FTPčko na Linuxe a zdielana IP

Všetko ohľadom Linuxu...
cyko
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

FTPčko na Linuxe a zdielana IP

Príspevok od používateľa cyko »

Mam zdielanu IPcku a potrebujem rozbehať firemny vymenny ftp server vo fedore, ale to je snad jedno v akom distre. Potrebujem FTP server niečo ako SERV-U ale čo s tou zdielanou IPčkou, poradi niekto?
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa funThomasik »

ak to potrebujes len v ramci siete tak neni problem
ale ak to potrebujes dostat aj von tak pozadaj o prenatovanie ip adresy...potom dostanes verejnu
cyko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

nemám koho žiadať, mám to urobiť. IPčku nedostanem. ale možem nejaku kupiť, kde ako a ako to potom nastavim a nasmerujem, alebo treba kompletku aj dns a spol?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak mas pridelenu IP adresu a mas router, tak staci nastavit port forwarding na nejaky port. Napriklad si zvolis port, dajme tomu 6666 a ten cez router nasmerujes na PC v lanke, napr. s IP 192.168.1.20. Ked sa budes chciet pripojitna ftp, tak zadas verejnu IP adresu + port - 213.215.123.123:6666 (IP som dal ako priklad).

Este jednou z moznosti by snad bolo, ze by si si priradil DNS zaznam k IPcke co mas na lanke, napriklad server.firma.sk a tym padom, keby si sa dal pripojit na ftp://server.firma.sk, tak by ti to malo ist.
cyko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

you are king. toto je vončo, že ma to ch*ja nenapadlo s tym forwardom portu. hold človek sa učí. Díky moc. Ale aj tak by ma zaujímalo, ako by som si priradil DNSko
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja viem :P

Musis mat vo firme DNS server na ktorom to mozes nastavit. Ale s tym port f. to bude najjednoduchsie.
Snowmannn
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snowmannn »

podla mna to s tym dns nepojde, totizto ked si poziadas od preklad server.firma.sk tak ti to potom vrati ipcku toho ftp servera vo vnutornej sieti, ale ak nie si v tej istej sieti tak je ti to na nic, jedina moznost je forwardnut port(y)
Napísať odpoveď