Gangy napísal:Tak cloveka ktory dokaze napisat nieco taketo mozem nazvat len zfanatizovanym imbecilomSa trocha zamysli co si napisal a kde by sme boli keby tak zmyslal kazdy
Viera
-
uelektronik
Star
Je to proste chore tvrdenie. Nepriamo mi z toho vychadza, ze vy veriaci, ste závislí od nás, ateistov ci ludí s inou vierou (ktora nemá take imbecilné názory), pretoze inak by ste doteraz srali do jamy, rit si vytierali spongiou na papeku a najdomyselnejsi pristroj by bol mozno tak trebuchet. Nemam pravdu?balkymotor napísal:dobre si ma pobavil, co ti na tom vadi?
to, že je niekto veriaci neznamená, že je nutne odporca všetkého vedeckého...naopak viera a veda sa v mnohých prípadoch vzájomne dopĺňajú...Gangy napísal:Je to proste chore tvrdenie. Nepriamo mi z toho vychadza, ze vy veriaci, ste závislí od nás, ateistov ci ludí s inou vierou (ktora nemá take imbecilné názory), pretoze inak by ste doteraz srali do jamy, rit si vytierali spongiou na papeku a najdomyselnejsi pristroj by bol mozno tak trebuchet. Nemam pravdu?
-
uelektronik
Star
nemas, najvacsii vedci ludstva boli aj veriaci (napr. Amper) alebo neveriaci (napr. Einstein - i ked tam by sa dalo diskutovat ci neveril), takze nechapem o com tocis. a to ze nerozumies niecomu o co si sa nikdy ani trocha nezaujimal moj problem nie je, si nastuduj o com je viera a potom mozes tvrdit ze som zfanatizovanyGangy napísal:Je to proste chore tvrdenie. Nepriamo mi z toho vychadza, ze vy veriaci, ste závislí od nás, ateistov ci ludí s inou vierou (ktora nemá take imbecilné názory), pretoze inak by ste doteraz srali do jamy, rit si vytierali spongiou na papeku a najdomyselnejsi pristroj by bol mozno tak trebuchet. Nemam pravdu?
-
Baphomet
Expert
- Kontaktovať používateľa:
v tomto suhlasim s gangy-m... tie slova, co citoval su uplne fanaticke
vezmi si, ze v biblii nemas vsetko... v biblii je par pribehov, ktore ti maju ukazat zivotne hodnoty a prebudit v tebe moralne zasady, ktore by si inak mozno urcity cas svojho zivota hladal... imho su to uplne zakladne myslienky, s ktorymi sa ludia uz pomaly rodia a biblia uz nie je taka nutne potrebna ako v stredoveku, kedze nasa spolocnost je omnoho dokonalejsia ako vtedajsia... a ak si myslis, ze v biblii mas vsetko a ze nepotrebujes nic nove zistovat, tak sa stan mnichom a chod zit do klastora, lebo to je presne ten postoj... ved zivot je o objavovani, nie? 
-
uelektronik
Star
netvrdim ze v biblii je "vsetko" ale ze by tam bolo iba toto co si napisal? ty si ju asi necital. mne nepripada ze by som bol fanatik, a tie slova su nieco ako metafora (ci personifikacia ci ktora ona..sak viete) ked tvrdim ze nam spadla z neba chcel som tym povedat ze nam ju dal Boh tym ako vystupoval v dejinach ludstva, a ze si ju ludia nevymysleli a ked ju napisali. a ked som tvrdil ze nepotrebujeme nic dokazovat lebo v biblii je nasa viera a "vsetko" uz mame tam tak som tym myslel ze tam je vsetko co mi treba k viere, ze nemusim dokazovat Boha aby som v neho veril lebo mi staci Biblia a to co je v nej. Nemyslel som tym ze tam je uplne vsetko, i ked uz aj o tom bol natoceny film, vid. Velke zahady Biblie na lamkachBaphomet napísal:v biblii je par pribehov, ktore ti maju ukazat zivotne hodnoty a prebudit v tebe moralne zasady
balkymotor napísal:verit neznamena dokazat alebo vyvratit, nam viera spadla z neba, je v Biblii nasa viera, mi nepotrebujeme zistovat nove informacie dokazovat alebo vyvracat, vsetko uz mame v Biblii.
balkymotor napísal:nemas, najvacsii vedci ludstva boli aj veriaci (napr. Amper) alebo neveriaci (napr. Einstein - i ked tam by sa dalo diskutovat ci neveril), takze nechapem o com tocis. a to ze nerozumies niecomu o co si sa nikdy ani trocha nezaujimal moj problem nie je, si nastuduj o com je viera a potom mozes tvrdit ze som zfanatizovany
Myslim ze uz len kvoli tebe by malo vyjst dalsie prikazanie a to:balkymotor napísal:netvrdim ze v biblii je "vsetko" ale ze by tam bolo iba toto co si napisal? ty si ju asi necital. mne nepripada ze by som bol fanatik, a tie slova su nieco ako metafora (ci personifikacia ci ktora ona..sak viete) ked tvrdim ze nam spadla z neba chcel som tym povedat ze nam ju dal Boh tym ako vystupoval v dejinach ludstva, a ze si ju ludia nevymysleli a ked ju napisali. a ked som tvrdil ze nepotrebujeme nic dokazovat lebo v biblii je nasa viera a "vsetko" uz mame tam tak som tym myslel ze tam je vsetko co mi treba k viere, ze nemusim dokazovat Boha aby som v neho veril lebo mi staci Biblia a to co je v nej. Nemyslel som tym ze tam je uplne vsetko, i ked uz aj o tom bol natoceny film, vid. Velke zahady Biblie na lamkach
Nen*sereš si do huby.
