Kontaktne sosovky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Nosite ich?

Ano
89
28%
Nie
142
44%
Nie ale chcem
90
28%

Celkom hlasov: 321

Flipperr
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Flipperr »

mozem ich nosit aj ked nevidim dobre n dialku a mam 2 a polky dioptrie??
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Flipperr napísal:mozem ich nosit aj ked nevidim dobre n dialku a mam 2 a polky dioptrie??
akoze prekazky na nosenie kontaktnych sosoviek vacsinou takmer ziadne nie su.. avsak ci Ti to pomoze, musis sa opytat svojho ocneho lekara.. ;)
last_knight
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa last_knight »

ja nosim okuliare a som s nimi spokojny (niekto povedal, ze si ma nasli), okrem toho nezniesol by som, keby som si musel nieco davat do oci napr. sosovky
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

ja nosim sosovky, Kupil som si ich hlavne koli futbalu ale nosim ich aj bezne normalne kazdy den.Som s nimi maximalne spokojny ani neviem ze ich mam v oku su pohodlne a lepsie ako okuliare
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

nosim pravidelne uz asi 2 roky. som spokojna. je to len vec zvyku a otvara to mnoho moznosti - sport atd.
ale najma jednodnove alebo dvojtyzdenne. cim castejsie sa vymienaju, tym menej zatazuju oko.

kazdopadne odporucam. :smt023
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

no ja nenosim a rozmyslam ze bud zacnem alebo pojdem na laserovu operaciu ale to by som cchel pockat s tym aspon do nejakych 25 rokov....kazdopadne sa bojim cociek ze si pri ich zavadzani vypichnem oko :D
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

no ja odporucam operaciu .. ista sukromna ambulancia robi tieto operacie pre vybrane zdravotne poistovne takmer zadarmo alebo uplne zadarmo .. trva to asi zopar sekund je to ambulantne osterenie cize do hodinky idete domow a uz len zopar navstev, kvapky a vidite ako nikdy predtym.. ja sa prave chystam zajednat si konzultaciu
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

chlapi kolko stoja sosovky, ako myslim cenove kategorie od do...
a myslim obycajne dioptricke, bezfarebne, bez ornamentov a tak...
brm
Darca
Darca

ikovan napísal:do hodinky idete domow a uz len zopar navstev
Medzi odchodom domov a dalsimi navstevami (kontrolami) u doktora by som pridal este par dni ukrutnej bolesti.. ;)

Ale myslim, ze sa to oplati.. :P Nieco o tom: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=52795
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

p4ra napísal:=Erik=: Ja ich chcem len z recesie a trosicku vyplasit mamku, ked pridem domov s takymi ocami. :)
lol také by som bral, bol by som ako z inej planéty...BTW: mam nosiť slabé okuliare, a nemosim, a prestavam vidieť dobre, vidim zle, asi budem o šošovkách uvažovať...
Martelli
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Martelli »

Áno, nosím ich-Bausch&Lomb konkrétne, ak chceš vedieť :-) Nosím trojmesačné, neviem, či to môže poškodiť oko, ale s okuliarmi mám problém, mám cylinder, takže som jednoznačne za šošovky! Občas je to ráno otrava, alebo keď to cez deň škrábe, ale myslím si, že je to praktickejšie. A hlavne keď má človek silnejšie dioptrie, si myslím, že tu neni o čom...
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jamess napísal:....kazdopadne sa bojim cociek ze si pri ich zavadzani vypichnem oko :D
nevypichnes, neboj. mne prve zavadzanie trvalo asi 30 minut a teraz si ich nasadim za 2 sekundy. je to vec zvyku a praxe. a najma to vyzera horsie a zlozitejsie ako to v skutocnosti je :wink:
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

nasiel som nejake tie stranky:
tu je o problematike:
http://www.sosovky.sk
a tu je ak e-shop:
http://www.isosovky.sk
brm
Darca
Darca

zuzkazuzka napísal:nevypichnes, neboj. mne prve zavadzanie trvalo asi 30 minut a teraz si ich nasadim za 2 sekundy. je to vec zvyku a praxe. a najma to vyzera horsie a zlozitejsie ako to v skutocnosti je :wink:
jj.. vec zvyku.. len mne sa aj tak obcas stava, ze sosovka mi zajde niekde inde, nez ma a potom ju hladam po celom oku.. pod hornym vieckom, pod dolnym vieckom, po krajoch.. no par krat sa mi stalo, ze som ju aj 10min nevedel najst.. ;)
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

ja som raz myslel, ze ju mam v oku a tak som si pekne skrabol po oku, ze ju vyberiem a nic :( dost to bolelo
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:jj.. vec zvyku.. len mne sa aj tak obcas stava, ze sosovka mi zajde niekde inde, nez ma a potom ju hladam po celom oku.. pod hornym vieckom, pod dolnym vieckom, po krajoch.. no par krat sa mi stalo, ze som ju aj 10min nevedel najst.. ;)
tak to je mozne, ze si si ju zaviedol opacne.... tam su vacsinou napisane nejake znaky typu ABC alebo 123, aby si vedel, ktora strana je ta prava. Ked si to tam zavedies opacne, tak sa ti to smyka a v podstate uz v prvej sekunde zistis, ze si si sosovku zaviedol opacne, lebo ti neostava na jednom mieste.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

will.i.am napísal:chlapi kolko stoja sosovky, ako myslim cenove kategorie od do...
a myslim obycajne dioptricke, bezfarebne, bez ornamentov a tak...
ja mam dvojtyzdnove J&J Acuvue Advance a tie ma vyjdu na 3 mesiace asi 2400 Sk + roztok cca 1000 Sk. Jednodnove su drahsie, cca 1300Sk/30ks
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

zuzkazuzka napísal:ja mam dvojtyzdnove J&J Acuvue Advance a tie ma vyjdu na 3 mesiace asi 2400 Sk + roztok cca 1000 Sk. Jednodnove su drahsie, cca 1300Sk/30ks
sosovky su také drahé ? :shock: a maju taku kratku zivotsnost, to som nevedel...
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

KARNEL32 napísal:nie nenosim...moze to poskodit oko..radsej mam okuliare :D
Presne tak a niektory ludia od 15 - 18 ich nosia strasne si tym kazia oci lebo oko nedycha a nosia farebne sosovky.
brm
Darca
Darca

zuzkazuzka napísal:tak to je mozne, ze si si ju zaviedol opacne....
No lavu/pravu som urcite nedal opacne.. a tvrda sosovka sa neda prevratit naopak, takze to tiez nehrozi. ;) To sa deje len mojou nemotornostou.. :oops: hlavne pri vyberani.
Napísať odpoveď