Presne ale presne tak... Chudobní nadávajú na bohatích... Vláda im chce zdaniť majetok... A prečo preboha? Keď majú nech majú, väčšina z nich za to nikoho nezabila... Som zvedavý kedy sa občania začnú menej sťažovať a viac sa snažiť... Samozrejme sú prípady z ktorých vychádza opak, ale percentuálne to moc vela nie je...mastermind napísal:"socialna politika" nie je to ze pomozem ludom ktori sa o seba nedokazu postarat zo zdravotnych dovodov ale to ze prispievam na pripady ktore sa nechcu o seba postarat.
Socializmus alebo demokracia?
-
Robbie42
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
hahamastermind napísal:nezachadzaj do extremov. "socialna politika" nie je to ze pomozem ludom ktori sa o seba nedokazu postarat zo zdravotnych dovodov ale to ze prispievam na pripady ktore sa o seba nechcu postarat. V prirode funguje prirodzeny vyber. Preco sa snazime pribrzdit evoluciu?
Nech to znie akokolvek tvrdo, nemyslim to vobec zle, nehovorim, ze netreba pomahat ludom v nudzi, ale nepletme si slova pomahat a postarat sa...
inak sa tomu hovori aj takto.. http://en.wikipedia.org/wiki/Social_Darwinism
-
mastermind
VIP
nechapem co si tym chcel povedat. Myslis, ze preto, ze som pacifista nemozem verit niecomu takemu?Aryan Angel napísal:hahakedze to pises ty, vidim v tom len snahu o udrzanie svojho postavenia, teda neverim, ze tomu seriozne veris..
Socializmus je o tom, ze ludia su navzajom rovni. Ja tvrdim to iste, ale neskryvam sa za socialnu rovnost. Je predsa nemyslitelne aby boli schopnejsi jedinci brzdeni tymi slabsimi. Ukaz mi kde v prirode to tak funguje.
-
uelektronik
Star
-
mastermind
VIP
-
krija
VIP
tu nie je reč o tých čo sa nechcú o seba postarať, ale o tých, čo chcú, ale sami to nie sú schopní zvládnuť. tu nie je reč ani o sociálnej rovnosti, lebo tá nebola za komunizmu a ani najväčší ideológovia socializmu by ju nikdy nedosiahli.mastermind napísal:nikdy som o tych kopytnikoch nepocul. no v kazdom pripade nic to nemeni na mojom nazore, aby sme sa nehrali na solidarnych a nezivili ludi ktori sa o seba nechcu postarat.
edit: trocha zoológie:
+ Byvol kaferský, ale bez spoločenskej hierarchie.Zebra Chapmannova (Equus chapmanni)
Obýva africké savany. Živí sa rôznymi druhmi tráv. Žije v početných stádach s prísnou spoločenskou hierarchiou. Samce chránia stádo pred nepriateľmi, na ich čele stojí najsilnejší samec.
komunizmus nieje zle vymysleny ale az na take dost velke prekazky typu "rob co ti kazem","mozem mat oblecene iba to co sa paci nam","never v boha" a pod prekazal ludom a preto musel ist prec keby to cele dopadlo v 1968 inak tak si nezijeme vobec zle,hranice by sa otvorili bola by sloboda+pravy socializmus a neboly by sme len zaostaly stat... 
-
uelektronik
Star
no jasne, treba si spravit ciaru cez europu, kde bol komunizmus a kde nebol, a potom kazdy uvidi kde sa ako ludom zije. ci na tej lavej strane ciary ci na tej pravej. za to vsetko mozu rusky bolsevici, a mi sprosty slovensky narod este ze "rusi su nasi bratia slovania", sa ludia uvedomte kvoli komu ste teraz v srackach
sa mi zda ze by si tu ludia mali pozret rozdiel medzi komunizmom a socializmom
presne tak... ludia su blbi a chamtivi preto je nemozne dosiahnut komunizmusBeznicku napísal:Jeden pribeh z doby pred 89tym
Do zelovocu doviezli banany a jeden dedko vsetky skupil do jedneho. Potom ich zacal vonku rozdavat zadarmo a hned sa strhla bitka a pomaly sa zacali ludia pre ne zabijat. Zachvilu dofrcalo VB a hned ho supli do blazninca. Ked sa ho v blazninci spytali preco to spravil, tak povedal, ze uz je stary a uz sa toho komunizmu nedozije a tak chcel vediet ako to v komunizme bude vypadat ked bude vsetko zadarmo.
