Privatizacia letiska

Diskusie na politické témy...
nadl
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Privatizacia letiska

Príspevok od používateľa nadl »

jin153 napísal:Co myslite jak to bude vyzerat na Bratislavskom/Kosickom letisku po privatizacii firmou Two-one (Viedenske letisko)
Podlam mna tu bude Cargo preprava a osobne linky a na chartery budeme chodit do Viedne pomocou CAT (City airport train).
Privatizácia je veľká zlodejina!To jemôj názor. Mal bysom jenu otázku: Ak by som od teba kúpil 51% tvoho obchodu alebo domu v ktorom bývaš mal by som majoritný podiel, mám právo rozhodovť z nehnutelnotamí :?: Dúfam že mi odpovieš.
brm
Darca
Darca

Re: Privatizacia letiska

Príspevok od používateľa brm »

jojcek napísal:taktiez ked sme predali elektrarne a slubovali nezvysovat elektrinu a zvysuju ju stale :?
Vsetko sa neustale zvysovalo, vsetko sa neustale zvysuje a vsetko sa neustale bude zvysovat.. nech to vlastni stat alebo hocikto iny.. s tymto nikto nic neurobi.. ani vsemocny fico.. :aasmile1:
jojcek napísal:ja som zasadne proti peniaze sa najdu aj ked za 2-10 rokov ale nechajme si to !!
To by ma zaujimalo, ze kde sa najdu peniaze za 10r? :) Ked nezainvestujes vtedy, ked to je potrebne (zaspis dobu).. tak Ti to uz vooooobec nic nebude zarabat.. a peniaze budes musiet hladat, aby si to vobec udrzal funkcne.. a nie este aby si to inovoval.
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

ja si myslím, že štát by nemal všetko rozpredávať...zvlášť nie firmy, ktoré vykazujú ako taký zisk...s privatizáciou bratislavského letiska nesúhlasím...aspoň nie firmou, ktorej robí práve bratislavské letisko najväčšiu konkurenciu...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Viete co je na tom smutne? Ze aj ked sa sucasnej vlade podari na pripadnej medzinarodnej arbitrazi dokazat, ze pravne bolo odstupenie od zmluvy o privatizaci BA letiska v poriadku (v prip. KE letiska je to otvorene), zainvestuju sa miliardy do jeho obnovy etc... po dalsich volbach sa k moci dostanu mozno ti isti ludia, ktori sa toto letisko snazili predat, samozrejme za slusne provizie. Takze "potrzeno a secteno", ak sa nenajde siroka politicka vola ustavnym zakonom zamedzit dalsiu privatizaciu strategickych podnikov, je len otazkou casu, kedy SR o BA letisko tak ci tak pride. Moj nazor... zainvestovat, zmodernizovat a prenajimat terminaly leteckym spolocnostiam- uplne bezna prax vo svete. S dobrym menezmentom ma imho BA letisko ovela pozitivnejsie vyhliadky, ako ked sa ho nadobro zbavime- ako mnohych inych strategickych podnikov- dukaty sa "prezeru" popri gigantickej zadlzenosti (vid. posledna vlada) a o par rokov nam neostane nic ine, len oci pre plac, pretoze nam nebudu patrit uz ani hajzle, do ktorych si denne vykonavame svoje potreby. "Milujem" nazory, ze predavat treba, lebo stat je zly vlastnik...

Predavat, t.j. zbavovat sa majetku je to najjednoduhsie- na to nikto nepotrebuje VS a tucne platy- to dokaze kazdy sedlak :roll:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Aspon, ze sa zastavil predaj zeleznicneho carga. Po tom, co sa na trati Bratislava-Zilina vystavali dve obrovske automobilky bude zeleznicna doprava ziadanejsia, dialnice su uz teraz vycerpane na maximum, hlavne v useku Trnava-Bratislava. Co sa tyka letisk, fico to bude branit zubami-nechtami, no o 4 roky sa dovali Rusko alebo Dzurinda a zasa zacnu rozhadzovat..
brm
Darca
Darca

