toho, ze co papa medved. Je to sice selma, ale prevaznu cast jeho stravy tvoria lesne plody, huby, korene, hmyz. Avsak je to masozravec oportunista, takze ak ma prilezitost dat si masko, tak to urobi :mnaminky:
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

hm doteraz som si myslel, že silny parfém, silná vôňa pomôže odohnať medveďa ale opak je pravdou... ja by som si asi ľahol ale neviem či by som to vydržal keby mi začal ňuchať hlavu :cry: :never:
Napísať odpoveď