Gaya Internet MT,ZA

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Radovan
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: gaya

Príspevok od používateľa Radovan »

gaya napísal:2. speed
Od Septembra budu spustene nove rychlosti pre klientov pripojenych na novu siet. Nove znamena:
a. 4Mbit=2048, 3Mbit=1024, 2Mbit=768, 1Mbit=512 a ("este nieco navrch") za nezmenenu cenu povodnych programov (prosim, ked sa niekto stazuje na rychlost...8bite=1Byte...ako tu uz niekto pisal...)
b. bez agregacie...opakujem bez agregacie
c. symetricke (download speed=upload speed) (sucastne mozete vytazovat linku v oboch smeroch naplno)
d. bezpecnost, komfortnost (spriahnutie MAC a IP na porte, ip tunel)
d. limity denneho stahovania dat pre FUP budu postavene na zaklade ocakavaneho mesacneho downloadu uzivatelom...toto bude jedine obmedzovanie(viac bude na webe). Napr. 10GB mesacne, 30, 40) Vase navrhy na denne limity poslite mailom na [email protected] (subject LIMIT)
e. FUP bude nastavena ne jednu rychlost napr. 128kbit (navrhnite aku rychlost [email protected] (subject FUP))

Verim, ze coskoro bude kabel aj vo Vasom bloku a pomozete vytazit hlavny konekt na maximum...

;-)

Zabronsky
jedna vec by ma zaujmala ci sa aj po zviseni bude uplatnova taka ista vec ze kazde 3 dni sa kontroluje prenos up+down ci sa to zmeni na mesiac? lebo naco je mi potom rychlost jak hovado ked za jeden stiahnem 3 GB potom budem odstaveny na tri dni a potom zase ? to nema zmysel (kebyze je aspon nejaka akcia bez FUP na urcitu dobu ).
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

Pan Zabronsky a co tak uplne zrusit FUP potom budete svetovy. A este sa chcem spytat, ci to tahanie optickeho kabla musi odsuhlasit SVB ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

LubosZ: Kolko natahas denne & mesacne dat z internetu??? Aku mas linku a kolko platis??? V akej dobe (hodine) tahas??? Len ta pre zaujimavost, potom sa po tebe vyjadrim k FUP.
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

Mno neviem ci by to bol dobry napad zrusit FUP na takychto linkach :lol: to by zavladla anarchia :lol:
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Hojko: No niekedy stiahnem aj viac ako 2GB za den, ak sa pocita download+upload tak hej. Mam linku 2048 a taham len cez den.

A minuly tyzden v pondelok a v sobotu mi prisiel takyto mail:

Vazeny zakaznik,
dnesny den ste zaradeny do agregacnej skupiny so znizenou rychlostou vzhladom na prekrocenie denneho limitu prenosu dat.
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

tak preco tahas cez den? cez silnu prevadzku, sa nediv ze potom zdielas linku s takymi ako ty a ide to mozno na 15%. Ale sak si to precitaj

http://www.mt.gaya.sk/index.php?articel=12&part=5
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

jjhacker napísal:tak preco tahas cez den? cez silnu prevadzku, sa nediv ze potom zdielas linku s takymi ako ty a ide to mozno na 15%. Ale sak si to precitaj
http://www.mt.gaya.sk/index.php?articel=12&part=5
haha,, pri Gaya-i je jedno kedy tahas,, a preco by mal potom tahat v noci, ak ma pocitac tam kde spi, tak sa mu asi dobre nespi, ked ventilatory hucia :idea:

ad gaya... vsetky sluby tu uz boli, malo to byt od augusta a zatial je velky exkrement..
nikto sa nevyjadril k zakaznikom na starej sieti, ktorych uz pol roka klamu - namiesto symetrickej linky maju asymtericku!!! klamstva, klamstva, klamstva, povedzte, ako sa da GAYA-i este verit?? ved od augusta uz mal byt aj GAYAPORTAL a asi sa opakujem, ale je len velky exkrement :evil:
teda rekapitulacia: kedy sa GAYA ospravedlni klientom,ze ich polroka klame a meni im bez upozornenia parametre sluzby, ako je to napisane v zmluve??
ako to bude od septembra s klientami v starej sieti?
co keby sa GAYA riadila heslom: menej slubov, viac skutkov?
mne to pripada tak, ze sa robi len kvoli konkurencii optika v meste, na periferium sa kasle, lebo na periferii neplati Lepsie prstom do oka ako GAYA, lebo na periferii nemas na vyber, howg :!:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

LubosZ: Ja som pocul trosku ine cislo ale to je jedno.

vilko: Podla teba je normalne, ze clovek si taha plny kotol cez den a potom sa druhym ledva vlecie internet??? Predstav si, ze by zacalo pocas dna tahat plny kotol 100 ludi, co myslis, ako by ti isiel internet??? Ako by boli pretazene AP a ake by boli nasledne pingy???

Edit: vilko: Mas niekde v zmluve alebo nieco podobne napisane aku mas mat linku, konkretne ze ci mas mat upload rovnaky ako download alebo je tam len spomenute, ze ide o alternativu asymetrickych DSL liniek???
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Hojko: No ja nemam ten soft co pocita prenasane data, tak ti neviem presne povedat.
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

netlimiter, bandwidthmonitor
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A nema nahodou gaya priamo v zmluvach napisanu agregaciu? (1:8 a 1:16)
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ma... napr 512/1:8 (mam ja)
vilko
Light Professional
Light Professional

hojko napísal:LubosZ: Ja som pocul trosku ine cislo ale to je jedno.

vilko: Podla teba je normalne, ze clovek si taha plny kotol cez den a potom sa druhym ledva vlecie internet??? Predstav si, ze by zacalo pocas dna tahat plny kotol 100 ludi, co myslis, ako by ti isiel internet??? Ako by boli pretazene AP a ake by boli nasledne pingy???

