Kontaktne sosovky
Kontaktne sosovky
Nosite niekto kontaktne sosovky? Ak ano ake? A ako ste s nimi spokojny?
tak to je fajn... a ako tu funguje kedze ja by som mal nosit brile do dialky - to by som v skole videl na blizko rozmazane?Xaredon napísal:Hmmm, tak o tom som nepocul, zeby to nicilo oci. Ja som zacal nosit a celkom som spokojny. Uvidime casom, chcem si dat farebne aj. Stoji to okolo 250 na mesiac.
btw: su sosovky dioptricke aj farebne?
Ked nosis okuliare do dialky tak v nich vidis rozmazano na blisko? Ja nosim tiez do dialky a mam kontaktne sosovky namiesto nich a vidim dobre v nich. Je to omnoho pohodlnejsie. A ano sfericke sosovky su aj farebnejackb napísal:tak to je fajn... a ako tu funguje kedze ja by som mal nosit brile do dialky - to by som v skole videl na blizko rozmazane?![]()
btw: su sosovky dioptricke aj farebne?
okuliare nenosim,lebo v skole do zosita vidim rozmazane... ale ked hovoris ze so sosoukami nie tak to asi vyskusam...Xaredon napísal:Ked nosis okuliare do dialky tak v nich vidis rozmazano na blisko? Ja nosim tiez do dialky a mam kontaktne sosovky namiesto nich a vidim dobre v nich. Je to omnoho pohodlnejsie. A ano sfericke sosovky su aj farebne
Uz som to so sosovkami skusal 2-krat a stale to nedopadlo velmi slavne. Prvykrat mi trvalo asi 40 minut kym som si ich dal do oka, ale to som stiahol asi na 5 minut takze pohoda. Ale stale sa mi zdalo ze v lavom oku nieco citim. A navyse sa mi s tym nechcelo zabavat kazdy den, tak som to zabalil.
Pred par mesiacmi som kupil sosovky, ktore mozu byt v oku nonstop mesiac. Problem je v tom ako predtym, lavemu oku sa to velmi nepozdava. A neda sa zrovna povedat, ze by pozeranie na monitor bolo velmi prijemne.
Ahhh, a to som si myslel ze sa konecne tych pitomych okuliari zbavim.
Pred par mesiacmi som kupil sosovky, ktore mozu byt v oku nonstop mesiac. Problem je v tom ako predtym, lavemu oku sa to velmi nepozdava. A neda sa zrovna povedat, ze by pozeranie na monitor bolo velmi prijemne.
Ahhh, a to som si myslel ze sa konecne tych pitomych okuliari zbavim.
Asi pred 8rokmi som riesil makke kontaktne sosovky, ale nejak sa mi neujali, videl som v nich horsie ako s okuliarmi..
Pred 3rokmi som zmenil ocnu doktorku a ta mi povedala, ze mojej ocnej chybe (nejaky keratokonus + astigmatizmus) pomozu jedine tvrde kontaktne sosovky, ktore samozrejme najblizsie robia az v Brne.
Nakoniec som sa vybral do Brna.. kde mi ich urobili. Poviem Vam, prvykrat som si ich vobec nevedel zalozit.. hodinu som zakladal jednu.. ale ked som ich uz zalozil, tak lahoda pohoda.. normalne som sa ani sam v zrkadle nespoznaval..
Po cca 2 tyzdnoch som sa sa naucil zalozit na prvu supu. Zakladaju sa omnoho lahsie ako makke kontaktne sosovky, len su menej pohodlnejsie na nosenie. Mal by som s nimi vydrzat cely den, ale mam nejake citlivejsie oci.. abo co.. vydrzim max. 5-6hodin. Preto ich velmi nenosim.. ani do roboty.. jedine ked idem autom mimo mesto. S okuliarmi nevidim poriadne do dialky, co mi robi problem hlavne pri predbiehani (v meste je to pohoda). Akurat tento tyzden som prvy krat absolvoval sluzobnu cestu rano KE -> BA a vecer naspat.. no snazil som sa to urobit co najrychlejsie prave kvoli tym spominanym 5-6hod.. 
Pred 3rokmi som zmenil ocnu doktorku a ta mi povedala, ze mojej ocnej chybe (nejaky keratokonus + astigmatizmus) pomozu jedine tvrde kontaktne sosovky, ktore samozrejme najblizsie robia az v Brne.
Nakoniec som sa vybral do Brna.. kde mi ich urobili. Poviem Vam, prvykrat som si ich vobec nevedel zalozit.. hodinu som zakladal jednu.. ale ked som ich uz zalozil, tak lahoda pohoda.. normalne som sa ani sam v zrkadle nespoznaval..