Inštalácia grafiky
Inštalácia grafiky
Skúšam si nainštalovať ovládače nvidia na Ubuntu, ale vypíše mi chybu, že nemám nainštalovaný nástroj make, alebo že make nie je v PATH. Linux sa ešte len učím, takže by som sa rád opýtal kde nájdem PATH, a v akom tvare tam zapísať make. Lebo predpokladám, že make mám, keď som už inštaloval zo zdrojov.
Díky.
Díky.
No skúšal som najprv podľa stránky ubuntuguide.org, tam som zadal len 2 príkazy a reštartol som PC. Potom mi už nenabehli Xka, že nenašiel grafický hardware. Potom som zistil že to asi funguje len na normálne AGP grafiky a ja to inštalujem na notebooku, kde mám Geforce 440 GO.
Takže možno naštastie mám na ploche stiahnuté drivery priamo z nvidie. Takže keď som len v príkazovom riadku, pretože mi nenabehnu Xka. Prihlásim sa ako root, dám sh NVIDIA.run, kliknem že súhlasím s podmienkami a potom mi vypíše že chce stiahnút prekompilované ovládače pre moj kernel. Tie však nenájde a tak si ich chce skompilovať sám. a tam mi vypíše to, že nenašiel nástroj make, a ak ho mám nainštalovaný tak že asi nie je v PATH.
Dúfam že sa dá z toho pochopiť, čo som robil
Takže možno naštastie mám na ploche stiahnuté drivery priamo z nvidie. Takže keď som len v príkazovom riadku, pretože mi nenabehnu Xka. Prihlásim sa ako root, dám sh NVIDIA.run, kliknem že súhlasím s podmienkami a potom mi vypíše že chce stiahnút prekompilované ovládače pre moj kernel. Tie však nenájde a tak si ich chce skompilovať sám. a tam mi vypíše to, že nenašiel nástroj make, a ak ho mám nainštalovaný tak že asi nie je v PATH.
Dúfam že sa dá z toho pochopiť, čo som robil
napis Myslim ze v standartnej instalacii ubuntu to nie je. Potom to snad pojde.
Kód: Vybrať všetko
sudo apt-get install makeKód: Vybrať všetko
sudo apt-get install nvidia-glx nvidia-kernel-common
sudo nvidia-glx-config enablehttp://forum.ubuntu.cz/ Pod sem ku nam, urcite sa dozvies odpoved, na svoj problem.
zdrojove subory kernelu najdes na cd alebo na nete. Ja mam teraz mandrivu 2006 a tam uz boli. Staci to len potom hodit do root.Miko10 napísal:Vidíš, to ma mohlo napadnúť, ale neva. Vypísalo ďalšiu chybu. Ževraj chce zdrojové súbory kernelu![]()
Nedajú sa nejak inak, ľahšie, nainštalovať ovládače na grafiku?