Edit: vilko: Mas niekde v zmluve alebo nieco podobne napisane aku mas mat linku, konkretne ze ci mas mat upload rovnaky ako download alebo je tam len spomenute, ze ide o alternativu asymetrickych DSL liniek???
co sa tyka tahania, nie je to normalne z logiky, ale z pohladu siete a systemu GAYA zaradovania medzi tahacov je to jedno kedy tahas...

v zmluve mam napisane pripojenie 768, ziadna alernativa asymetrickej DSL linky, ziadne 768/256 :!: :!: :!: ked som objednaval GAYA-u, to veru boli casy, ked este nemala 3000 klientov a ked na emaily odpovedal Zabronsky osobne a promptne, vtedy bolo na stranke napisane, ze je to symetricka linka a to mi aj Zabronsky napisal do emailu, odvtedy ma NIKTO neupozornil, ze linka sa meni na nesymetricku :idea: :idea:

este som zabudol napisat aj dalsie sluby GAYA-cke,, ako dohlad 24hodinovy, herny server, ktory je uz mimochodom zakupeny (ci dostany darom -to som uz presne zabudol) rok..

Hojko,, je podla teba normalne, ze rychlost sluzby nie je 100 percent ani o 4tej v noci??

ad tomas: myslis, ze ked je v zmluve napisana agregacia, tak ti ma ist linka permanentne 1/8minou? :x
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

vilko napísal:Hojko,, je podla teba normalne, ze rychlost sluzby nie je 100 percent ani o 4tej v noci??
a ty si vari jediny kto taha v noci? sa zobud prosim ta, staci aby si mal na Apcku nejakych 3 ludi co maju 2mbit linku a v noci ti to nepojde naplno ani nahodou pokial sa rozhodnu ze budu aj oni tahat
vilko
Light Professional
Light Professional

sundevil napísal:a ty si vari jediny kto taha v noci? sa zobud prosim ta, staci aby si mal na Apcku nejakych 3 ludi co maju 2mbit linku a v noci ti to nepojde naplno ani nahodou pokial sa rozhodnu ze budu aj oni tahat
odkial si zobral, ze chcem tahat naplno? .. o 4tej v noci som meral rychlost linky download a upload, len tak zo zaujimavost uz parkat, no hranicu 700 som na 768 linke nikdy neprekrocil.. btw.. NEBOL som v agregacnej skupine tahacov, tak sa nespravaj ako od GAYA-e v style "chyba je vzdy u zakaznika' :(
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

vilko napísal:odkial si zobral, ze chcem tahat naplno? .. o 4tej v noci som meral rychlost linky download a upload, len tak zo zaujimavost uz parkat, no hranicu 700 som na 768 linke nikdy neprekrocil.. btw.. NEBOL som v agregacnej skupine tahacov, tak sa nespravaj ako od GAYA-e v style "chyba je vzdy u zakaznika' :(
mozno to je ako ochrana ked zacnes vela tahat aby dalsi ludia z tvojej agregacnej skupiny mali nejake volne pasmo
co si ja pamatam z pred roka ked som mal 340kbit 1:20 chodilo to max 40KB/s potom bola nejaka 384 1:8 ale ta skakala ako diva od 40 do 60 KB/s a teraz 512 1:8 mi chodi max 60KB/s
vilko
Light Professional
Light Professional

sundevil napísal:mozno to je ako ochrana ked zacnes vela tahat aby dalsi ludia z tvojej agregacnej skupiny mali nejake volne pasmo
co si ja pamatam z pred roka ked som mal 340kbit 1:20 chodilo to max 40KB/s potom bola nejaka 384 1:8 ale ta skakala ako diva od 40 do 60 KB/s a teraz 512 1:8 mi chodi max 60KB/s
haha,, aka ochrana? pred internetovym meracom rychlosti ktory ju meria 10-20 sekund? :D :D

by si neveril, ale na samych zaciatkoch sla gaya aj 110 percent, som bol v udive, ked som v zaciatkoch meral rychlost, potom po zvysovani rychlosti to slo 150 percent, ale to ktosi posral konfiguraciu na routroch, lebo do dvoch tyzdnov to 'opravili' a odvtedy to uz nikdy na 100 percent neslo, ani po dalsich zvysovaniach a zmene programu na vyssi :?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

vilko napísal:ad tomas: myslis, ze ked je v zmluve napisana agregacia, tak ti ma ist linka permanentne 1/8minou? :x
normalne to nie je, ale co je dolezitejsie, nie je to porusenie zmluvy a to je v tomto pripade dolezite.

mozno mas naozaj smolu ze si s viacerymi ludmi v agregacnej skupine. V nedelu bol u mna hojko a moja "512ka" tahala cely vikend permanentne 70+ kBps
vilko
Light Professional
Light Professional

t0m4s3 napísal:normalne to nie je, ale co je dolezitejsie, nie je to porusenie zmluvy a to je v tomto pripade dolezite.

mozno mas naozaj smolu ze si s viacerymi ludmi v agregacnej skupine. V nedelu bol u mna hojko a moja "512ka" tahala cely vikend permanentne 70+ kBps
ale mne nejde o dlhodobe tahanie,, chcem aby mi aspon raz nameral internetovy merac 768 a basta, budem spokojny,, takisto aby opravili sku....veny upload,, predsa nie je mozne, aby som 2 megovu prilohu posielal 10 minut a potom to spadlo :x :x
Acryll
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Acryll »

heh... a co takto dediny?
Akoze ti co su zapojeni kablom budu mat za tu istu cenu symetricky mbit a ostatni asymetricku 512? :?
Duuuuufam, ze sa mylim...
Napísať odpoveď