Potreboval by som pomoc s pretaktovanim mojoho procesora s touto zakladnou dosku VIA K8T890 a soket 939 neveim co mam v biose spravit. cital som kopu clankov ale nic take podobne som tam nenasiel.
uz som pozrel tie stranky a skusl som to. Ale akurat som zvacsil tak frekveniciu cpu z 200 na 215. Ked som dal viac pocitac sa mi spustal aj pol hodinu, pripadne aj hodinu, len svieteli kontrolky power a hdd a monitor bol vypnuty. nepomohlo aj ked som zvecsil napetie. Ale kedsa spustel bezal len to dloho trvalo kim sa pustil. dostal som sa az na 230 herzou. Ked som dal viac tak niekedy bezal windous cuden mys si behala kade tade a spustala vseliake aplikacie. tak som to pretaktoval len na 215*9. a ten nasobic 9 som v biose nensiel. Vsetci o nom pisete ale ja somho tam nensiel. Tak si myslim ze ten nasobyc maju asi vsetky dosky rovnake. Joj keby sa to da este zvacsit!!! Nevie nekto co by som mal este zmenit? Ozaj teplo sa mi vysplhala max. zatazeni na 49C. Takze realne by sa mohlo este nieco zvecsit
Cafte teraz mi zas ide pretaktovat procak, len window mi nechce bezat, ani ho nemozem naistalovat. vobec nechce pracova pri 2200 hz odmieta xp bezat pod takouto pfrekvenicou, navetie kde by mohol byt problem?
LOOOOOOOOL
Matsonic a doska? Na tom ani netaktuj, lebo ti od*ebe aj monitor...
VIA chipset ide dobre pretaktovat len ak je od dobreho vyrobcu - ABIT, na inej doske len tazko... Predam ti spickovy Foxconn nF4 SLi za 2000Sk ak chces
Aha jasne, to viem keby to nezmenim tak by som to nemohol pretaktovat! Asi som uz prisel nato blbne mito preto lebo mam asi v pc virus. Moze to byt aj tym?
kleptoman napísal:Aha jasne, to viem keby to nezmenim tak by som to nemohol pretaktovat! Asi som uz prisel nato blbne mito preto lebo mam asi v pc virus. Moze to byt aj tym?
Virus ti urcite nerestartne pocitac. Softwarova chyba ma uplne ine priznaky ako hardwarova.
windows ti padá, lebo si to prehnal(posral) pri pretaktovavaní. Skús si prečítať tomašeho článok ešte raz, alebo najlepšie nerýp do toho, lebo neviem či dostaneš hned nový pc, ak tento odpáliš.