Darwinova teoria

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Explo!D
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Darwinova teoria

Príspevok od používateľa Explo!D »

darwinova teoria...zatial najznamejsia teoria o vzniku ludstva. co si o tomto myslite vy? zda sa mi nezmysel ze "boh mavol rukou a bolo"
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Ja sam neviem co si o tom mam mysliet. Mam knihu Darwinov omyl a tam popisuje take veci ako vznik ludstva, napr. ludia pred potopov sa dozivali 900 rokov, kde bola a ci vobec bola Atlantida, ze slnecna sustava je binarny system (pre tych menej vzdelanych - ze nasa sustava obsahuje 2 hviezdy) a ine. Celkom zaujmave citanie, odporucam zohnat a precitat.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

intervencny deizmus skor. Darwin sam o sebe spadol sam na sebe. :)
Baphomet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Baphomet »

navyvratil nakoniec svoje vlastne teorie? :)
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

ja verim v Boha a myslim si ze darwinova teoria je dost pravdepodobna. keby Boh povedal cloveku (vtedajsiemu) a stvoril som ta za tisice a tisice rokov, pochopil by to clovek?
btw. a co dinosaury?? evolucia teda skor ano ako nie, aspon u mna nevidim dovod aby sa to vylucovalo
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

nuz nedavno som precital knihu od Michael A. Cremo - Skryta historie lidstva, nuz a podla toho to vyzera tak ze evolucna teoria je len teoria, ktora stoji na plavajucich zakladoch. dostat ju v ArtFore za nejakych 589 korun, odporucam. popisuju sa tam veci ako nalez zlatej retiazky v kuse uhlia(uhlie pochadza z cias dinosaurov), stopa topanky z cias kambria(505-590 mil. rokov), ludska kostra ( 286-320 mil. rokov), stena z kvadrov v uholnej bani( 260-320 mil. rokov) ludska stopa(150 mil. rokov) a zaroven sa tam popieraju nalezy kostier ludskych predchodcov, pretoze podla tych nalezov evolucne vyvinutejsi tvor existoval uz davno davno predtym. nieje to ziadne sci-fi ani fantasy ale normalna kniha. a co sa tyka evolucie, nevylucujem ju u zvieratach, ale pri ludoch by som bol radsej ticho. nemam pocit ze pochadzame z nejakej sprostej opice, to teda nie. kto sa o to zaujima nech si to kupi.
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

1 Na poèiatku stvoril Boh nebo a zem. heh boh akozto fiktivna postava nemohla spravit nic, je to skratka holi nezmysel, ale zamyslite sa, nieco na tom pravdy bude, mozte si klast hocjaku otazku o bohu, nikdy na nu odpoved nedostanete. ja si o tomto myslim svoje....kur*a zivot je sranda
aston
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aston »

to je blbost boh stvoril take velke hovno :lol:
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Najprv bola slivka,
zo silvky slivovica,
zo slivovice opica,
z opice človek :D .
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

hmm...darwinova teória má dosť diery...naprílklad predpokladá vývoj neandrtíálca na človeka dnešného...avšak neexistuje žiaden kosterný nález medzistupňa...tiež neandrtálci v istej dobe úplne zmyzli a takmer okamžite ich nahradili ľudia

ktosi písal čosi, že pred potopou sa ľudia dožívali 900 rokov...to tvrdenie v&chádza z biblie kde sa starý králi (matuzalem, adam, noe...) údajne dožívali vyše 900 rokov...avšak existujú dve te´orie, ktoré to vysvetlujú...prvá - ich vek je udávaný v mesiacoch (potom ich vek vychádza kolo 70-80 rokov)...je to preto aby zdanlivý vysoký vek podčiarkoval ich veľkoleposť...druhá, že ich vek je zámerne zvýšený aby sa vyplnili medzeri v obdobiach, v ktorých sa nevie kto vládol...

ďalej k tomu čo tu tvrdíte o bohovi...že je fiktívny a podobne...to nikto z vás vedieť nemôže....ja osobne si myslím, že boh existuje...a teóra biblická je oveľa pravdepodobnejšia ako teória darwinovy (ak vychádzam z tých dier čo sú v nej)
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

balkymotor ma pravdu. a je davno zanme, ze cirkev nevylucuje vedu a ni teoriu evolucie...
a keby mali vtedy vysvetlit ludom len tisice rokov, ale ako by vysvetlili vznik vesmiru a zeme a tie miliardy???
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

.... neviem preco si vacsina ludi mysli ze Boh a evolucia su proste protipoly a nejdu do hromady ?? ....

