zmena pismena CDrom a BOOT
zmena pismena CDrom a BOOT
caute viem ze to sem nepatri,ale chodi sem vela ludi tak sa opytam....ako zmenim pismeno DVD romky--->disk mam Fko a DVD je E chcel by som to vymenit HELP
a este neco kupoval som new disk a chcel som ho naformatovat tak som isel z dosu bootol som win xp a format-->lenze zacali sa mi tam nahravat nake subory tak som dal reset..a teraz pri starte kompu pise ze neco chyby bla bla .....komp pustim iba ak ked pri boote dam F8 a zrazu tam ma m 2x win XP --> tak musim dat spodny, robi to aj po formate vo windowse toho noveho disku......ak ma niekto pochopil HELP
// zmenu pismenka som uz vyriesil
a este neco kupoval som new disk a chcel som ho naformatovat tak som isel z dosu bootol som win xp a format-->lenze zacali sa mi tam nahravat nake subory tak som dal reset..a teraz pri starte kompu pise ze neco chyby bla bla .....komp pustim iba ak ked pri boote dam F8 a zrazu tam ma m 2x win XP --> tak musim dat spodny, robi to aj po formate vo windowse toho noveho disku......ak ma niekto pochopil HELP
// zmenu pismenka som uz vyriesil
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Re: zmena pismena CDrom a BOOT
Takže máš dva Windowsy XP, že?drastyk napísal:a este neco kupoval som new disk a chcel som ho naformatovat tak som isel z dosu bootol som win xp a format-->lenze zacali sa mi tam nahravat nake subory tak som dal reset..a teraz pri starte kompu pise ze neco chyby bla bla .....komp pustim iba ak ked pri boote dam F8 a zrazu tam ma m 2x win XP --> tak musim dat spodny, robi to aj po formate vo windowse toho noveho disku......ak ma niekto pochopil HELP
Jeden pôvodný a druhý čo si Ti omylom začal inštalovať.
Mám pravdu / dobre chápem Tvoju situáciu?
Re: zmena pismena CDrom a BOOT
fikus-kukis napísal:Takže máš dva Windowsy XP, že?
Jeden pôvodný a druhý čo si Ti omylom začal inštalovať.
Mám pravdu / dobre chápem Tvoju situáciu?
hej presne tak
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Pravdepodobne sa ti uz nahralo MBR na ten novy disk. Da sa nato pouzit GDISK.
A k tym pismenkam CDROMKY a HDD tak da sa to jednoducho nastavovat. Klikni pravim na ikonku TENTO POCITAC a daj spravovat, tam najdi sprava diskov a vpravo dole mas vsetky zariadenia. Tak staci len pravim kliknut a zmenit pismenko na ake chces.
A k tym pismenkam CDROMKY a HDD tak da sa to jednoducho nastavovat. Klikni pravim na ikonku TENTO POCITAC a daj spravovat, tam najdi sprava diskov a vpravo dole mas vsetky zariadenia. Tak staci len pravim kliknut a zmenit pismenko na ake chces.
dik...asi tu bude ono bo v biose som vypal ten new disk a v poho bez errorov nabootovalo...SSPPYY napísal:Pravdepodobne sa ti uz nahralo MBR na ten novy disk. Da sa nato pouzit GDISK.