Frikso.. zeleznicna doprava bude ziadanejsia, pokial bude cenovo ako aj polohovo pristupnejsia.. a kedze k dnesnemu dnu stale sa viac prepavuje po dialniciach, nebude tomu inak ani v pripade spustenia novych automobiliek..
Tomasito.. sam si naznacil, ze pride ina vlada, budu zase zmeny. Prave kvoli tomuto je lepsie, aby podobne veci vlastnil jeden majitel nezavisly od politiky. Kedze min. kazde 4roky sa moze menit vlada, tak kazde 4roky sa bude menit management a vizia urciteho podniku, ktora by mala mat dlhodobejsi charakter. Pre ucast v managemente statneho podniku ani nie je tak dolezita odbornost, ako skor politicka prislusnost. Toto je fakt.. nech je pri moci akakolvek vlada..
Tomasito
VIP
VIP

brm napísal:Tomasito.. sam si naznacil, ze pride ina vlada, budu zase zmeny. Prave kvoli tomuto je lepsie, aby podobne veci vlastnil jeden majitel nezavisly od politiky. Kedze min. kazde 4roky sa moze menit vlada, tak kazde 4roky sa bude menit management a vizia urciteho podniku, ktora by mala mat dlhodobejsi charakter. Pre ucast v managemente statneho podniku ani nie je tak dolezita odbornost, ako skor politicka prislusnost. Toto je fakt.. nech je pri moci akakolvek vlada..
Z casti suhlasim, preto som prispevok vyssie zacinal otazkou "Viete co je na tom smutne?" a nasledne pisal o nutnosti sirokej politickej vole. Akokolvek, ked uz pripustime moznost predaja, zlatu akciu by si stat v strategickych podnikoch nemal pustit (otazky manazovania sa daju dohodnut v konkretnych zmluvach). Je mnoho prikladov zo sveta, kedy ci uz cisto statne podniky, alebo podniky s vacsinovou ucastou statu dlhodobo vykazuju pozitivne hospodarske vysledky a dokonca expanduju aj na nadnarodnej urovni (blizsie som sa k tomuto vyjadroval v teme ohladom privatizacie SE). Zbavovanie sa zodpovednosti a tak i vyhod z toho plynucich nie je riesenie, najma ked konkretny subjekt v poslednych rokoch vykazuje zaujimave pozitivne cisla a po modernizacii, najma s ohladom na zvysenie kapacity moze vykazovat cisla daleko pozitivnejsie. Dalsim, nie prilis lichotivym aspektom je samotny fakt, ze BA letisko by mala ziskat jeho najblizsia "konkurencia"... Mozno moj nazor posobi naivne, kedze mnoho ludi vnima nase pomery cez pesimisticke klise "Na Slovensku je to uz raz tak", ale nikto ma nepresvedci, ze obsah vyssie opisovaneho je nemozny a jedine riesenie je predaj.
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

Tomasito napísal:Viete co je na tom smutne? Ze aj ked sa sucasnej vlade podari na pripadnej medzinarodnej arbitrazi dokazat, ze pravne bolo odstupenie od zmluvy o privatizaci BA letiska v poriadku (v prip. KE letiska je to otvorene), zainvestuju sa miliardy do jeho obnovy etc... po dalsich volbach sa k moci dostanu mozno ti isti ludia, ktori sa toto letisko snazili predat, samozrejme za slusne provizie. Takze "potrzeno a secteno", ak sa nenajde siroka politicka vola ustavnym zakonom zamedzit dalsiu privatizaciu strategickych podnikov, je len otazkou casu, kedy SR o BA letisko tak ci tak pride. Moj nazor... zainvestovat, zmodernizovat a prenajimat terminaly leteckym spolocnostiam- uplne bezna prax vo svete. S dobrym menezmentom ma imho BA letisko ovela pozitivnejsie vyhliadky, ako ked sa ho nadobro zbavime- ako mnohych inych strategickych podnikov- dukaty sa "prezeru" popri gigantickej zadlzenosti (vid. posledna vlada) a o par rokov nam neostane nic ine, len oci pre plac, pretoze nam nebudu patrit uz ani hajzle, do ktorych si denne vykonavame svoje potreby. "Milujem" nazory, ze predavat treba, lebo stat je zly vlastnik...