Preco si myslis ze tomu nerozumiem, lebo nemam rovnaky nazor ako ty? A podla coho sudis, ze som sa o to nikdy nezaujimal? Veris predsa v boha, preco sa stiahnes do ulity a zacnes si vymyslat smiesne "argumenty" hned ako ti do ksichtu chrstnem fakty, boh ti nenapovie odpoved? A co biblia? Je tam predsa vsetko, tak mi z nej nieco zacituj? Myslis si ze ked ju pisali, tak vo svete veriacich pochybnosti neexistovali?balkymotor napísal:...a to ze nerozumies niecomu o co si sa nikdy ani trocha nezaujimal moj problem nie je, si nastuduj o com je viera a potom mozes tvrdit ze som zfanatizovany
//
Prosim ta kamo si precitaj na aky prispevok som nadvezoval a az potom reaguj, ok?bax napísal:to, že je niekto veriaci neznamená, že je nutne odporca všetkého vedeckého...naopak viera a veda sa v mnohých prípadoch vzájomne dopĺňajú...
-
uelektronik
Star
to Gangy: nerozumies tomu lebo tomu moze rozumiet iba veriaci clovek, neveriaci si mysli ze to je fanatizmus, napis aky mas teda nazor ty (na vieru) som zvedavy, ak si sa o to zaujimal tak neviem, napis o co si sa konkretne zaujimal lebo som mal s tvojho postoja taky pocit ze nemas paru ked som pisal o niecom co sa vymyka fyzikalnym zakonom, dalej kedy som sa schoval do ulity? to co som napisal je moje presvedcenie z ktoreho teraz poznas mozno 2% co ti povie vacsina veriacich, takze nevies aka je moja viera tak preco si myslis ze sa rozpravam z Bohom? Este by som rad vedel tie fakty ktore tu mali z tvojej strany odzniet nevidim ziadem fakt. a ze by mali kvoli mne zaviest nove prikazanie, hmm porozmyslam
Fakt je ze si series do huby a ked ti to niekdo povie, zacnes od svojich postojov ustupovat. Nebudem ti tu licit moj zivotny pribeh, poviem ti iba tolko, ze clovek ktory nezazil zopar riadnych kopancov od zivota, nema pravo mysliet si, ze jeho "viera" je ta prava, ci o tom dokonca presvedcovat ostatnych. Ak mam byt uprimny veriacich ludi delim na dve skupiny:
1.) hlupakov
2.) ludi, ktory v zivote potrebovali urcitu formu "mentalnej" barly, a tak zacali verit...
Tym ako si tu reagoval si sa jasne zaradil, dakujem.
A ak mam odpovedat na zakladnu otazku tejto temy - v co verim, odpoviem ti len ze ->
Verim v to, ze ked skapem tak tomu tvojmu "bohu" poriadne nayebem.
Je to hrubo podane, ale je to moja viera a tak ako tebe v tvojom zivote pomaha ta tvoja, mna ta moja tiez zenie ku predu.
Tak sa maj a skus o tom co si sa v tejto teme docital, aj ked nie vzdy to boli hodnotne prispevky, zamysliet. Myslim, teda som. A po mojom tiez, Verim, teda som hlupak/slaboch.
Aloha
1.) hlupakov
2.) ludi, ktory v zivote potrebovali urcitu formu "mentalnej" barly, a tak zacali verit...
Tym ako si tu reagoval si sa jasne zaradil, dakujem.
A ak mam odpovedat na zakladnu otazku tejto temy - v co verim, odpoviem ti len ze ->
Verim v to, ze ked skapem tak tomu tvojmu "bohu" poriadne nayebem.
Je to hrubo podane, ale je to moja viera a tak ako tebe v tvojom zivote pomaha ta tvoja, mna ta moja tiez zenie ku predu.
Tak sa maj a skus o tom co si sa v tejto teme docital, aj ked nie vzdy to boli hodnotne prispevky, zamysliet. Myslim, teda som. A po mojom tiez, Verim, teda som hlupak/slaboch.
