Gaya Internet MT,ZA

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
vilko
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vilko »

Acryll napísal:heh... a co takto dediny?
Akoze ti co su zapojeni kablom budu mat za tu istu cenu symetricky mbit a ostatni asymetricku 512? :?
Duuuuufam, ze sa mylim...
asi tak :) lebo na dedinach nie je konkurencia, tam sa musis prstom pichat do oka a surfovat cez GAYA-u :D
Acryll
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Acryll »

vilko napísal:asi tak :) lebo na dedinach nie je konkurencia, tam sa musis prstom pichat do oka a surfovat cez GAYA-u :D
no u nas aj konkurencia je... 4 abo 5 poskytovatelia Wifi a DSL... :)
a inak to bude za riadna blbost ... tak tym co su na wifi by aspon mali aspon znizit ceny...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nemozem povedat ci je to normalne alebo nenormalne, ze ti to nejde ani o stvrtej v noci. Existuje agregacia, pretazene AP, slaby signal a nasledna strata paketov... Je vela dovodov, preco ti to tak ide, najlepsie by bolo, keby si im napisal mail alebo siel tam osobne. Ak si dobre pamatam, tak asi dve strany spat bol prispevok od zakladatela firmy ohladom FUP atd... Preco nenapises email, ze chces zrusit agregaciu, fup atd...? Mail tam uvedeny mas, tak to skus. Btw ten game server, noooo, tak o tom som pocul este niekedy na jeden. Ale podla novych info bude uz coskoro.
vilko
Light Professional
Light Professional

hojko napísal:Nemozem povedat ci je to normalne alebo nenormalne, ze ti to nejde ani o stvrtej v noci. Existuje agregacia, pretazene AP, slaby signal a nasledna strata paketov... Je vela dovodov, preco ti to tak ide, najlepsie by bolo, keby si im napisal mail alebo siel tam osobne. Ak si dobre pamatam, tak asi dve strany spat bol prispevok od zakladatela firmy ohladom FUP atd... Preco nenapises email, ze chces zrusit agregaciu, fup atd...? Mail tam uvedeny mas, tak to skus. Btw ten game server, noooo, tak o tom som pocul este niekedy na jeden. Ale podla novych info bude uz coskoro.
vies hojko, kvoli 60-100 kbit/s si pilit nervy nebudem... naposledy som riesil s trpisom paket-loss 90 percent,, samozrejme chyba bola na mojej strane, ako vzdy, lebo jemu slo vsetko super,, slubil,ze mne blbcovi posle domov technikov, ked si neviem dat do poriadku konekt,, potom sa asi 2 dni nic nedialo (pravdepodobne sa zacalo stazovat viac ludi) a zrazu gaya v emailoch ohlasila, ze budu vypadky, lebo budu odpajat klientov a zistovat, kto zahlcuje siet----> nejaky typek mal speci virus a permanentne zahlcoval siet.. tak sa riesia veci v GAYA-i, chybu mas vzdy ty, hoc aj keby vybuchlo peeringove centrum :D
a nemas aj zarucene informacie ako coskoro? definovat dlzku coskorov rokoch je pri GAYA-i velmi dolezite :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mam zarucene info, ze ten game server je uz pripraveny. Mozno este tento pracovny tyzden to bude bezat.
vilko
Light Professional
Light Professional

hojko napísal:Mam zarucene info, ze ten game server je uz pripraveny. Mozno este tento pracovny tyzden to bude bezat.
a nevies ci tam pojde aj battlefield 2? a ci bude private ranked na bfstast.info? :shock:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

CS 1.6, CoD 2 a zrejme BF1942 - Desert Combat. Ak by bolo vela ludi co by hravali BF2, tak mozno aj to. Ale problemom je to, ze to bude server len pre lanku a teda pochybujem, ze by sa nasli ludia co by hravali BF2 a spravili sa statistiky a la bfstats. Antik ma ten server pristupny z vonku. No nechajme sa prekvapit. Rozmyslal som co take by tam mohlo bezat a nic ma nenapadlo, mozno CoD 1 alebo BF1942 - Forgotten Hope. Mna by potesila aj daka strategia ako Generals, lenze ten nema free linux dedicated server, lepsie povedane nema ziadny.
vilko
Light Professional
Light Professional

preco si myslis, ze bf2 by tam nemohlo bezat? ved patri k najhranejsim sietovkam sucasnosti, hra sa isto viac ako bf1942 a napojit statistiky na bfstats by tiez asi nebol velky problem, ci sa mylim? :o
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vsak bezat by to tam snad mohlo, ale ja to vidim tak, ze na sieti by sa nenaslo tolko ludi, aby si mohli zahrat BF2 proti sebe. Treba na to aspon tak 30 hracov, nech je dobra hra. Neviem ako funguje bfstats ale moj nazor je taky, ze su to len servre z Antiku, mozno sa myslim... Hlavne tam treba hry, ktore sa budu hrat a o ktore je zaujem. Counter-Strike medzi ne urcite patri a snad aj Call of Duty 2. BF2 ma dost vysoke HW poziadavky a strasne velke mapy, preto mi pripada zaujimavejsie hrat BF1942 alebo skor pridavok Desert Combat, pretoze je to velmi oblubena hra. Pre normalny BF1942 mapky je mozne pridat aj botov, takze keby bolo malo hracov, nebol by problem doplnit par botov.

