problem s kodekom?
problem s kodekom?
Mam dva MPG resp. Mpeg subory. Kedysi som ich v pohode prehraval. Po preinstalovani OS WinXP ich vsak nemozem vobec prehrat. Prehravac produkuje iba cierny obraz a praskavy zvuk. V pripade toho *.mpg suboru sa jedna o video natocene na dig. videokamere a upravene v Pinacle Studio Version 9. Skusal som kodeky K-Lite Mega Codec pack ako aj all in one codec. Nic nepomaha. Existuje nejaky soft, ktory zisti druh pouziteho codecu, ktory bol pri tvorbe videa pouzity? Resp. co mam skusit, aby som to prehral?
Dik.
Dik.
-
uelektronik
Star
http://www.free-codecs.com/Software/Cod ... ifiers.htm
vyskusaj AVIcodec a GSpot,
naistaluj VLC media player, on pouziva vlastne kodeky a mal by to prehrat za kadzych okolnosti
naistaluj VLC media player, on pouziva vlastne kodeky a mal by to prehrat za kadzych okolnosti
Dik za snahu, ale nic z toho nepomohlo. GSpot identifikuje velkost suboru, bitrate, dlzku videa ale codec nie (unknown). VLC som skusal uz predtym, tiez nic.balkymotor napísal:http://www.free-codecs.com/Software/Cod ... ifiers.htm
-
uelektronik
Star
V podstate to iste. Video kodek charakterizoval ako nepodporovany.balkymotor napísal:a co ti vypisal AVIcodec? ten by tam mal mat aj link na codec ktory mas nainstalovat.
Je to moc velke.balkymotor napísal:Pripadne skus to video uploadnut na nejaky server co ja viem napriklad sendspace.com aby sme to mohli pozret co to robi
Ale este ma napadlo, ze jedno to video som graboval do PC z analogovej videokamery cez TV kartu (3DeMon PV951), ktoru momentalne v PC nemam. Skusim ju tam hodit naspat, co to spravi.
Vestkych vas prosim, VYSERTE sa na rozxne kodek packy, lebo budete mat stale problemy. To co potrebujete pre bezne prehravanie vsetkeho, co je dostupne na webe vam staci:
DiVX
XViD
AC3 filter
WindowsMedia Codec
Pripadne Indeo Video kodek
Ak chcete strihat a renderovat do DV kodeku (mate DV kameru), tak doporucujem Panasonic DV codec
Tot VSJO !!!!
Vazte si svoj operacny system
Kodek packy vam potom sposobia problemy, s ktorymi som sa viac krat hral a uz na to nemam nervy....
DiVX
XViD
AC3 filter
WindowsMedia Codec
Pripadne Indeo Video kodek
Ak chcete strihat a renderovat do DV kodeku (mate DV kameru), tak doporucujem Panasonic DV codec
Tot VSJO !!!!
Vazte si svoj operacny system
Kodek packy vam potom sposobia problemy, s ktorymi som sa viac krat hral a uz na to nemam nervy....
mck bohvie co ti robilo problemy, a aky shitny pack si mal.
No takze tu spominany problem moze byt z dvoch dovodov:
GuruM napis aku mas graficku kartu a ked je to hociaka GeForce tak napis aj presnu verziu drivera co mas nainstalovaneho.
A ak to je druhym problemom, teda zlimi kodekmi, tak ho jednoznacne vyriesi ACE Mega Codec Pack. Ja mam momentalne myslim ze 6.03 verziu a nemam vobec ziadny problem s videom. A ACEecko myslim ze najdes aj na stahuj.cz a je to FREE.
No takze tu spominany problem moze byt z dvoch dovodov:
GuruM napis aku mas graficku kartu a ked je to hociaka GeForce tak napis aj presnu verziu drivera co mas nainstalovaneho.
A ak to je druhym problemom, teda zlimi kodekmi, tak ho jednoznacne vyriesi ACE Mega Codec Pack. Ja mam momentalne myslim ze 6.03 verziu a nemam vobec ziadny problem s videom. A ACEecko myslim ze najdes aj na stahuj.cz a je to FREE.
To je zalezitostou vkusu. Ale treba uvazit ze v PC mas aj kopec inych kodekov a filtrov o ktorych vecsina ludi ani nevie. A tie ti paru kodekov neda a ani neupdatne. Niekomu staci aby mu siel film zapnut ale pre toho co si chce ten film ci hudbu alebo hru uzit, paru kodekov nestaci.
A este mi odpovec na tuto otazku:
Predstav si ze musis totalnej lame vysvetlit uplne vsetko, kde stiahnut ako nainstalovat a pripadne nastavit a to vsetko pre niekolko kodekov samostatne. Nebude jednoduchsie stiahnut, spustit a nainstalovat jednu instalacku a nic viac netreba urobit?
A este mi odpovec na tuto otazku:
Predstav si ze musis totalnej lame vysvetlit uplne vsetko, kde stiahnut ako nainstalovat a pripadne nastavit a to vsetko pre niekolko kodekov samostatne. Nebude jednoduchsie stiahnut, spustit a nainstalovat jednu instalacku a nic viac netreba urobit?
GeForce 6600GT a verzia ovladacov 71.84.SSPPYY napísal: GuruM napis aku mas graficku kartu a ked je to hociaka GeForce tak napis aj presnu verziu drivera co mas nainstalovaneho.
ACE Mega Codec Pack nefungoval.SSPPYY napísal: A ak to je druhym problemom, teda zlimi kodekmi, tak ho jednoznacne vyriesi ACE Mega Codec Pack. Ja mam momentalne myslim ze 6.03 verziu a nemam vobec ziadny problem s videom. A ACEecko myslim ze najdes aj na stahuj.cz a je to FREE.