F1 2009
-
konipasek88
Expert
- Kontaktovať používateľa:
haha, Schumi je a bude kralom F1, najblizsich 10 rokov sa k jeho rekordom nikto ani nepriblizi, nie to aby ich prekonal. Trvalo skoro 50 rokov, aby Schumacher prekonal Fangiov rekord v pocte ziskanych titulov, takze sa este nacakate, kym niekto prekona Michaela.heker napísal:Konecne najneferovejsi jazden konci, teraz sa moze konecne stat F1 ferovym zavodenim.
V takych rychlostiach ubratie plynu = prudke spomalenie. Skus na dialnici v rychlosti cca 130km/h pustit plyn..hojko napísal:Polda vyjadrenia nejakeho technika ci co pri sledovani telemetrie zistili, ze na rovinke ubral plyn. To je jedine co zistili, aj napriek tomu mu dali penalizaciu.
Co sa tyka odchodu Schumachera.. aj ked som jeho skalny fanusik.. sledoval som jeho karieru od 1992.. musim podotknut: Schumi konecne dostal rozum.. treba odist v najlepsom!
-
krija
VIP
ja si myslím, že Alonso má šancu na prekonanie MS a jeho rekordov. uvidíme ako mu to pôjde v budúcej sezóne v teame McLaren.GothaR napísal:haha, Schumi je a bude kralom F1, najblizsich 10 rokov sa k jeho rekordom nikto ani nepriblizi, nie to aby ich prekonal. Trvalo skoro 50 rokov, aby Schumacher prekonal Fangiov rekord v pocte ziskanych titulov, takze sa este nacakate, kym niekto prekona Michaela.
ja si myslím, že nie...urobil najväčší omyl kariéri - prestup do McLarenu...navyše až taký dobrý jazdec nie je...ťažil z dobrého auta...a so spoľahlivosti....teraz keď mu na chrbát dýcha šumi je nestáli vo výkonoch...navyše jeho štýl či už jazdecký alebo štýl správania mi nie je vôbec sympatický...skôr si myslím, že budúcu sezónu by mohol domynovať massa...kimi ak sa rýchlo prispôsobí novému autu môže do bojov zasiahnuť tiež...a veľkým talentom je aj kubica...krija napísal:ja si myslím, že Alonso má šancu na prekonanie MS a jeho rekordov. uvidíme ako mu to pôjde v budúcej sezóne v teame McLaren.
btw...goodbye michael...
F1 uzatvára jednu veľkú kapitolu...myslím si, že budúca sezóna bez michaela bude ako torta bez čerešničky...proste aj tak dobrá, ale niečo tam aj tak bude chýbať...
Mišo je legenda a dlho ňou bude...a myslím si, že budeme veľmi dlho čakať na niekoho kto sa jeho rekordom aspoň trošku priblíži...
-
hojko
Site Admin
GothaR: Urcite patri medzi kralov a v urcitych veciach aj je, ale pokial ide o fair play jazdenie, tak ma od neho poriadne daleko. Ja osobne som velmi rad, ze konci, pretoze si myslim, ze dojde k ozdraveniu uz tak dost chorej F1, este mi vadi Ecclestone, ale aj ten coskoro pojde. Velke veci sa udiali za stolom FIA, napriklad vymyslene potrestanie Alonsa pred dnesnou velkou cenou.
brm: Urcite, uberies plyn, dostanes sa trosku dalej, von zo vzduchoveho tunela a uz stracas, rovnako ako pri zlom vyjazde. Staci mala chyba a stracas. Skus si pozriet video http://video.google.com/videoplay?docid ... ssa+alonso a najdi mi moment kde Alonso blokoval Massu a zasluzil si za to dostat penalizaciu, ktora ho posunula o 5 miest dozadu.
