Hadanka
-
Frostik
Spammer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Hadanka
jednoduche musel povedat daco co je pravdive a nepravdive zaroven naapriklad ze ked sa kukne na nebo a vidi slnko .....riesenie pravda len cez den xapesBandurka napísal:Kapitán Denisovič bol odsúdený na trest smrti. Pred smrťou však dostal možnosť povedať jedno tvrdenie. Ak bude toto tvrdenie správne, bude obesený. Ak bude nesprávne, tak ho zastrelia. Denisovič vyriekol jednu vetu a bol oslobodený.
Čo musel povedať, aby bol slobodný?
viete mi co najrychlejsie poradit riesenie ??) prosiiim
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Re: Hadanka
Ehm, keby si túto tému čítal zo začiatku so konca, zistil by si, že otázka je už dávno vyriešená.Frostik napísal:jednoduche musel povedat daco co je pravdive a nepravdive zaroven naapriklad ze ked sa kukne na nebo a vidi slnko .....riesenie pravda len cez den xapes
Matematicky mas iba dve moznosti: Bud je vyrok pravdivy alebo nepravdivy. Avsak ak povedal vyrok, ktory nie je pravdivy, tak to neznamena ze je nepravdivy ale zahrna vsetky ostatne moznosti okrem hodnoty, kedy je pravdivy. Ak je riesenie audiotrackove "zastrelite ma" tak sa mi to zda byt trocha vlazna hadankaFrostik napísal:jednoduche musel povedat daco co je pravdive a nepravdive zaroven naapriklad ze ked sa kukne na nebo a vidi slnko .....riesenie pravda len cez den xapes
-
canopus
Addict
jasne,ze nie,to je to iste,ako sa pozerat na oblohu a pozerats vlastne do minulosti,nieM4jk1:-) napísal:ja viem poviem jednu hadanku a bola v koumakoch ci ako sa vola ta relacia
Keby si isiel rychlostou svetla a za tebou by islo auto (takou istou rychlostou) a malo by zapnute v predu svetla tak videl by si ich ? ano ? nie ?
ale aj tak ma vzdy dojimali serialy v ktorych vesmirne koraby leteli rychlostou svetla napr,STAR TREK ,STAR GATE apod. a jeden druhemu zavolal a nieco povedal, "sefe tu kapitam KIRK,hlasim splnenie misie," a na druhej strane v tom istom momente "PRIJIMAM KAPITAN,VRATTTE SA SPAT",toto nema chybu
-
Komo
Star
Traja jezkovia sa vratili z lyzovacky, premrznuty na kost, a ze co idu robit...tak si uvarili caj, samozrejme s romom, a sadli si pred telku. Cumia na priatelov, ked v tom, tresk...telka zhasla..povedali si, kurnik, ten Joey je taky husty, mi musime tu telku nejak opravit, lebo to chcem dopozerat. V tom im napadlo...ved medved je elektrotechnik. Tak chytili jeze, telku na chrbat a cez zaveje sa trepu za medvedom. Klopu, medved otvoi dvere a vravi...co vam drbe jeze! co tak neskoro otravujete. Jeze: pokazila sa nam telka, medved oprav nam to..medved ze ok..kukne do telky, daco poriesi a telka ide. Jeze sa pytaju, medved, co to stoji taka oprava. Medved ze 30 korun..tak kazdy jez dal po desat korun, beru telku a idu domov..zas cez zimu, zaveje atd. dojdu domov, dopozeraju priatelov, zistia ze ten Joey je fakt husty...
Nastala noc, vsetci spia, iba medved nemoze...preco? hryzie ho svedomie, "hmm....ja som ale sviniar...oprava stala 25 a ja som pytal 30...tak to nie, ja im tych 5 korun vratim." Vstal z postele, obliekol bundu a hor sa cez zaveje k jezom..cestou stretol lysku...lysiak, stary homeless sa zohrieva nad kontajnerom. Medved mu vravi, lysiak pocuj, je tu zima, ty si uz zvyknuty za tie roky, tu ti dam 5 korun, chod ich prosim ta vratit jezom...lysiak ze OK...medved kludne zaliezol spat a konecne zaspal.
