Siet cez fireware? edit//Ako to je s netom?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
ppt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Siet cez fireware? edit//Ako to je s netom?

Príspevok od používateľa ppt »

Mozno sa blbo pytam, ale zaujimalo by ma, ci sa nedaju prepojit dva pocitace cez firewire kabel. :?
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Siet cez fireware? Asi áno...

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

ppt napísal:Mozno sa blbo pytam, ale zaujimalo by ma, ci sa nedaju prepojit dva pocitace cez firewire kabel. :?
Mne sa môj Firewire port objavil medzi sieťovými spojeniami, a má aj nainštalovaný TCP/IP protokol, takže asi áno :? .
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No skusil so tie pocitace takto prepojit a ide to pekne. :oops: Teraz ma zaujima, ci ked by som dal zdielat internet z jedneho pc, tak ci by mi na to mohol nejako provider prist.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

ppt napísal:ked by som dal zdielat internet z jedneho pc, tak ci by mi na to mohol nejako provider prist.
Ja si myslím, že tak jednoducho zistiť to nebude možné.
Povedzme, že si pripojený do internetu na PC-čku cez (bežná sieťovka) RJ-45 a cez FireWire by si spravil vlastnú LAN a medzi týmito sieťovými pripojeniami nastavíš v systéme Bridge (most medzi sieťami), takže by tvoje PC fungovalo ako Proxy server, prípadne by si použil NAT.
Poskytovateľ by asi nemal jednoduché zistiť, že Tvoje PC funguje ako vstupná brána do inej LAN :wink: .
Toto sú, pravdaže, len obyčajné dohady :) .
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

OK, diki zatial za nazor. Bol by som rad, keby este niekto iny napisal svoj nazor.
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Uz mi na tom pocitaci (notebook) funguje internet, ktory som dal zdielat na pc. V sieti, v ktorej je pc sa javi ip adresa notebooka ako ip pc. Cize nepride mi na to provider?
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

skús pohľadať témy ohľadom chella, tiež som položil tútu otázku keď som rozmýšlal či kúpiť router, čo je vlastne tvoj komp.
Písali tam, že sa to dá, ale musel by dať niekto na teba bonz, lebo nerobí sa to štandardne, lebo je to technický náročne.
Ide tam o rozklad packetov, cez ktoré je vidieť compy aj za NAT-kom
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Precital som si tie tvoje temy. Islo tam o niecom, ze si chcel net na 2 pc cez jeden modem (1pc cez sietovy port a jeden cez usb). No ale u mna to je asi trosku ine. Neviem, ci moj provider (nie chello) moze zistit mac adresu toho pc, ktory nema mat oficialne internet. Pretoze moj provider na 100% eviduje mac adresu pocitaca, ktory ma oficialne internet.
Stando
Star
Star

Príspevok od používateľa Stando »

no a moze ma provider potrestat za to ked mam dva kompy jeden s netom a s druhym kompom zdielam pripojenie? ved neberem viac signalu alebo jak by som to nazval, ako proste ked mam napr. 1Mbit, tak ze ked mam dva kompy tak neberiem 2x 1Mbit, ale stale iba 1Mbit s ktorym sa musia kompy podelit...
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No to je pravda, ale predsa len mas internet v dvoch pocitacoch a stiahnes viac dat, ak vyuzivas vkuse oba pocitace. Predstav si napr. ze na jednom pocitaci je napr. jeden uzivatel 8h a na druhom iny tiez 8 hod. Takto prenesu viacej dat, akoby sa mali striedat pri jednom pc.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ppt napísal:Precital som si tie tvoje temy. Islo tam o niecom, ze si chcel net na 2 pc cez jeden modem (1pc cez sietovy port a jeden cez usb). No ale u mna to je asi trosku ine. Neviem, ci moj provider (nie chello) moze zistit mac adresu toho pc, ktory nema mat oficialne internet. Pretoze moj provider na 100% eviduje mac adresu pocitaca, ktory ma oficialne internet.
V jednej z tých tém sa riešilo či to môže zistiť rozkladom packetov, pretože pri zosieťovaní budeš mať druhý comp v NAT-ku, takže jeho ip-čka bude napr. 192.168.123.001 ale pritom tvoj hlavný comp, ktorý je u providera registrovaný na pripojenie k netu má ip napr 83.168.123.111.

tu je konkrétne tá téma čo som myslel skús si to preštudovať.