Ehm.. myslim, ze volby v r. 1948 boli chybou ceskeho naroda, kedze slovaci v naprostej vacsine volili demokratov. Nuz Cechov je 2x tolko, co nas tak to prehlasovalit0m4s3 napísal:mozem sa spytat kolko ma zakladatel temy rokov? Pretoze toto nie je sranda a neverte tomu co pocujete v televizii. Kazdpodane dve najvacsie katastrofy naseho naroda boli volby v 1948 rok 1968. Dufam ze komunisti uz nikdy viac
Rozdiel?
Dobrá poznámka ľudia sú chamtiví.Mal si dať otázku aký je rozdiel medzi socializmom a inperializmom?Môžeš sa presvedčiť sám možná aj na vlastnej koži. Nemám ponatia koľko máš rokov, ak ti začne syn nebodaj céra najprv fajčiť marihuanu a prejde kokx ta ti to rozhodne dojde aké su rozdieli. Po zbúraní Berlinského múru zavládla euforia, jedného večera som pozeral TV ARD okolo 22 hod. tam chodili po Východno Berlíne a hladali dievky ktoré prevádzali prostituciu, pristavili sa pri jednej dievčine ktorá prevádzala prostitúciu. Pýtali sa prečo prevádza prostituciu: Dievčina odpovedal že by si chcela dokončiť vysoškolske vdelanie lebo nemá dostatok finančnývh prostriedkov na ukončenia VŠ vdelania, dalej sa jej opýtal moderator kedy bolo lepšie či pred zbúraní Berlinského múru alebo teraz, moderátor bol prekvapený keď mu povedala že pred zbúraním, že prečo si to myslí odpovedala že ženy mali určité postavenie. Tá mladá dievčina mu to dosť dobre vysvetlila. Archývoch TV ARD to rozhodne nájdeš. Ďalej nebudem rozvádzať kriminalitu,vraždy, lúpeže atd........ Ty sám si musíš dať odpoveďmaslo napísal:sa mi zda ze by si tu ludia mali pozret rozdiel medzi komunizmom a socializmom
presne tak... ludia su blbi a hlavne chamtivi preto je nemozne dosiahnut komunizmus
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
myslim ze najlepsie by bolo keby vladol osvieteny diktator, ale tak toto tu nikdy nebude. kazda forma vlady casom prestane stacit a nastupi korupcia a upadok. komunizmus nieje realny a socializmus teraz zaziva novu eru v zapadoeuropskych krajinach. to co nemam rad na tom dnesnom socializme je ta podpora lenivych a prizivnikov.
btw, ako spominal niekto s tou prostitujucou slecnou co si zaraba na studia. kludne by si zarobila na skolu keby robila obycajnu robotu, ale nemala by tolko penazi a musela by viac makat. kdeze len je ta ludska dostojnost? predavat sa ako ten posledny chudak.ts. dnes leti o*ebat a za*ebat si. nikomu sa nechce pracovat. takze soudruzi, my tu ten komunizmus takhle nevybudujeme.
btw, ako spominal niekto s tou prostitujucou slecnou co si zaraba na studia. kludne by si zarobila na skolu keby robila obycajnu robotu, ale nemala by tolko penazi a musela by viac makat. kdeze len je ta ludska dostojnost? predavat sa ako ten posledny chudak.ts. dnes leti o*ebat a za*ebat si. nikomu sa nechce pracovat. takze soudruzi, my tu ten komunizmus takhle nevybudujeme.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
nielen na vyssich postoch su chamtivy ludia, vsade su. a ked vsetko je kazdeho a nikoho nieje nic tak sa moze len kradnut.Frostik napísal:pozerajte ja by som komunizmus chcel ale len jeho utopijsku cas ....chapete t udokonalost ....problem komunizmu bol ze musi zacinat z socializmus..a tam na vyšich postoch su chamtivi ludia a to bol problem socializmu