potreboval by som nejaky script aby po refreshi stránky(F5) hodilo nejaky náhodny text zo zdrojaka...skusal som to cez java script ale zblblo mi to lebo sa mi tam prekrívali 2 java scripty...preto sa chcem opytat ci sa to neda spavit nejak inak
Náhodný text
-
beks
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Náhodný text
Zdravim
potreboval by som nejaky script aby po refreshi stránky(F5) hodilo nejaky náhodny text zo zdrojaka...skusal som to cez java script ale zblblo mi to lebo sa mi tam prekrívali 2 java scripty...preto sa chcem opytat ci sa to neda spavit nejak inak
-
audiotrack
VIP
Kód: Vybrať všetko
<?php
function nahoda()
{
$subor = "nahoda.txt";
if (file_exists($subor))
{
$data = file("$subor");
$kolko = count($data)-1;
$nahoda = Rand(0,$kolko);
$generuj = $data[$nahoda];
echo $generuj;
}
else
{
Echo "Subor <b>$subor</b> nebol najdeny!" ;
}
}
nahoda ();
?>
-
audiotrack
VIP
snazime sa len analyzovat problem a vyvodit z toho najlepsie riesenie. nik nehovori, ze tebou poskytnute riesenie nie je dobre.audiotrack napísal:obkecávať vie každý, napíšte mu tu zdroják a bude, nie? on to ale asi chcel čo najjednoduchšie (usudzujem z toho, že si nevedel zkombinovať ani dve javascriptové funkcie)
co sa tyka obkecavania, pri zaciatocnikoch je niekedy lepsie poskytnut navod riesenia ako priamo hotovy kod, ktory iba skopiruje a nevie preco to tak funguje.
samostatnost je klucom k uspechu, pricom male postrcenie nezaskodi.