WIFI

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

WIFI

Príspevok od používateľa rochedo »

chcem si kupit notebook s Wifi. v nasom meste je internet - mikrovlnka. V PC mam sietovu kartu, ktora je napojena na antenu, a tak sa pripajam na siet, ktoru mame v nasom meste. ked si kupim notebook s WiFI, tak z toho notebooku sa mozem pripojit na niektoru antenu v meste a pojde mi net ?
alebo ked si kupim smartphone s wifi, a napojim sa na antenu, tak mi pojde net ? alebo ako to funguje ? lebo som pocul nap. ked idete do nejakej restauracie, a mate so sebou notebook a v tej restauracii maju wifi, tak sa na nich napojite a mate net dovtedy, kym tam ste... atd.atd a ked nie, tak sry, som lama v tejto oblasti :P
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: WIFI

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

rochedo napísal:ked si kupim notebook s WiFI, tak z toho notebooku sa mozem pripojit na niektoru antenu v meste a pojde mi net ?
Mal by ísť, pokiaľ to je verejná sieť.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

to co znamena ze je verejna ? ked do notebooku zadam ip-cko, ktore potrebujem na pripojenie cez moje PC, tak by to teoreticky malo ist, nie ?
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

mno... zalezi od providera, ak je to hotspot, v pohode, ak ma provider roaming, v pohode ale ak nie a tak musis mat vsetko cez jednu IP/MAC (ak nemas viac accountov) dalej pochybujem ze budes mat vsade taky silny signal na jednu antenu...
Smith
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smith »

moje riesenie (oplati sa iba ak mas slabsi signal ale vyriesi ti to problem so signalom len doma a este tak max na zahrade)

no ja by som to urobil trosku inak, ale asi by to vyslo draho. Jedno AP v rezime client napojit priamo na antenu a nakonfigurovat ho na pripojenie na wifi mesta + nahrat firmware s routerom. Druhe AP zapojit za to prve a to by ti vysielalo signal po baraku (+ ak je AP dvojportove tak jeden port vytiahnut pre desktop a napojit ho kablom), lebo ak by si sa s notebookom napajal na net, pracne by si musel premontovavat antenu z jednoho na druhe PC. Takto ziskas vyhodu toho, ze nemusis furt menit antenu a mozu naraz surfovat aj desktop, notebook aj ten smartphone. O vsetko sa stara router...

Pre lepsie chapanie prikladam obrazok
Prílohy
net.jpg
net.jpg (21.93 KiB) 724 zobrazení
Napísať odpoveď