Predavat, t.j. zbavovat sa majetku je to najjednoduhsie- na to nikto nepotrebuje VS a tucne platy- to dokaze kazdy sedlak :roll:
Sedliak mal svoju matematiku tak by som ho nenazýval . To dokáže len hlupák.
Tomasito
VIP
VIP

nadl napísal:Sedliak mal svoju matematiku tak by som ho nenazýval . To dokáže len hlupák.
Budis
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

predavat letisko je v dnesnej dobe blbost...
staci jedneho schopneho manazera, dat mu 5 milionov mesacne plat a dohodnut financovanie rozvoja s niektorou z velkych bank, ako to bezne funguje vsade vo svete. banka ma isty zisk, letisko nema ako byt stratove.
za par rokov rozvoja bude realne konkurovat viedni a zisky zostanu statu. to je cesta.
2neo
Star
Star

Príspevok od používateľa 2neo »

podla mna lepsie nakolko uz teraz kapacitne nestaci a stat s tym nic nerobi
brm
Darca
Darca

enter00 napísal:predavat letisko je v dnesnej dobe blbost...
staci jedneho schopneho manazera, dat mu 5 milionov mesacne plat a dohodnut financovanie rozvoja s niektorou z velkych bank, ako to bezne funguje vsade vo svete. banka ma isty zisk, letisko nema ako byt stratove.
za par rokov rozvoja bude realne konkurovat viedni a zisky zostanu statu. to je cesta.
To by bola cesta.. ale ako tam das toho cloveka? Si myslis, ze stat tam dosadi na take lukrativne miesto naozaj niekoho kompetentneho??? Zabudni! Nech ma plat povedzme aj iba 5mil/rocne, urcite to miestecko odklepnu priatelovi dceri bratranca otca nejakeho vyssieho statneho uradnika.. odbornost v takychto pripadoch zohrava iba minimalnu ulohu..

Letisko ma kopec moznosti, ako byt stratove.. ;) ale mas pravdu, banka nema co stratit, ved ak je rucitelom stat, ma 100% istotu, ze investovane peniaze sa jej vratia aj v pripade neuspechu......
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

to brm.
kto hovori, ze ten manazer ma byt slovak?
tisice firiem riadia ludia inych narodnosti a jedine meritko je odbornost a schopnost viest podnik.
staci urobit konkurz na pracovne miesto pomocou renomovanej zahranicnej personalnej agentury a je to vybavene. nech je to kludne madar, kanadan alebo korejec.
brm
Darca
Darca

Ano, ale taketo zvyky su iba v organizaciach sukromneho charakteru.. nuz a ked chces, aby letisko ostalo statne.. tak tam to podla mojho skromneho nazoru nehrozi. :smt104 Nech je akokolvek transparentny tender, stale to vyhra niekoho znamy. Toto je realita a prave kvoli tomuto faktu som zato, aby bol podnik sprivatizovany. Takto je asopn nejaka sanca, ze obrat letiska bude rast a stat zarobi na daniach. ;)

Neviem.. :hmm: mas informaciu o nejakom statnom podniku, kde na cele je schopny a kompetentny clovek??? :coffee:
Andrej08
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrej08 »

...neviem, no lepsie to zrovna asi nebude...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Takze ziadna privatizacia. :( Myslim si, ze ako letisko bolo na dobrej ceste sa zviditelnit a zlepsovat, teraz mu to potrva trosicku dlhsie. Velakrat mam pocit, ze nas Ficko mnoho privatizacii a inych podla neho "velmi potrebnych opatreni" robi len preto, aby sa na nejaky sposob pomstil predoslej vlade. Myslim si, ze zrusenie privatizacie letiska je chyba. A najlepsie bude, ak prehra stat sud s TwoOne, ako prehral aj s CSOB, to som potom zvedavy, ako sa bude Fico vyhovarat. A zase to pojde z vackov radoveho obcana..
Napísať odpoveď