Bude mi pasovat tento HDD???

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
russ1
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Bude mi pasovat tento HDD???

Príspevok od používateľa russ1 »

Mam taky problem,chcem si ist kupit novy disk,vid tuto:

Kód: Vybrať všetko

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7315673
ktory je na SATA II,lenze je mam v pc,resp.na maticnej len pripojky na SATA I,a preto sa pytam ci je to kompaktibilne dokopy :)
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa SSPPYY »

A presne to iste sa chcem opytat ja, ale naopak ci pojde SATAI disk na maticnej s rozhramin SATAII bezproblemov..
russ1
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa russ1 »

V tvojom pripade je jasne,ze to pojde tak ,lenze v mojom pripade som si neni isty :?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

russ1.. disk SATA2 (SATA300), ktory dokaze prenasat data max. teoretickou rychlostou 300MB/s, Ti pojde aj na doske podporujucej iba SATA1 (SATA150), avsak bude bezat iba v rezime SATA1 (max. teoreticka rychlost 150MB/s) ..niektore disky vyzaduju nastavenie jumperom. Moje odporucanie.. ak silou mocou netrvas na Maxtorovi.. pokukaj ine znacky.. WD, Seagate.. (presurfuj toto forum.. uz sa tu dost o tom popisalo)

SSPPYY.. disk SATA1 pojde aj na doske podporujucej iba SATA2.. samozrejme pojde v rezime SATA1.. ;)
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa SSPPYY »

Dik lebo som si nebol isty.
A ohladom tych diskou tak z mojej skusensti by som urcite nekupoval Seagate SATA disk. Pred paru dnami som akurat jeden niesol na reklamaciu. Su s nimi len same problemy. Co mam dobre skusensti tak MAXTOR alebo HITACHI.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

SSPPYY napísal:Dik lebo som si nebol isty.
A ohladom tych diskou tak z mojej skusensti by som urcite nekupoval Seagate SATA disk. Pred paru dnami som akurat jeden niesol na reklamaciu. Su s nimi len same problemy. Co mam dobre skusensti tak MAXTOR alebo HITACHI.
Presný opak, ale nebudeme sa tu tým prestreľovať (BTW kamošovi "odišlo" IBM-ko 1 deň pred koncom záruky, ale stihol to) :D .
brm
Darca
Darca

SSPPYY napísal:A ohladom tych diskou tak z mojej skusensti by som urcite nekupoval Seagate SATA disk. Pred paru dnami som akurat jeden niesol na reklamaciu. Su s nimi len same problemy. Co mam dobre skusensti tak MAXTOR alebo HITACHI.
OT: nooo.. ved to uz zalezi na Tebe.. boli to len moje odporucania.. ;) Ja som so spolahlivostou Seagate max. spokojny.. v kompe mam ich styri tesne vedla seba.. a bezia mi 24h denne.. ;)
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

caute, moj doterajsi disk mi pomalz odchadza, preto by som potreboval pomoc s kupou noveho... mal by mat SATA I rozohranie, pretoze len take moja doska podporuje a bolo by zbytocne kupovat SATA II... mohli by ste mi pls daky 7200 otackovy disk poradit? kapacita staci 160 GB... dakujem :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

digo: SATA a SATA II su kompatibilne, funguje to vacsinou normalne, obcas treba pouzit PIN na zadnej strany disku na prepnutie kompatibility na SATA.

Skus pozriet testy na svethardware.cz, su to sice 250GB disky, ale snad ti test pomoze. Osobne si myslim, ze mas jedno, ci sa rozhodnes pre WD alebo Seagate, ten rozdiel bude minimalny.
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

co si myslite o tomto? http://edis.datahosting.sk/?cmd=tovar_d ... oduct=3745
potrebujem nejaky nehlucny s nizkou teplotou, o kapacitu mi nejde, hlavne nech je kvalitny... kedze do hardwaru sa moc nestaram, tak potrebujem pomoc od vas, bude dobry ten WD? alebo aka ina znacka je dobra? :oops:

// ale zas nemoze byt ani moc drahy :) nejak do 1500sk
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

nj.. ten WD je v pohode... v podstate taky isty ako seagate.. ale hovori sa, ze najtichsie su Hitachi... s teplotami by si problem mat nemal ani u WH ani u SG a ani u HITACHI
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

digo napísal:co si myslite o tomto? http://edis.datahosting.sk/?cmd=tovar_d ... oduct=3745
potrebujem nejaky nehlucny s nizkou teplotou, o kapacitu mi nejde, hlavne nech je kvalitny... kedze do hardwaru sa moc nestaram, tak potrebujem pomoc od vas, bude dobry ten WD? alebo aka ina znacka je dobra? :oops:

// ale zas nemoze byt ani moc drahy :) nejak do 1500sk
Teplotou aj hlucnostou je lepsi ako rovnako velky Seagate rady 7200.10 - odskusane. Imho vyborny disk, aj ked v dnesnej dobe uz podpriemerne maly.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Mal som Hitachi a teraz mam Seagate...Seagate je podstatne tichsi
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

aha no diki teda... tak teda ho kupim - totizto moj doterajsi mi uz pravdepodobne odchadza... kapacitu mal len 200GB a bohate mi to stacilo, lebo vsetky data ukladam na externy disk... :) tak dik este raz :)
brm
Darca
Darca

Podľa mňa v tejto cenovej kategórii dnes nie je čo riešiť. Do úvahy pripadajú iba dve možné alternatívy:
Samsung SpinPoint F1 320GB
http://www.alza.sk/pevny-disk-samsung-s ... d90196.htm

Western Digital WD3200AAKS-00B3A0 320GB
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... d70921.htm

Ten druhý iba v prípade revízie, ktorú som vyznačil hrubým písmom. V obehu sú rôzne revízie, ale iba táto jedna sa oplatí, takže doporučujem si to na predajni osobne overiť, ktorú revíziu obdržíš. Ak ju nedostaneš, radšej ber Samsung F1. Dôvod: Oba disky majú 1 platňu s 320GB = vysoký výkon, nízka hlučnosť, nízke teploty.

Doporučujem pozrieť:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=45
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=45

(dúfam, že tých pár korún nad 1500sk Ťa nezabije)
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

brm: no tak radsej teda ten prvy, Samsung, uz som ho aj objednal... len sa bojim, ze tolko miesta ani nevyuzijem, kedze vacsinu dat mam na externom hdd a hry sa moc nehravam... nevadi, kazdopadne dakujem za rady :)
Napísať odpoveď