Hold, najlepsie VC v poslednom case sa jazdili pri boji Hakkinena a Schumachera.
brm: Urcite, uberies plyn, dostanes sa trosku dalej, von zo vzduchoveho tunela a uz stracas, rovnako ako pri zlom vyjazde. Staci mala chyba a stracas. Skus si pozriet video http://video.google.com/videoplay?docid ... ssa+alonso a najdi mi moment kde Alonso blokoval Massu a zasluzil si za to dostat penalizaciu, ktora ho posunula o 5 miest dozadu.
Hold, najlepsie VC v poslednom case sa jazdili pri boji Hakkinena a Schumachera.
jj, pamatam si tie zastavy srdca a napatie do poslednej chvile ked koncili preteky 1-2s za sebou. Potom Schumi stratil konkurenta, Ferrari sa zasadne zlepsilo a bolo z toho vela peknych vitazstievhojko napísal:Hold, najlepsie VC v poslednom case sa jazdili pri boji Hakkinena a Schumachera.
Pamatam si na VC Australie 2000, ked hned zacal robit velmi rychle casy a komentatori ze: "Michael ma zrejme malo paliva v nadrziach a coskoro pojde do boxov" Sranda bola, ked ti co bol iza nim isli do boxov skor
To bolo potom peknych 5 sezon a Schumi dostal odmenu aku si za svoj talent a pracu pre Ferrari zasluzi.
Alonso je mi tymi jeho vyhovorkami velmi nesympaticky. Sutazit sa ma na trati a nie u komisarov
PS: nebude to Alonso, kto prekona Michaela
-
hojko
Site Admin
Tu je to video, dobry je najma zaciatok a blokacia Schumachera
http://video.google.com/videoplay?docid ... 2Bhakkinen
To, ze sa ma sutazit na trati a nie za stolom by si mal rozpravat skor vo Ferrari, to su ich praktiky, ktorym sa venuju.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 2Bhakkinen
To, ze sa ma sutazit na trati a nie za stolom by si mal rozpravat skor vo Ferrari, to su ich praktiky, ktorym sa venuju.
Jazdec ma pravo RAZ zmenit smer jazdy, takze toto nebolo proti pravidlam, keby zmenil smer druhykrat, tak by uz musel nasledovat trest.
K tomu stolu: od roku 2000 vzniklo vela novych pravidiel, ktore mali za ciel zbavit Ferrari a Schumiho nadvlady v F1, vsetko to bolo na podnet ostatnych tymov, ktore nedokazali udrzat krok s Ferrari. Podarilo sa to az po piatich rokoch, navyse zakaz menit pneumatiky znizil bezpecnost.(bolo to vidno hlavne na VC USA) Zmenou bodovania sa stalo adekvatne porovnavanie dnesnych vykonov a rekordov s minulymi nemoznym.
Ferrari vyhravalo na trati a ostatni sa namiesto vyvoja venovali tomu, ako zmenit pravidla, aby mohli konecne vyhravat aj oni.
K tomu stolu: od roku 2000 vzniklo vela novych pravidiel, ktore mali za ciel zbavit Ferrari a Schumiho nadvlady v F1, vsetko to bolo na podnet ostatnych tymov, ktore nedokazali udrzat krok s Ferrari. Podarilo sa to az po piatich rokoch, navyse zakaz menit pneumatiky znizil bezpecnost.(bolo to vidno hlavne na VC USA) Zmenou bodovania sa stalo adekvatne porovnavanie dnesnych vykonov a rekordov s minulymi nemoznym.
Ferrari vyhravalo na trati a ostatni sa namiesto vyvoja venovali tomu, ako zmenit pravidla, aby mohli konecne vyhravat aj oni.