http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=37535&start=0
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Stando napísal:no a moze ma provider potrestat za to ked mam dva kompy jeden s netom a s druhym kompom zdielam pripojenie? ved neberem viac signalu alebo jak by som to nazval, ako proste ked mam napr. 1Mbit, tak ze ked mam dva kompy tak neberiem 2x 1Mbit, ale stale iba 1Mbit s ktorym sa musia kompy podelit...
nesranduj, dôležité je to, že keď si podpísal obchodné podmienky tak si sa zaviazal, že internet bude mať iba jeden comp, teda ak ti na to prídu samozrejme ťa môže potrestať.
Pokiaľ to v obch. podmienkach nebolo tak môžeš mať aj 10pc zapojených
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vajda65 napísal:nesranduj, dôležité je to, že keď si podpísal obchodné podmienky tak si sa zaviazal, že internet bude mať iba jeden comp, teda ak ti na to prídu samozrejme ťa môže potrestať.
Pokiaľ to v obch. podmienkach nebolo tak môžeš mať aj 10pc zapojených
Stando ma prinutil prestudovat moju zmluvu o pripojeni, no a nikde som sa tam nedocital o pocte pripojenych pocitacov. Do prilohy vkladam text mojej zmluvy, tak si to pls. precitajte a napiste, ako to vidite vy. Ja som to teraz presiel viackrat a neprisiel som na nic.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

zmluva.doc napísal:2.S výnimkou konania v krajnej núdzi (prípad ohrozenia života alebo zdravia) nezasahovať do nainštalovaného zariadenia, najmä nepripájať žiadne iné zariadenia ako tie, pre ktoré je prípojka určená, neprekladať zásuvku a nerozširovať ich počet.
Keďže Ty sa im nemontuješ do zariadenia (tvojej bytovej prípojky - do vnútra krabice), tak by to malo byť Ok.
Síce píšu nerozširovať počet zariadení, pre ktorý je zásuvka určená (ale ty nezozširuješ počet zariadení v Tvojej zásuvke - bude tam len ten jeden proxy server, takže aj toto vyzerá byť Ok :wink: ).
Ale radšej sa poraď s kamarátom - advokátom/právnikom :) .
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

2.S výnimkou konania v krajnej núdzi (prípad ohrozenia života alebo zdravia) nezasahovať do nainštalovaného zariadenia, najmä nepripájať žiadne iné zariadenia ako tie, pre ktoré je prípojka určená

podľa mňa hovorí za všetko, ale fakt je ten, že som pripojený cez hw router na chelle, ktoré je celkom dobré technický vybavené a neprišli mi.
Ide o to, že je tam pravdepodobne nejaká tichá tolerancia k užívateľom, ktorí to majú iba doma medzi dvoma kompami, lebo ak by si to mal takto vo firme tak ti isto prídu.
Sám poznám jeden taký prípad, a prinútili ho prejsť na vyššie chello, lebo mal vo firme zapojených viac PC.
oborpeto
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa oborpeto »

dokazu ta v pohode zistit keby chceli.. len sa im musi chciet... sak uz len tak miranda dokaze zistit ip tvojho kompu ak mas normalne icq...
u nas na intraku dokazu v pohode odhalit predlzenie sietoveho segmentu ... len sa im moc nechce;)
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

oborpeto napísal:dokazu ta v pohode zistit keby chceli.. len sa im musi chciet... sak uz len tak miranda dokaze zistit ip tvojho kompu ak mas normalne icq...
u nas na intraku dokazu v pohode odhalit predlzenie sietoveho segmentu ... len sa im moc nechce;)
No, podla mna mi ip nemozu zistit, pretoze v sieti sa sprava ten druhy pocitac akoby mal ip toho oficialneho pc. Taktiez si myslim, ze dlzku siete aj keby zistili, tak na tie 2 metre naviac by mi neprisli. Skor sa bojim, ci nezistia mac adresu. :never:
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

dá sa zistiť ip adresa aj keď si za nat-kom
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vajda65 napísal:dá sa zistiť ip adresa aj keď si za nat-kom
Ale postup na toto zistenie je asi trosku zlozity. Ci nie?
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ako som už písal tak bez nejakého tipu na teba, pochybujem, že by na to prišli. Je to technicky dosť náročne aby to bolo robené pri každom užívateľovi.
Napísať odpoveď