Aloha
-
uelektronik
Star
urobil som chybu ze som napisal nieco o com si myslim nieco ine ako to napisane vyznelo, a ked sa to snazim napravit aby si to pochopil ako som to naozaj myslel tak to nazves ze si seriem do huby, budis.
ak si prezil v zivote cokolvek, keby to prezil ktokolvek iny mal by asi taky isty nazor ako ty, ale myslim ze jedna vec ti unika viera tu nie je od toho aby ti zachranila rit vzdy ked sa budes topit a bude ti zle a Boh nie je psicek ktoremu ked slubis odmenu tak bude posluchat. mne moja viera v zivote nepomaha, preco by mi mala. mne moja viera dava odpovede, ze preco su veci take ake su. ja nevidim dovod preco by som mal verit ale predsa verim. ak som preto veriaci a teda hlupak, budis.
ako si napisal ze sa mam skusit zamysliet nad tym co som sa docital, ver tomu ze este dlho budem rozmyslat nad tymto tu, a radim ti to iste (teda nad tymto prispevkom)
ak si prezil v zivote cokolvek, keby to prezil ktokolvek iny mal by asi taky isty nazor ako ty, ale myslim ze jedna vec ti unika viera tu nie je od toho aby ti zachranila rit vzdy ked sa budes topit a bude ti zle a Boh nie je psicek ktoremu ked slubis odmenu tak bude posluchat. mne moja viera v zivote nepomaha, preco by mi mala. mne moja viera dava odpovede, ze preco su veci take ake su. ja nevidim dovod preco by som mal verit ale predsa verim. ak som preto veriaci a teda hlupak, budis.
ako si napisal ze sa mam skusit zamysliet nad tym co som sa docital, ver tomu ze este dlho budem rozmyslat nad tymto tu, a radim ti to iste (teda nad tymto prispevkom)
ok tak ale nemusíš používať VY ale TY...ďalej by som ti oponoval, že jeho príspevok má v podstate pravdu...biblia obsahuje mnohé fakty, ktoré vedci dokázali až časom (jednoduchšie podané)...navyše je obrovským zdrojom poznatkou o živote v minulosti a mala by byť povinným čítaním (ak nie je) pre každého kto študuje históriu...v podstate by sa (aj keď možno z rezervou) dalo povedať, že v nej je skutočne všetko...Gangy napísal:Prosim ta kamo si precitaj na aky prispevok som nadvezoval a az potom reaguj, ok?
preco genaralizujes?hras sa na urazeneho, inac aj ja mna moze urazat ,ked ty spochybnujes moj ateizmus a vnucujes mi svoj nazormiki690 napísal:Nerozumiem preco nadavas veriacim do hlupakov ... este som tu nevidel veriaceho co by odsudzoval ateistu za to , ze neveri v Boha . Preco nas vy stale urazate ?
-
miki690
Medium Professional
ehm ... vnucovat nazor som nechcel. zato sa ti ospravedlnujem . A tiez som sa nesnazil spochybnovat ateizmus , myslim ze si nepochopil oco mi ide ... ja som len chcel poukazat na dovody ktore stacia mne preto aby som veril a aby sa ateisti snazili pochopit preco my veriaci verime ... nenutim nikoho verit. A generalizujem preto ze tu takych bolo viac co nadavali na veriacich. A na urazeneho sa tiez nehram , len mi to proste prekaza .abstraktt napísal:preco genaralizujes?hras sa na urazeneho, inac aj ja mna moze urazat ,ked ty spochybnujes moj ateizmus a vnucujes mi svoj nazor
-
Fabo
Hardcore addict
Verím. V Boha, lebo som ho zažil. Lebo som sa naňho obrátil ked som potreboval pomoc, a pomohol mi. Verím v cirkev, zloženú z ľudí, Cirkev, ktorá síce podporovala inkvizíciu, ale otvorne ju priznala a ospravedlnila sa. Cirkev, ktorá keby chcela, spraví z inkvizície neexistujúcu vec.
Nikomu svoju vieru nenútim, akceptujem ľudí s inými názormi. Je to súčasť mojej viery.
Inak, ak by sa tu chcel niekto ohánať tým, že sa nedá dokázať existencia Boha, tak len odpoviem, že rovnako sa nedá dokázať jeho neexistencia.
A od toho je to "viera". Ja "verím".
Vy asi veríte že mám doma počítač. Ale môžem písať na hojka od susedov...
Ale vy viete, že to píšem z počítača (resp, PDA, komunikátora) - kedže sa tu ten text zjavuje.
nevie niekto ako spraviť na ubuntu mäkčeň? napr. na d... tam kde by mal byť mám ´
Nikomu svoju vieru nenútim, akceptujem ľudí s inými názormi. Je to súčasť mojej viery.
Inak, ak by sa tu chcel niekto ohánať tým, že sa nedá dokázať existencia Boha, tak len odpoviem, že rovnako sa nedá dokázať jeho neexistencia.
A od toho je to "viera". Ja "verím".
Vy asi veríte že mám doma počítač. Ale môžem písať na hojka od susedov...
Ale vy viete, že to píšem z počítača (resp, PDA, komunikátora) - kedže sa tu ten text zjavuje.
nevie niekto ako spraviť na ubuntu mäkčeň? napr. na d... tam kde by mal byť mám ´