Vojnové zločiny
-
r3sp3ct
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Vojnové zločiny
Čo je podľa vás vojnový zločin ?
Myslím si, že vojenské operácie USA a Izraela sú tie najhoršie...
Myslím si, že vojenské operácie USA a Izraela sú tie najhoršie...
vsetko cim chce dosiahnut USA svoje potreby je zlocin .. neskryva sa tam ani stipka dobra .. staci si precitat history 2 svetovej vojny a obchod zo zbranami USA nikdy nechcelo nikomu len tak pomoct ze no pomozem ti lebo si nas ,,kamarat"vzdy cakalo od toho nieco oslobodilo zapadnu europu a vidite keby nebolo anglicanov tak by sme susedili z USA (mozno) co sa tyka konfliktu na blizkom vychode a to trva dlhe roky a velmi dlhe roky afganistan pakistan a spol to vsetko co USA zbombardovalo stoji velka zastava MADE IN USA A SMAJLIK
... ludia ako na Svk ci uz dalej to beru a dozvedaju sa z Tv a beru to achh to je strastne ale nic preto neurobia to sa tyka aj nasich vojsk a politikov mozu za to civilny obyvatelia ved aj oni su ludia preco do dnes USA nerozbila siet terorizmu a-kaidy pricom isla pod zamienkou ,,Bojujeme proti terorizmu a co obsadila IRak Bagdad a teraz si tam vladne iny pohlad ponukaju media ktore odzrkadluju USA ako zachrancov co priniesli do iraku mier novu vladu a slobodu ale opak je pravdou do dnes tam vlada nie je do dnes su tam boje a istym casom az obcianske co sa teda za tie roky podarilo USA spravit zabit tisice ludi len preto ze je tam kde je ropa a plyn ?? toto vsetko som premna vojnove zlociny , zlociny pre blbosti musia ludia prist o svoj domov a zivot 
-
r3sp3ct
Light Professional
Zadržiavanie "teroristov" na Cube, Napadnutie Libanonu počas mieru, ktorý bol uzavretý... vojnová operácia v Iraku, bez súhlasu OSN... a pod... napr. ?jackb napísal:co je vonovy zlocin? IMO ake kolvek porusenie Zenevskych konvecii, napdnutie suvereneho stau bez mandatu OSN, branenie humanitarnej pomoci civilistom a pouzitie ZHN proti civilom. to su imo vsetko vojnove zlociny.
To niesu vojnové zločiny to je BOJ PROTI TERORIZMU.r3sp3ct napísal:Zadržiavanie "teroristov" na Cube, Napadnutie Libanonu počas mieru, ktorý bol uzavretý... vojnová operácia v Iraku, bez súhlasu OSN... a pod... napr. ?
Každý iný štát ktorý by to urobil by spáchal vojnový zločin ale USA sú povýšené nad všetkých.
USA tým zakrývajú svoje mocenské ambície.
Jediným pozitívom je že držia tých zasraných arabov aspon trocha skrátka.
ale Guantanamo je cokolvek len nie boj proti terorizmu. To ako keby ti komaci v '45 uniesli starkeho niekam na Sibir,lebo maju podozrenie ze je nacek.Goten napísal:To niesu vojnové zločiny to je BOJ PROTI TERORIZMU.
Každý iný štát ktorý by to urobil by spáchal vojnový zločin ale USA sú povýšené nad všetkých.
USA tým zakrývajú svoje mocenské ambície.
Jediným pozitívom je že držia tých zasraných arabov aspon trocha skrátka.
IMO je Guantanmo, praktiky Mosadu a CIA terorizmom.. ale to je tu ot...
-
r3sp3ct
Light Professional
Počas druhej svetovej vojny, po útoku na Pearl Harbor, každý aziat, bol v USA diskriminovaný... boli prepravovaný do táborov a pod... niečo ako teraz, okrem toho, že dávajú do táborov, len "dôležítých", ale nech si hovorí, kto čo chce v USA je, bola a aj bude diskriminácia... a na základe tejto diskriminácie sú robené vojnové zločiny... podľa mňa Miloševič bol oproti Bushovi, kvietkom a neškodným politikom...
