Na Internet kupit WLan PCI kartu alebo APcko??
-
MarkAurel
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Na Internet kupit WLan PCI kartu alebo APcko??
Chcem zmenit poskytovatela internetu a musim kupit neake zariadenie WLan, neviem co kupit ci PCI Wlan kartu + antenu alebo AcesPoint, ake su vlastne rozdieli v moznostiach tychto zariadeni a na co sa mam zamerat pri kupe, dake parametre.

ked som si zavadzal wifi net, tak som siel do pci karty, najma kvoli tomu ze ma to vyslo mozno o 1500-2000 menej ako keby som mal doma apcko, avsak vdaka totalnemu zahusteniu ovzdusia mnozstvom wifi sieti, pci karta zacala odmietat spolupracovat takze vypadaval signal, nechcela sa pripojit na AP...po dohode s providerom mi za moju staru pci kartu a rocnu viazanost dali ovis a odvtedy no problem, takze by som uz asi radsej siel do apcka
Mas uplne jedno ci PCI karta alebo APecko pokial ide o kvalitu signalu. Ak chces lepsi signal tak sa to neriesi zariadenim ale inym typom anteny.
A co sa tyka hlavneho rozdielu tychto zariadeni je asi to ze WLAN PCI Karta ti umoznuje pripojit iba jedno PC na WIFI siet a nic ine, pricom ked investujes trosku viac a kupis APecko tak ti posluzi aj ako router, teda mozes zdielat internet na viac pocitacov naras a to z WIFI ale aj z WAN siete a ma kopec inych vyhod (zalezi od typu routra).
No pokial chces na internet pripojit len jeden pocitac tak radsej si kup PCI kartu a investuje do kvalitnej anteny.
A co sa tyka hlavneho rozdielu tychto zariadeni je asi to ze WLAN PCI Karta ti umoznuje pripojit iba jedno PC na WIFI siet a nic ine, pricom ked investujes trosku viac a kupis APecko tak ti posluzi aj ako router, teda mozes zdielat internet na viac pocitacov naras a to z WIFI ale aj z WAN siete a ma kopec inych vyhod (zalezi od typu routra).
No pokial chces na internet pripojit len jeden pocitac tak radsej si kup PCI kartu a investuje do kvalitnej anteny.
-
jakub199
Medium Star
nemas az tak pravdu lebo typujem ze od anteny musi tahat kabel k PCI karte a kazdy meter kablu utlmuje signal pricom AP moze dat hned k antene a moze vyuzit tych pol metra kabla co je original k anteneSSPPYY napísal:Mas uplne jedno ci PCI karta alebo APecko pokial ide o kvalitu signalu. Ak chces lepsi signal tak sa to neriesi zariadenim ale inym typom anteny.
AP a Karta maju rovnaku vsesmerovu antenu a mas jedno kde ju das ci za bednu alebo na bednu. Cize keby chcel lepsiu antenu napriklad sektorovu tak ma uplne jedno ci ma AP ale Kartu lebo aj tak ten kabel ku antene musi dat a urcite uz taku antenu nebude davat dakdo do bytu ale minimalne za okno a chcel by som vidiet ze das za okno APcko.
-
misokgb
King
Vsetko ma svoje vyhody a nevyhody, ze 
AP:
vyhody: nemusis tahat kabel signalovy az ku PC, ale ku PC potiahnes len klasicke UTPcko
nevyhody: dalsi adapter navyse, CENA.
Wlan: vyhody: cena, nevyhody, dlhy kabel.
Osobne radsej preferujem WiFi, ale ide o to, ze ISP vacsinou davaju APcka kvoli tomu, lebo ich zahesluju a useri sa im tam nemozu hrabat, s /WiFi mas vacsiu "volnost" samozrejme
AP:
vyhody: nemusis tahat kabel signalovy az ku PC, ale ku PC potiahnes len klasicke UTPcko
nevyhody: dalsi adapter navyse, CENA.
Wlan: vyhody: cena, nevyhody, dlhy kabel.
