AM2 vs AM3

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Stando
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

AM2 vs AM3

Príspevok od používateľa Stando »

Bude v doskach AM2 fungovat AM3 procesor?
Pise sa ze ano, ale ved AM3 bude pouzivat inu frekvenciu FSB. Ako tam potom dam AM3 procesor, ked doska bude mat FSB 1000MHz a nie 2600MHz? Po update biosu tam dam AM3? To mi akoze zvysi FSB alebo co? Tomu fakt nerozumiem...

Ved si precitajte
...Zaujímavé sú však informácie o tom, že AM3 bude nielen pinovo kompatibilná s AM2, ale v „starých” AM2 základných doskách dokonca bude možné po update BIOSu prevádzkovať nové AM3 procesory.

Týmto krokom sa AMD zrejme snaží maximálne „zjemniť” prechod medzi architektúrami z pohľadu užívateľa. Na druhej strane je podľa nášho názoru nereálne domnievať sa, že ten, kto investuje do nového procesora, sa zároveň dobrovoľne vzdá ďalších benefitov plynúcich z novej generácie (HyperTransport 3.0 napr. ponúka frekvenciu až 2,6 GHz oproti 1 GHz u súčasných K8 procesorov).
Cely clanok tu:
AM3
Hyper Transport 3.0
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

mas v tom pekny gulas. Ujasni si pojmy a ostatne veci okolo toho. :roll:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ja to nebudem nijak komentovať, ale autor tohto článku je veľký optimista. teraz si kúpim dosku so socketom pre procesor AM2. o dva roky upgrade-nem procesor na platformu AM3. a mám veľký strach, že niektorý z výrobcov MoBo sa bude unúvať robiť nový BIOS pre moju 2 roky starú zákl.dosku. :smt018
Stando
Star
Star

t0m4s3 napísal:mas v tom pekny gulas. Ujasni si pojmy a ostatne veci okolo toho. :roll:
tak mi to ujasni ty... :roll: cakam od fora ze mi dakdo poradi. neviem co si mam ujasnit, co som napisal zle? bez urazky ale teda si mi fasa dobre poradil...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Stando napísal:tak mi to ujasni ty... :roll: cakam od fora ze mi dakdo poradi. neviem co si mam ujasnit, co som napisal zle? bez urazky ale teda si mi fasa dobre poradil...
To ze bude mat HyperTransport 2.6GHz ta nemusi vobec zaujimat, vsetko bude zavisiet od podpory zo strany vyrobcov dosiek. Navyse nechapem naco riesis veci, ktore su vzdialene takmer rok ak nie viac.
Stando
Star
Star

no riesim lebo si idem kupit AM2 dosku... :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Stando napísal:no riesim lebo si idem kupit AM2 dosku... :)
A rozhodujes sa medzi niecim? Alebo v com ti ulahci tvoje rozhodnutie informacia, ze tam pojde alebo nepojde AM3 procesor? Ak nepojde kupis si namiesto totho socket 939? Imho riesis <>vinu
Stando
Star
Star

t0m4s3 napísal:Ak nepojde kupis si namiesto totho socket 939?
tak budem rozmyslat napriklad nad Intelom...
t0m4s3 napísal:Imho riesis <>vinu
mozno podla teba, ale pre mna je to dolezite...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

stando už som ti napísal, žiadny výrobca na svete sa nebude vracať k dva roky starým doskám. veď to je proti obchodnej logike. pouvažuj nad tým. :wink:
Stando
Star
Star

no ale bolo by to mozne vydat novy bios aby sa dali osadit AM3 procaky aj ked AM3 bude pozivat vyssiu frekvenciu FSB?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Stando napísal:no ale bolo by to mozne vydat novy bios aby sa dali osadit AM3 procaky aj ked AM3 bude pozivat vyssiu frekvenciu FSB?
áno, možné by to bolo, ale procesor by využíval aj tak len 1000 MHz hypertransport.
uvediem ti tu jeden príklad. procesor Intel pentium IV, s podporou FSB 800 MHz /4x200/ + má uzamknutý násobič. osadíš ho do základnej dosky s podporou FSB 533 MHz /4x133/. výslednú frekvenciu dosiahneš vynásobením násobiča s frekvenciou FSB. dosiahneš len jedno. podtaktovanie procesora, a tým degradáciu jeho výkonu. jednoduchšie to už vysvetliť neviem.
Stando
Star
Star

krija napísal:jednoduchšie to už vysvetliť neviem.
ved dobre vysvetlene :)
Napísať odpoveď