Dá sa spomenúť aj Pinocet v Chile alebo iné "vlády ľudu". Všetko sa schováva za nálepku Demokracie...
Dá sa spomenúť aj Pinocet v Chile alebo iné "vlády ľudu". Všetko sa schováva za nálepku Demokracie...
aziatov prepravovali do tzv. internacnych taborov. Mimochodom prebornikmi vo vystavovani koncentracnych taborov boli Briti. Boli hojne pouzivane na blizkom vychode najma proti arabom ktori podnikali utoky na zidovsku "mensinu"...r3sp3ct napísal:Počas druhej svetovej vojny, po útoku na Pearl Harbor, každý aziat, bol v USA diskriminovaný... boli prepravovaný do táborov a pod... niečo ako teraz, okrem toho, že dávajú do táborov, len "dôležítých", ale nech si hovorí, kto čo chce v USA je, bola a aj bude diskriminácia... a na základe tejto diskriminácie sú robené vojnové zločiny... podľa mňa Miloševič bol oproti Bushovi, kvietkom a neškodným politikom...
zrovnávať komunizmus a fašizmus ako zločinné režime je dosť choré... osobne si myslím, že ideológiu treba súdiť podľa myšlienok nie podľa toho ako ju robia ľudiaLinkman napísal:vojnovy zlocin - to co hovoril jackb a zároven povedane ked sa niekto rozhodne cisto pre svoj pocit vyvrazdit ludi len preto ze to v danu dobu pre danu situaciu je pre neho lepsie. Osobne vojnovych zlocinov sa dopustaju rôzne izmy ako komunizmus, fasizmus a ine autoritárske režimy.
ak sa na to podívam takto tak potom fašizmus mi vychádza ako zločinný režim a naopak komunizmus ako výborná myšlienka, ktorá však bola veľmi zle interpretovaná a chápaná stalinom a spol... avšak ešte musím dodať, že komunizmu zatiaľ v žiadnej krajine nikdy nebol
rozdiel je vidno už v podstate oboch režimov:
fašizmus - hlavnou podstatou je nadradenosť árijskej rasy
komunizmus - hlavnou podstatou je rovnosť ľudu, zrušenie peňazí, ktoré sú počiatkom všetkých konfliktou a zla
avšak čo je smutné tak dobrá myšlienka ako komunizmus (vlastne jeho predstupeň - socializmus) bola násilne presadzovaná... nie však ideológiou ale ľudmi bažiacimi po moci...a ľudia boli "vojnový" zločinci, nie ideológia...aspo§ň v prípade komunizmu...v prípade fašizmu má na tom zásluhu aj chorá ideológia...
ale späť k téme...za vojnové zločiny považujem to čo predvádza USA... žiaden boj proti "terorizmu", žiadne "oslobodzovanie"... všetko je to o peniazoch, o chamtivosti, o moci...
-
Linkman
Darca
ok tak aby som to poopravil, čo sa týkla komunizmu čisto tá idea je pekná ale tá idea je neuskutočnitelná. Je tu velké a vysokopravdepodobné vzniku podobného vnímania "stalinistického" aké tu bolo...
