Vymazanie usera z DB MySQL pri nečinnosti...
-
atlox
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Vymazanie usera z DB MySQL pri nečinnosti...
Potreboval by som pomoc v PHP + MySQL. Ako odstrániť používateľa z databázy MySQL ak je dlho nečinný alebo keď sa neodhlásil ale zavrel okno po určitom čase (napr.: 10min) ????? 
-
audiotrack
VIP
-
programator
Medium Star
Re: Vymazanie usera z DB MySQL pri nečinnosti...
Takze ja by som to riesil asi takto :atlox napísal:Potreboval by som pomoc v PHP + MySQL. Ako odstrániť používateľa z databázy MySQL ak je dlho nečinný alebo keď sa neodhlásil ale zavrel okno po určitom čase (napr.: 10min) ?????
V prvom rade ked by user prisiel na stranku, tak by som mu do DB zapisal CAS no a nejake sessiony na prihlasenie..
No a potom ked by sa pohyboval po stranke, tak by som vzdy tento CAS updatol na novy... no a potom pokial by tento cas + 10 min. mensi ako aktualny tak by som toho usera vymazal z DB...(myslim ze takto to ma aj phpBB riesene...)
prakticky asi takto :
$cas = time();
$cas_prihlasenia = $cas - $dlzka_prihlasenia;
mysql_query($mojadb, "delete from users where users.cas_prihlasenia < '$cas_prihlasenia'");
dufam ze si porozumel, comu ja chapem
riesenim by bolo vytvorit skript, ktory sa bude vykonavat na celej tabulke, to znamena, ze pri kazdom logine hocijakeho uzivatela sa prebehne cela tabulka a odstrania sa vsetci uzivatelia, ktory budu vyhovovat podminke (to uz zalezi, co to vlastne potrebujes). v kazdom pripade tabulka musi obsahovat pole typu "datetime", aby si mohol vyhodnocovat podla casoveho udaju.
pozor na letny a zimny slnovrat. v jedno pripade by zrazu bol prihlaseny uz hodinu a nieco, takze by ho automaticky odstranilo, a v druhom by kludne mohol byt necinny celu hodinu.programator napísal:$cas = time();
$cas_prihlasenia = $cas - $dlzka_prihlasenia;
je to mozno banalita, ale mne to tak nepripada.
-
programator
Medium Star
ano hej, mas pravdu ale vies tak zjednodusene som to chcel napisat... ale ma to svoj vyznam v praxiIgiPoP napísal:pozor na letny a zimny slnovrat. v jedno pripade by zrazu bol prihlaseny uz hodinu a nieco, takze by ho automaticky odstranilo, a v druhom by kludne mohol byt necinny celu hodinu.
je to mozno banalita, ale mne to tak nepripada.