Dufam, ze sa podari rozbehat aj statistky, ved pre CS je free Psychostats a pre CoD2 je tiez tusim nieco. Neviem ako je to s BF1942, ale snad aj pre ten nieco bude.
vilko
Light Professional
Light Professional

bfstats nie je len pre antik (aj ked je webhosting na antiku), moze tam poziadat o zaradenie hocikto,
moj ntb ma uz skoro 3 roky (m radeon 9600, 1GB Ram) a s bf2 problemy nie su, nemeral som FPS,ale subjektivne sa mi to zda sviznejsie ako COD2 :idea:
teraz vysla beta verzia bf2142, ci take nejake cislo,, zajtra si ju stiahnem a vyskusam, ci to este pofrci :P
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

aj moj PC ma 3 roky a ide mi aj bf2 aj cod2 ale pochybujem ze sa najde dost ludi... obavam sa ze bude malo ludi uz len na to BF1942, lebo ak tam mame hravat 3-4 ludia proti botom tak to nema vyznam...
eagle
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa eagle »

hey videl niekto uz z vas tu mapu tahania optiky asi nie kazdy len blbe reci....co asi bude , kde teraz tahaju nic neoverene, ked nieco neviem isto tak sem nepisem!!!
skurud-hay
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skurud-hay »

Inak ani neviem koľký už majú optiku, poprosím tých ktorý ju majú nech mi napúšu SS, rád by som sa popýtal na nejaké veci. Dík :)
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

eagle napísal:hey videl niekto uz z vas tu mapu tahania optiky asi nie kazdy len blbe reci....co asi bude , kde teraz tahaju nic neoverene, ked nieco neviem isto tak sem nepisem!!!
a ty si ju uz videl?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

jjhacker napísal:a ty si ju uz videl?
ping z game servra na sme.sk

ping sme.sk - priemer 7.5ms

pride ti ze taky ping sa da spravit na wifine? :-)
vilko
Light Professional
Light Professional

t0m4s3 napísal:ping z game servra na sme.sk
pride ti ze taky ping sa da spravit na wifine? :-)
nie, ale GAYA je schopna to slubit aj na WIFI-ne :twisted: :twisted: uvidis,ze sa to spomali, ked zapoja viac ludi,, to ti frci iba docasne tak dobre..

btw.. na ten isty server som mal pingy z akademickeho netu 3-5 ms, to je OPTIKA :D
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

vilko napísal:nie, ale GAYA je schopna to slubit aj na WIFI-ne :twisted: :twisted: uvidis,ze sa to spomali, ked zapoja viac ludi,, to ti frci iba docasne tak dobre..

btw.. na ten isty server som mal pingy z akademickeho netu 3-5 ms, to je OPTIKA :D
hmm... a sanet ma ake linky? 70Mbit? neporovnavaj sanet s gayou...
vilko
Light Professional
Light Professional

jjhacker napísal:hmm... a sanet ma ake linky? 70Mbit? neporovnavaj sanet s gayou...
no sanet I bol 10Mb/s, chrbticova siet SANET II je 1GB/s..... chcel som len poukazat, ze tie pingy boli za servermi a minimalne 5timi routrami nasej fakulty,, skola na IT technologiach setri,, tak si predstav, co a asi kde nakupuje hardware GAYA :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

vilko napísal:nie, ale GAYA je schopna to slubit aj na WIFI-ne :twisted: :twisted: uvidis,ze sa to spomali, ked zapoja viac ludi,, to ti frci iba docasne tak dobre..

Pozri vies o tom velky makovy prd, takze hadat sa s tebou ani nebudem, mysli si co chces.
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

vilko napísal:no sanet I bol 10Mb/s, chrbticova siet SANET II je 1GB/s..... chcel som len poukazat, ze tie pingy boli za servermi a minimalne 5timi routrami nasej fakulty,, skola na IT technologiach setri,, tak si predstav, co a asi kde nakupuje hardware GAYA :wink:
neviem kde gaya nakupuje zelezo ale urcite to niesu cisco catalysty serie 6500 ake ma sanet na PoPoch... jedna vec je ze za ani mt neboli pripojene na 10mbitovy okruh, po 4mbitoch presli na 1gbitovu chrbticu, druha vec je ze skoly na IT az tak nesetria ved uz samotny sanet je vladny projekt a maju tam take drahe zelezo, nemyslim ze nejaka skola sa pripaja na gigabitovu optiku nejakym ovislinkom... cize aj tak porovnavas ovcu s kravou...
Napísať odpoveď