.... ale sa pozrime co je Boh ,zoberme si to v medziach ludskeho chapania, neni to ziadny stary dedo so sedivymi vlasmi, ktory sa vozi na oblakoch... podla mna je Boh samotny akt stvorenia cloveka ... ved si to zoberme tak ze ked ani teraz nemame ako dokazat vznik ludstva, ake to asi bolo pred 100 000 rokmi ??? ... ludia si to nevedeli vysvetlit sami, a aby to mohli prezentovat aj inym tak stvorenie prisudili nejakej nadprirodzenej osobe, ktoru si bolo mozne aj nejako trochu predstavit a podobne ... a tak ludia, ked chceli byt v obraze ako sa vlastne ich druh vznikol, nemali inu moznost ako verit v existenciu Boha ako nam ho prezentuje cirkev .... ved keby bol len jeden Boh, preco by napr. Budhisti v neho neverili ??? ... je to proste tak, ze ludia nemali na take vzdialenosti moznost komunikacie a tak mal kazdy svojho boha .. resp. niekolko bohov .....

.. tot moj skromny nazor .... :-)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

balkymotor napísal:ja verim v Boha a myslim si ze darwinova teoria je dost pravdepodobna. keby Boh povedal cloveku (vtedajsiemu) a stvoril som ta za tisice a tisice rokov, pochopil by to clovek?
btw. a co dinosaury?? evolucia teda skor ano ako nie, aspon u mna nevidim dovod aby sa to vylucovalo
vidim to podobne ... proste biblia je pisana pre jednoduchych ludi. nieje to moderna kniha ale tych sedem dni moze znamenat miliony rokov . V biblii je totiz vela prenesenych vyznamov a veci , pisane tak , aby to vtedajsi lud pochopil ... ale neznamena to, ze tato kniha nieje urcena aj pre nas , len ju treba vediet citat .. Ja tiez verim , ze vsetko pochadza od Boha.
last_knight
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa last_knight »

ja by som povedal ze vo vsetkom je kusok pravdy (taka mala diplomaticka odpoved) :D
SIX
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

vedci mozu skumat, ludia verit ale aj tak to je vsetko inak. a asi to tak ma byt :!: akoze ja si myslim ze pred nami na zemi zilo uz milion pätsto inych civilizacii.
Baphomet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

na zemi velmi nie, historia zeme je celkom presne zmapovana, teda by sme o tom vedeli... :) cela zem je stara 4,2 mld rokov, teda ked uz sme to dali na jedno desatinne miesto, urcite by sme zistili, ci tu uz pred nami niekto okrem prvokov, clankonozcov a dinosaurov zil :P
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Baphomet napísal:na zemi velmi nie, historia zeme je celkom presne zmapovana, teda by sme o tom vedeli... :) cela zem je stara 4,2 mld rokov, teda ked uz sme to dali na jedno desatinne miesto, urcite by sme zistili, ci tu uz pred nami niekto okrem prvokov, clankonozcov a dinosaurov zil :P
nemáš pravdu...dodnes sa vedci hádajú kedy vlastne vznikla egyptská civilizácia...respektíve niektorý tvrdia na základe sfingy, že ju postavila staršia ako egyptská civilizácia...ešte za dôb keď sahara bol trávnatá s pravidelními prehánkami...tomu hovoriš dobre zmapovaná história? ale tiež súhlasím, že teória, ktorú tu podal S666 (aspoň ak som ju pochopil správne) je dosť prehnaná...
Baphomet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

ide o to, ze vedci VEDIA, ze egyptska civilizacia existovala... dokonca vedia aj priblizne vymedzit jej "posobnost", resp od vzniku po rozpad... teda je pre mna nepredstavitelne, ze by u nas mohla zit civilizacia, o ktorej by sme ani nevedeli, ze tu bola... pokial to neboli primaty, museli mat nejake veci, co vyrobili... a na zaklade polcasu rozpadu izotopov uranu (alebo cohokolvek ineho radioaktivneho) v latke sa da zistit jej vek... teda vedci povedia "ok, vtedy sme tu este neboli"... + ziadne stavby, resp pozostatky stavieb hovoria proti teorii...zabudol som nick :oops:
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ako hej...tá jeho teória je hlúpa...ale ako som povedal...dôkazy nasvedčujé existencii predegyptskej civilizácii...ale väčšina vedcov ich odmieta...takže oficiálne neexistovala...a takto mohli dopdnúť aj iné civilizácie...avšak v podstate to patrí do obdobia pôsobnosti ľudí...a nie do obdobia aké načrtol S666
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

darwinova teoria je vyvratena

sorry za OT ale udajne clovek potrebuje vacsiu vieru aby jej uveril ako aby veril v boha a pravdepodobnost pravdivosti teorie je asi ako ked oznacis zrnko piesku na sahare a slepemu povies ze ma tri pokusy aby ho nasiel :?
Napísať odpoveď