v súčastnosti jedinými známymi súčastnými komunistickými štátmi sú KĽDR, Kuba a aj Čína i ked Čína má nejaký zvláštny druh kapitalistického komunizmu
v súčastnosti jedinými známymi súčastnými komunistickými štátmi sú KĽDR, Kuba a aj Čína i ked Čína má nejaký zvláštny druh kapitalistického komunizmu
-
uelektronik
Star
vo vojne a v laske je dovolene vsetko, zakazdym ide o zachovanie seba sameho. Mne by sa urcite nepacilo keby nejaky j*bnuty arab prisiel do mojho mesta a vyhodil polovicu mojej rodiny do vzduchu, co to maju oni za nabozenostvo?? a amici prij*ebany bojuju proti terorizmu iba tam kde je ropa, bez toho aby mali nejaky dovod (afganistan), ahmadinedzat, ci ako sa vola sa musi poistit atomkou lebo ma ropu. v cine obmedzuju ludi v tom aby mali viac deti, zabil by som kazdeho sprosteho komunistu ktoremu este nedoslo ze v prirode prezije len to co sa vyvynie samo a nie nic umele. Ja si myslim ze vojnove zlociny sa robia vsade, lebo vsade je vojna.
A odsudzovat niekoho za vojnove zlociny, co TY o tom mozes vediet, co by si robil ty keby si bol vo vojne s partou chlapov za ktorych by si polozil aj zivot, a jednemu z nich by teroristi odj*bali celu rodinu, a kopol by si do zajatca, zastavil by si ho? ja si myslim ze nemate tu pravo niekoho odsudzovat, neviete co by ste robili VY keby ste boli v ich kozi, mozte povedat ze by ste nerobili to co robia vsetky tie vymyte mozgy vo vojne? ako si to dovolujete trvdit a sudit tu niekoho?! vo vojne a v laske je dovolene vsetko
A odsudzovat niekoho za vojnove zlociny, co TY o tom mozes vediet, co by si robil ty keby si bol vo vojne s partou chlapov za ktorych by si polozil aj zivot, a jednemu z nich by teroristi odj*bali celu rodinu, a kopol by si do zajatca, zastavil by si ho? ja si myslim ze nemate tu pravo niekoho odsudzovat, neviete co by ste robili VY keby ste boli v ich kozi, mozte povedat ze by ste nerobili to co robia vsetky tie vymyte mozgy vo vojne? ako si to dovolujete trvdit a sudit tu niekoho?! vo vojne a v laske je dovolene vsetko
nemáš pravdu...komunizmus v žiadnej krajine nebol...v týchto krajinách čo si spomenul je socializmus...síce to smeruje ku komunizmu, no ten ešte v tom ako je definovaný v manifeste komunistickej strany od karola marxa dosiahnutý nebol...nemýľ si dva systémy, aj keď možno podobné...tento omyl často vzniká v tom, že ľudia si komunistickú stranu na čele niektorého štátu automaticky spájajú s komunistickým režimom....Linkman napísal:ok tak aby som to poopravil, čo sa týkla komunizmu čisto tá idea je pekná ale tá idea je neuskutočnitelná. Je tu velké a vysokopravdepodobné vzniku podobného vnímania "stalinistického" aké tu bolo...
tak ako si to napísal to nie je...v číne je to tak, že rodiny s jedným dieťaťom majú veľké výhody od štátu, úľavy na daniach, rôzne príspevky atď...rodiny s dvoma deťmi majú tieto príspevky tuším menšie a rodiny s viac ako troma deťmi tieto príspevky nemajú....takže žiadne obmedzovanie v tom nevidím...a už vôbec by som to neoznačoval za zločin...treba sa pozrieť na podstatu problému...preľudnená čína potrebuje viac potravy ako je jej pôda schopná vypestovať...teda je tam veľké množstvo hladujúcich a chudobných...keď sa na to pozrieš z tohto pohľadu, myslím si, že je to správne...balkymotor napísal:v cine obmedzuju ludi v tom aby mali viac deti