Lysiak putuje, putuje...a pride k jezom...klope...jeze, otvrajte dvere....jeze otvoria...z obyvacky iba Joeyho (sorry za skolonovanie) smiech.... Lysiak "a, vy cumite na priatelov...mozem ist dalej" jeze: "samozrejme, no problem" tak cumia na priatelov a kecaju, ze ten joey je fakt, fakt husty...a v tom lysiak: "kurnik, jeze, skoro som zabudol, medved posiela 5 korun, ze oprava stala len 25..." jeze samozrejme priatelsky naladene: "ale lysiak, co ti hrabe....nechceme, si nechaj, kup si rozky alebo co " a lysiak stale: "nie, nie" jeze dostaly napad "daj nam kazdemu po korune a ty si nehaj 2" lysiak ze ok...este raz sa dobre pobavili na tom aky je Joey husty a lysiak siel domov...
rano jeze sumarizuju: tak zaplatili sme za opravu kazdy 10 korun, ale jednu nam vratil Lysiak, takze kazdy dal 9 (9x3=27), lysiak si nechal 2 (2x1=2) cize sme zaplatili 29 korun...kdeje ta prekliata koruna???
P.S. odkedy to jeze povedaly medvedovi, uz nemoze vobec spavat, tak pozera s jezmi priatelov a tentokrat kecaju nie o Joeym, ale o tom, aka je Jenny Aniston buchta (zabudol som ako sa volala v priateloch)
Nastala noc, vsetci spia, iba medved nemoze...preco? hryzie ho svedomie, "hmm....ja som ale sviniar...oprava stala 25 a ja som pytal 30...tak to nie, ja im tych 5 korun vratim." Vstal z postele, obliekol bundu a hor sa cez zaveje k jezom..cestou stretol lysku...lysiak, stary homeless sa zohrieva nad kontajnerom. Medved mu vravi, lysiak pocuj, je tu zima, ty si uz zvyknuty za tie roky, tu ti dam 5 korun, chod ich prosim ta vratit jezom...lysiak ze OK...medved kludne zaliezol spat a konecne zaspal.
Lysiak putuje, putuje...a pride k jezom...klope...jeze, otvrajte dvere....jeze otvoria...z obyvacky iba Joeyho (sorry za skolonovanie) smiech.... Lysiak "a, vy cumite na priatelov...mozem ist dalej" jeze: "samozrejme, no problem" tak cumia na priatelov a kecaju, ze ten joey je fakt, fakt husty...a v tom lysiak: "kurnik, jeze, skoro som zabudol, medved posiela 5 korun, ze oprava stala len 25..." jeze samozrejme priatelsky naladene: "ale lysiak, co ti hrabe....nechceme, si nechaj, kup si rozky alebo co " a lysiak stale: "nie, nie" jeze dostaly napad "daj nam kazdemu po korune a ty si nehaj 2" lysiak ze ok...este raz sa dobre pobavili na tom aky je Joey husty a lysiak siel domov...
rano jeze sumarizuju: tak zaplatili sme za opravu kazdy 10 korun, ale jednu nam vratil Lysiak, takze kazdy dal 9 (9x3=27), lysiak si nechal 2 (2x1=2) cize sme zaplatili 29 korun...kdeje ta prekliata koruna???
P.S. odkedy to jeze povedaly medvedovi, uz nemoze vobec spavat, tak pozera s jezmi priatelov a tentokrat kecaju nie o Joeym, ale o tom, aka je Jenny Aniston buchta (zabudol som ako sa volala v priateloch)
Komo ja byt na mieste tych jezov , tu sumarizaciu robim inak
takze medvedovi 30 , on 5 korun vratil = 25 , s liskou sa dohodli ze si rozdelia 3 pre jeze + 2 pre lisku = 5 sk , hop a 5+25= tam mas 30 korun
Inak podla mna je to obycajny blud , pretoze nakonci to sumarizovali akoby im vratila z 30SK a to veru nikdy potom nevyjde ..aaaano pripad vyrieseny
Spojil si dve operacie, ktore sa spojit nedaju...proste matematicky blud
( pre vysvetlenie je to ako ten uryvok z tej policajnej ceskej komedie kde jeden druhemu vysvetluje kolko ma prstov ( takze pocitajme 10 - 9 - 8 - 7 - 6 , no a dalsich 5 na druhej ruke , ty mas 11 prstov !!!