Osobne radsej preferujem WiFi, ale ide o to, ze ISP vacsinou davaju APcka kvoli tomu, lebo ich zahesluju a useri sa im tam nemozu hrabat, s /WiFi mas vacsiu "volnost" samozrejme
SSPPYY & misokgb
v principe s vami suhlasim, ALE sam som sa presvedcil ze ked je vo vzduchu ~30 wifi sieti, nastava dost vazny problem so spojenim a to mam APcko providera mozno 200-300 m a to mam 15db antenu, proste v takomto smogu pocas najvacsieho naporu uzivatelov, teda hlavne vecer som padal z netu ako neviem co, zalezi od konkretnej lokality a najma dohodnut sa s providerom, ci nahodou neponuka nieco take ako som uz spomenul, za viazanost poskytne ovis
o heslach na ovisoch taktne pomlcim
v principe s vami suhlasim, ALE sam som sa presvedcil ze ked je vo vzduchu ~30 wifi sieti, nastava dost vazny problem so spojenim a to mam APcko providera mozno 200-300 m a to mam 15db antenu, proste v takomto smogu pocas najvacsieho naporu uzivatelov, teda hlavne vecer som padal z netu ako neviem co, zalezi od konkretnej lokality a najma dohodnut sa s providerom, ci nahodou neponuka nieco take ako som uz spomenul, za viazanost poskytne ovis
-
misokgb
King
Skor by som povedal, ze to je uplne jedno, skor to zalezi od kvality/nekvality WiFi sietovkysundevil napísal:SSPPYY & misokgb
Porzi akonahle je ten signal nekvalitny tak sa mozes aj na hlavu postavit ale uz to nebude nikdy 100% dokonale. A v miestach kde je tolko inych sieti je moznost vykonovo ich prekonat, ale to je starost providera a pochybujem ze by on koli jednemu zakaznikovy vrazal peniaze napriklad do smerovej anteny s velkym vykonom.
-
MarkAurel
Medium Star
Dakujem za prispevky,dost som sa dozvedel.
Moj PC je od okna 15cm
a z toho okna je providerova antena, ta ako satelit s drotenou parabolou vzdialena 100-120m.
nasiel som taketo karty, co na to poviete???? myslite ze k tej kde pisu ze ma outdoor dosah 400m musim kupovat antenu?? nestaci nechat tu prilozenu??
Alebo zobrat AP OvisLink?? ten ma kolko dosah??? Bude na tych 120m treba dokupit antenu????
karta MSI 400m dosah
karta Belkin
Moj PC je od okna 15cm
a z toho okna je providerova antena, ta ako satelit s drotenou parabolou vzdialena 100-120m.
nasiel som taketo karty, co na to poviete???? myslite ze k tej kde pisu ze ma outdoor dosah 400m musim kupovat antenu?? nestaci nechat tu prilozenu??
Alebo zobrat AP OvisLink?? ten ma kolko dosah??? Bude na tych 120m treba dokupit antenu????
karta MSI 400m dosah
Kód: Vybrať všetko
http://www.karman.sk/inshop/scripts/detail.asp?itemid=68380&from=detail.htmKód: Vybrať všetko
http://www.karman.sk/inshop/scripts/detail.asp?itemid=134290&from=detail.htmMarkAurel: imho az budes mat antenu na okne tak ti staci aj ta co k tomu davaju, alebo pri najhorsiom si sprav z plechovky od kukurice
ja amam na vas trosku ot otazku aby som nevytvaral zbytocny thread: mam net cez wifi cez PCI kartu a chcem si kupit APcko, ale niesom si isty ake mam kupit aby som mohol surfovat aj s notebookom/PDA cez wifi na tom novom AP.. myslim ze to AP musi mat INFRASTRUCTURE mód ale niesom si isty...
THX
ja amam na vas trosku ot otazku aby som nevytvaral zbytocny thread: mam net cez wifi cez PCI kartu a chcem si kupit APcko, ale niesom si isty ake mam kupit aby som mohol surfovat aj s notebookom/PDA cez wifi na tom novom AP.. myslim ze to AP musi mat INFRASTRUCTURE mód ale niesom si isty...
THX
-
Komo
Star
ja len k tym 30 wifi sietam, ze pokial nebyvas v bratislave, pripadne inom vacsom meste, taky pocet sieti nenajdessundevil napísal:SSPPYY & misokgb
no u nas v Martine je pekny wifi smogKomo napísal:ja len k tym 30 wifi sietam, ze pokial nebyvas v bratislave, pripadne inom vacsom meste, taky pocet sieti nenajdes
na:
http://www.mt.gaya.sk/pictures/mapa_okres.gif
je pokrytie mojho providera
a podla
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=398051#398051
je na tomto uzemi 141ks 2,4Ghz vysielacov