Ako pretaktovat AMD Athlon 64 3000+
Ako pretaktovat AMD Athlon 64 3000+
Chcel by som sa spytat ako mam zvisit jeho vykon niekto mi hovoril ze staci zvisit FSB v biose
FSB mam teraz 200MHz
Core Speed 1808MHz
Multiplier x9.0
Vcore 1.5V
Memory voltage 2.7V
AGP voltage 1.5V
Socket 939
O kolko mozem zvisit FSB alebo ako to mam najlahsie zvisit vykon prosim o odpoved
FSB mam teraz 200MHz
Core Speed 1808MHz
Multiplier x9.0
Vcore 1.5V
Memory voltage 2.7V
AGP voltage 1.5V
Socket 939
O kolko mozem zvisit FSB alebo ako to mam najlahsie zvisit vykon prosim o odpoved
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
alebo tu http://www.tomase.org/a64/
-
aquafresh1
Star
-
krija
VIP
čo keby si tomu dal štatút dôležité. vedel som, že to tu je, ale nechcelo sa mi to hľadaťt0m4s3 napísal:alebo tu http://www.tomase.org/a64/
mne doska pusti vyse 200 ale ak dam uz len 200 tak komp sa nezapne. cize od dosky to len zalezat nebudeaquafresh1 napísal:podla toho,aku mas dosku,ak mas kvalitnu dosku,ktora dokaze aj menit napetie, mohlo by to ist aj na 300mhz, co je pri athlone64 3000+ frekvencia az 2700mhz, co uz je vykon jak sa patri. Samozrejme musis mat dobre chladenie...
vsak 200 je zaklad, na tom ti to ist MUSI
nemas tam nahodou preklep?
ale inac myslim ze aj to co tomas daval ten link aj ine stranky zaoberajuce sa taktovanim, spominaju hyper transport. Nominalna frekvencia je 1000MHz (x2 ddr = 2000MHz) ak ju nejak vyraznejsie prepisknes, tak to proste nepojde.. preto sa odporuca znizit HT na 4x (800MHz) co sa este na vykone nijak vyznamne nepodpise (alebo sa mylim?) - samo ale ze ak si FSB svihnes na 280 x4 HT = 1120MHz, uz to nepobezi
Ale z mojich skusenosti kedy mi drblo, a nastavil som HT na 3x a FSB na 299, sa to nerozbehlo aj tak
ale ani sa nedivim .. s takou FSB
dalej ako sa uvadza vsade.. tym ze zvysis FSB, ide hore aj takt RAM! tj, akonahle nezmenis delicku, tak je mozna pricina ze sa ti to nerozbehne kvoli privysokemu taktu pamati
(a 250MHz ti ozaj zvladnu len tie spickove
)
nie som ziadny odbornik v OC, skorej amater ale tak nejak tomu rozumiem ja po precitani X clankov o OC A64.
BTW hned v tejto kategorii medzi dolezitymi temami mas navrchu sprievodcu pretaktovanim A64, ktory je inac celkom podareny.. skus sa nim inspirovat
ale inac myslim ze aj to co tomas daval ten link aj ine stranky zaoberajuce sa taktovanim, spominaju hyper transport. Nominalna frekvencia je 1000MHz (x2 ddr = 2000MHz) ak ju nejak vyraznejsie prepisknes, tak to proste nepojde.. preto sa odporuca znizit HT na 4x (800MHz) co sa este na vykone nijak vyznamne nepodpise (alebo sa mylim?) - samo ale ze ak si FSB svihnes na 280 x4 HT = 1120MHz, uz to nepobezi
Ale z mojich skusenosti kedy mi drblo, a nastavil som HT na 3x a FSB na 299, sa to nerozbehlo aj tak
dalej ako sa uvadza vsade.. tym ze zvysis FSB, ide hore aj takt RAM! tj, akonahle nezmenis delicku, tak je mozna pricina ze sa ti to nerozbehne kvoli privysokemu taktu pamati
nie som ziadny odbornik v OC, skorej amater ale tak nejak tomu rozumiem ja po precitani X clankov o OC A64.
BTW hned v tejto kategorii medzi dolezitymi temami mas navrchu sprievodcu pretaktovanim A64, ktory je inac celkom podareny.. skus sa nim inspirovat
-
t0m4s3
Admin
teplota je v norme pokial sa ti nevypina pocitac. Procesor ma v sebe tepelnu poistku, ktora ho automaticky vypne pri prekroceni hranicnej teploty.slavo120 napísal:Chcem sa este spytat kedy zacina byt teplota PC vysoka dal som
FSB 225MHz a ked som na internete alebo je menej vyuzity je okolo 30-33
no ked to rozbehnem vynde niekedy az na 45 je to este v norme ??
slavo tak ti poviem: celkom zbytocne sa pytas na vela otazok, taktovanie je na styl pokus omyl.
Zaruceny postup a hodnoty ti nikto nenapise, kedze u kazdeho sa to moze lisit aj ked bude mat rovnaky typ dosky, "rovnaky" CPU, ked uz samotne moznosti jednak chipsetu, tak aj kazdeho kusu CPU su odlisne. Mozes mat kamarata s takou istou zostavou ako mas ty, ale jednemu sa podari nataktovat slusne, a druhy s tym moc nepohne.
Navyse najlepsi pocit z taktovania mas, ked si tu cestu odskusas sam, a poskusas jednotlive moznosti.. len nezabudni to priebezne aj testovat, ci to mas este stabilne. Postup je taky, ze nie hr zvysit si hodnoty na take ako si cital niekde vo forach ze to slo, ale postupne ich od zakladu zvysovat po mensich krokoch.
GL&HF
Navyse najlepsi pocit z taktovania mas, ked si tu cestu odskusas sam, a poskusas jednotlive moznosti.. len nezabudni to priebezne aj testovat, ci to mas este stabilne. Postup je taky, ze nie hr zvysit si hodnoty na take ako si cital niekde vo forach ze to slo, ale postupne ich od zakladu zvysovat po mensich krokoch.
GL&HF
a ako mam zistit ci to je stabilne??? mam dosku asrock s56m a cpu amd 64 3200+ 2000mhz takt na 2400 ....teplota sa nezdwihla ani o stupen...KoCi napísal:slavo tak ti poviem: celkom zbytocne sa pytas na vela otazok, taktovanie je na styl pokus omyl.Zaruceny postup a hodnoty ti nikto nenapise, kedze u kazdeho sa to moze lisit aj ked bude mat rovnaky typ dosky, "rovnaky" CPU, ked uz samotne moznosti jednak chipsetu, tak aj kazdeho kusu CPU su odlisne. Mozes mat kamarata s takou istou zostavou ako mas ty, ale jednemu sa podari nataktovat slusne, a druhy s tym moc nepohne.
GL&HF
-
misokgb
King
Nevravim, ze 12 je malo, ale osobne davam 30 hodin min. Kamosovi to drblo chybu po 37 hodinach prime
Stacilo o krok pridat voltage cpu a uz to bolo ok. Po tych 37 hodinach to mohol byt nejaky brutalnejsi vykyv v sieti, ktory jeho shitny EC PSU nedokazal eliminovat, takze napatie procaku bolo kapanek malo...