takze medvedovi 30 , on 5 korun vratil = 25 , s liskou sa dohodli ze si rozdelia 3 pre jeze + 2 pre lisku = 5 sk , hop a 5+25= tam mas 30 korun
Inak podla mna je to obycajny blud , pretoze nakonci to sumarizovali akoby im vratila z 30SK a to veru nikdy potom nevyjde ..aaaano pripad vyrieseny
Spojil si dve operacie, ktore sa spojit nedaju...proste matematicky blud
( pre vysvetlenie je to ako ten uryvok z tej policajnej ceskej komedie kde jeden druhemu vysvetluje kolko ma prstov ( takze pocitajme 10 - 9 - 8 - 7 - 6 , no a dalsich 5 na druhej ruke , ty mas 11 prstov !!!
-
Sandritta:)
Novice
balkymotor napísal:Susedia
Tento kvíz údajne vymyslel Albert Einstein a údajne ho 98% ľudí vôbec nevyrieši.
Je rada piatich domov, pričom každý má inú farbu. V týchto domoch žije päť ľudí rôznych národností. Každý z nich chová iné zviera, rád pije iný nápoj a fajčí iné cigarety.
Brit býva v červenom dome.
Švéd chová psa.
Dán pije čaj.
Zelený dom stojí hneď vľavo od bieleho.
Majiteľ zeleného domu pije kávu.
Ten, kto fajčí Pall Mall, chová vtáka.
Majiteľ žltého domu fajčí Dunhill.
Človek z prostredného domu pije mlieko.
Nór býva v prvom dome.
Ten, kto fajčí Blend, býva vedľa toho, kto chová mačku.
Ten, kto chová kone, býva vedľa toho, kto fajčí Dunhill.
Ten, kto fajčí Blue Master, pije pivo.
Nemec fajčí Prince.
Nór býva vedľa modrého domu.
Ten, kto fajčí Blend, má suseda, ktorý pije vodu.
Kto chová rybičky? (patríte medzi tie 2%)
nasiel som na http://www.hlavolamy.szm.sk/einsteinove ... adanky.htm
Toto som vyriesila pred dvomi rokmi btw mam 15
-
R1k1nko
Darca
preco na prvy obrazok miniem napr: 40 tehiel ale plochu mam rovnaku ako na druhom obrazku, ale tam miniem 50 tehiel !
z toho vypliva ze sa oplati stavat stvoruholnikovi DOM
- Prílohy
-
- preco.rar
- (4.66 KiB) 269 stiahnutí
-
audiotrack
VIP
a ako si akože prišiel na čísla 40 a 50? šak tehla má určitú plochu, tak na 100m štvorcových použiješ rovnaký počet tehál (ak nerátame so stratou pri osekávani). Si pozri tie tvoje obrázky, a 10*10 je to iste ako 20*5 tak neviem o čom točíš...R1k1nko napísal:preco na prvy obrazok miniem napr: 40 tehiel ale plochu mam rovnaku ako na druhom obrazku, ale tam miniem 50 tehiel !
ale on to mysli tak že pri rovnakom počte tehal ti vyde pri štvoruholnikovom dome viac plochy ako pri štvorcovom...audiotrack napísal:a ako si akože prišiel na čísla 40 a 50? šak tehla má určitú plochu, tak na 100m štvorcových použiješ rovnaký počet tehál (ak nerátame so stratou pri osekávani). Si pozri tie tvoje obrázky, a 10*10 je to iste ako 20*5 tak neviem o čom točíš...
-
audiotrack
VIP
blbosť, ešte raz si prečítaj čo som písal.. veď to tam pekne nakreslil. Je jedno či sto tehál usporiadam na 10 riadkov a 10 stlpcov, alebo 5 riadkov a 20 stlpcov. Vždy ich je 100 aj plocha je rovnaká. Pri iných pomeroch to samozrejme výdu desatinné čísla riadkov/stlpcov (to sú tie straty so sekaním ktoré sú prakticky nepoužiteľné, ale teoreticky je to úúúplne to isté) alebo si myslíš že v štvorcovej stene má tehla väčší objem/plochu ako v obdlžnikovej?Lord_3D napísal:ale on to mysli tak že pri rovnakom počte tehal ti vyde pri štvoruholnikovom dome viac plochy ako pri štvorcovom...