Windows XP Professional 64b alebo 32b?....
-
Kosťo
Light Expert
Windows XP Professional 64b alebo 32b?....
Prave riesim taku velku dilemu a rozhodujem sa ci nainstalovat 64 bitovy operacny system alebo nie...Potreboval by som poradit ci sa mi to oplati alebo nie...ci na tom rozbeham vsetok software (napr. hry,3D Studio a pod.)
Cistal som o tom ze v niektorych aplikaciach moze byt narast vykonu az o 40%...takze potrebujem poradit...ide mi hlavne o kompatibilitu so softwarom.
Cistal som o tom ze v niektorych aplikaciach moze byt narast vykonu az o 40%...takze potrebujem poradit...ide mi hlavne o kompatibilitu so softwarom.
Ja by som si 64-bit windows urcite nainstaloval-uz len preto aby bol vyuzity cely potencial procesora. Je pravda ze to ma vplyv na celkovy beh pc ale urcite len pozitivny. Hry a programy by mali bezat v pohode , odporucam vsak pred instalaciou zohnat ovladace na vsetok hardware - 32 bit. ovladace nemusia fungovat(a zrejme ani nebudu) spravne. 
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
krija vsetky testovacie verzie Visty su bullshit a vlastne aj horsie
t0m4s3 presne s tebou suhlasim.
Narast vykonu oproti 32bit verzii je presne na stotiny o 0.01% vecsi
Ale samozrejme ked mam 64bit procak tak preco si nedat aj 64bit windows ne sak aj tak za neho nedam ani fuka ked mame dnes vsetko cracknute ne?
Jedine co tym mozte ziskat je asi vecsia podpora RAM pamete ale pokial je vam dnes 4GB malo tak sa asi vazne potrebujete liecit 
t0m4s3 presne s tebou suhlasim.
Narast vykonu oproti 32bit verzii je presne na stotiny o 0.01% vecsi
Ale samozrejme ked mam 64bit procak tak preco si nedat aj 64bit windows ne sak aj tak za neho nedam ani fuka ked mame dnes vsetko cracknute ne?
-
krija
VIP
tu je to pekne od podlahy: stačí kliknúť
neber ten 64 bit , ty to nepocitis , pocit budes mat sice dobry ale je tam problem z niektorymi aplikaciami a o ovladacoch ani nehovorim hlavne od tlaciarni bluetooth a kopu inych , Xp 32 bit vyuziva 64 bit Cpu tiez naplno pre uzivatela ktory chce hrat hry,64 bit XP je pre vyvojarov ktory pozaduju maximalny vykon pri praci s efektamy a grafikou
-
last_knight
Light Professional
-
Komo
Star
tomu poslednemu odseku vety "dockame plnej podpory aplikacii na dual core." nerozumiem...SSPPYY napísal:brm ta urcite si dam skor 64bit Vistu ako toten 64bit windows 2003 co akoze vsetci nazivame 64bitove XPecko![]()
A podla mna skor nez si dajaky vyvojari vobec vsimnu ze uz su na svete aj 64 bitove procakty tak sa dockame plnej podpory aplikacii na dual core.
dual core je iba o tom, ze nemaka 1 procak ale 2, a to vlastne vedie k narastu vykonu v multitaskingu, cize celkovemu vykonu v systeme.
Komo napísal:tomu poslednemu odseku vety "dockame plnej podpory aplikacii na dual core." nerozumiem...
dual core je iba o tom, ze nemaka 1 procak ale 2, a to vlastne vedie k narastu vykonu v multitaskingu, cize celkovemu vykonu v systeme.
na dual core musia byt optimalizovane programy a nie vsetky vedia pracovat z 2 jadrami vacsina este nie aj ked zopar ich uz je npr. winrar
-
Solid_Snake
Medium Expert
No ja som si x64 XP Pro nahodil pred tyzdnom a nepostrehol som nejaky vykon navyse
mozno je to tym ze x64 aplikacii je jak safranu.. resp skoro nic... ak skusas x86 aplikacie pod x64 tak tych 64 bitov ozaj nijako nepomoze k lepsiemu vykonu - testovane aj na hrach..
jedine coho som sa u x64 XP dockal, bol problem napriklad s Unlocker, WinDVD7 .. vela som toho este neskusal nahodit, ale verim ze to zdaleka nie je vsetko co nefachci...
Suhlasim ze v sucasnosti je x64 skorej marketing (pre desktopy samozrejme), ale zase berme toto ako dlheee prechodne obdobie - preslo sa z 16bit na 32bit.. tak vyvoj ide dalej.. jedneho krasneho slnecneho dna mi vyhodi omalovane okienko vo WIN s hlaskou ze aplikacia je 32bit a nie je mozne taku starinku spustit
jedine coho som sa u x64 XP dockal, bol problem napriklad s Unlocker, WinDVD7 .. vela som toho este neskusal nahodit, ale verim ze to zdaleka nie je vsetko co nefachci...
Suhlasim ze v sucasnosti je x64 skorej marketing (pre desktopy samozrejme), ale zase berme toto ako dlheee prechodne obdobie - preslo sa z 16bit na 32bit.. tak vyvoj ide dalej.. jedneho krasneho slnecneho dna mi vyhodi omalovane okienko vo WIN s hlaskou ze aplikacia je 32bit a nie je mozne taku starinku spustit