a dostávame sa k jadru problémuz a to vojna=najväčšie svinstvo... keby všetky mocnosti rešpektovali OSN žiadne vojny by neexistovali... k tomu, že čo by som ja robil...v prvom rade by som odmietol službu vo vojne v ktorej sa zabíjajú nevinní ľudia a okupuje suverénny štát... vieš a to, že vo vojne je dovolené všetko ti vtĺkaú do hlavy práve zástancovia týchto nezmyslov... a hlavne, keďže vo väčšine krajín je už profesionálna armáda sám sa môžeš rozhodnúť či pôjdeš bojovať...a ak sa rozhodneš ísť musíš byť pripravený, že ti zabijú kamarátov a možno aj teba...a keď ti je pomsta prednejšia tak tam radšej nechoď...balkymotor napísal:A odsudzovat niekoho za vojnove zlociny, co TY o tom mozes vediet, co by si robil ty keby si bol vo vojne s partou chlapov za ktorych by si polozil aj zivot, a jednemu z nich by teroristi odj*bali celu rodinu, a kopol by si do zajatca, zastavil by si ho? ja si myslim ze nemate tu pravo niekoho odsudzovat, neviete co by ste robili VY keby ste boli v ich kozi, mozte povedat ze by ste nerobili to co robia vsetky tie vymyte mozgy vo vojne? ako si to dovolujete trvdit a sudit tu niekoho?! vo vojne a v laske je dovolene vsetko
-
uelektronik
Star
ale si zober napriklad co sa teraz deje medzi madarmi a nami, ak to bude pokracovat vobec nie je vylucena vojna (v dalekej buducnosti) a profesionalna armada sa rychlo minie. neviem ako ty ale ja by som sa nedokazal pozerat na to ako narod ktory nas tu tolke roky dusil sa to chysta robit znova. v zasade som proti akejkolvek vojne, ale niekedy jej nezabranis. este by som chcel vediet co by si spravil keby nas napadol nejaky iny stat. ja by som tych hajzlov isiel vystrielat ak by som pocitoval krivdu, ale ak by nas napadli preto ze sa politici nezhodli, tak by som sral na to.bax napísal:a dostávame sa k jadru problémuz a to vojna=najväčšie svinstvo... keby všetky mocnosti rešpektovali OSN žiadne vojny by neexistovali... k tomu, že čo by som ja robil...v prvom rade by som odmietol službu vo vojne v ktorej sa zabíjajú nevinní ľudia a okupuje suverénny štát... vieš a to, že vo vojne je dovolené všetko ti vtĺkaú do hlavy práve zástancovia týchto nezmyslov... a hlavne, keďže vo väčšine krajín je už profesionálna armáda sám sa môžeš rozhodnúť či pôjdeš bojovať...a ak sa rozhodneš ísť musíš byť pripravený, že ti zabijú kamarátov a možno aj teba...a keď ti je pomsta prednejšia tak tam radšej nechoď...
balkymotor...ešte raz ti zopakujem jednu vetu: keby všetky mocnosti rešpektovali OSN žiadne vojny by neexistovali... vlastne nie len mocnosti...
za národ by som možno bojoval...ale potom by som bol pripravený na to, že niektorý moji kamoši alebo aj ja zomrieme...a ak by sa to aj stalo rozhodne by som sa nevyvršoval na nevinnom obyvateľstve...čo je základ vojnových zločinou...ale všetky národy
ale ja som vždy zástanca diplomatického riešenia a vojnu neberem ako posledné ale ako absolútne vylúčené riešenie...
a btw...nechápem ako kôli pár indivíduám by mala vzniknúť vojna...
za národ by som možno bojoval...ale potom by som bol pripravený na to, že niektorý moji kamoši alebo aj ja zomrieme...a ak by sa to aj stalo rozhodne by som sa nevyvršoval na nevinnom obyvateľstve...čo je základ vojnových zločinou...ale všetky národy
ale ja som vždy zástanca diplomatického riešenia a vojnu neberem ako posledné ale ako absolútne vylúčené riešenie...
-
HardiKrishna
Light Star
vojny vzdy boli a budu, kym sa nezmeni podstata existencie clovek, kym je clovek nejaka hmotna materia vzdy mu bude zalezat na hmotnych statkoch..asi telobax napísal:balkymotor...ešte raz ti zopakujem jednu vetu: keby všetky mocnosti rešpektovali OSN žiadne vojny by neexistovali... vlastne nie len mocnosti...