-
krija
VIP
omyl to bol, že alonso prešiel k Mclarenu, ale zarobiť cca 4x viac ako v renaulte je tiež motivácia. porovnaj ho s fishichelom a zistíš či ťaží z dobrého auta, alebo nie. nestáli vo výkonoch-to nie je pravda. pozri si priebeh sezóny a povedz nám koľko krát nestál na stupni víťazov. štýl jazdenia - tu mu nemáš právo čo vyčítať, lebo jediný kto mu konkuruje je m. schumacher. no a v správaní máme rovnaký názor.bax napísal:ja si myslím, že nie...urobil najväčší omyl kariéri - prestup do McLarenu...navyše až taký dobrý jazdec nie je...ťažil z dobrého auta...a so spoľahlivosti....teraz keď mu na chrbát dýcha šumi je nestáli vo výkonoch...navyše jeho štýl či už jazdecký alebo štýl správania mi nie je vôbec sympatický...
Ps: zo súčasných jazdcov F1 je podľa mňa jediný, čo môže pomýšlať na schumiho rekordy
krija napísal:omyl to bol, že alonso prešiel k Mclarenu, ale zarobiť cca 4x viac ako v renaulte je tiež motivácia.
v prvej časti vravíš o peniazoch a v druhej, že môže pomyšľať na schumiho rekordy...vieš ak mu ide o peniaze a nie o to aby bol v lepšom tíme v ktorom má šancu víťaziť na rekordy môže zabudnúť hneďkrija napísal:Ps: zo súčasných jazdcov F1 je podľa mňa jediný, čo môže pomýšlať na schumiho rekordy
fisicho je babrák...popravde sa čudujem, že ho renault esšte drží u seba...taká formula nippon by mu sedela viackrija napísal:porovnaj ho s fishichelom a zistíš či ťaží z dobrého auta, alebo nie.
má ich rovnako ako mišo 11...ale nemyslel som toto...akonáhle je na trati niekto s podobným výkonom, prípadne ak jeho prvé miesto (či už v preteku alebo v pohári jazdcov) je ohrozené akoby sa nevedel sústrediť...potom si to vynahradzuje debatou s komisármi...krija napísal:nestáli vo výkonoch-to nie je pravda. pozri si priebeh sezóny a povedz nám koľko krát nestál na stupni víťazov.
myslel som skôr, že mne nesedí...je to možno dobrý pilot, ale nie najlepší...krija napísal:štýl jazdenia - tu mu nemáš právo čo vyčítať, lebo jediný kto mu konkuruje je m. schumacher. no a v správaní máme rovnaký názor.
-
krija
VIP
2 bax. este by ma zaujímalo ako dlho sleduješ F1. nie všetko je v monoposte a nie všetko je v pilotovi. keď MS prišiel v roku 1996 do ferrari, tak vieš kde bolo ferrari? ak nie, tak to ani nechci vedieť.ak sme pri chybách spôsobených pod tlakom, tak to práve schumacher už nie je to čo býval. 27.8.2006 /Istanbul Otodrom - GP Turecka/ konkrétne zákruta 8, tam spravil chybu schumacher a nie alonso
. tých chýb bolo ale za poslednú dobu niekoľko: GP hungary. v úvodných kolách všetci piloti na mokrom asfalte jazdili mimo ideálnu stopu. bolo to divné ale pneu mali lepšiu priľnavosť mimo ideal stopy. jediný pilot čo jazdil v ideálnej stope bol schumi. jeho strata v tom čase stúpla na viac ako 30s. v tých istých pretekoch: 16 laps to go, všetci šli do boxov meniť pneu len schumi nie. z nádejného 3. miesta bolo ledva 8. a to len preto, že kubica bol asi pred vážením na veľkej potrebe. posledná veľká cena: predbieha speeda o kolo a znova chyba. uznávam ide asi nadoraz - chce titul, ale chýb robí viac ako alonso. a k tým komisárom. ja som to videl, keď dával rozhovor k danej penalizácii. mal slzy takmer na krajíčku. prajem schumimu tento titul, ale ak to má byť takto...
///edit: a McLaren má svoju silu, majú len jeden problém. už niekoľko sezón nie su schopný zachytiť začiatok sezóny. a potom už nie je čo riešiť
///edit: a McLaren má svoju silu, majú len jeden problém. už niekoľko sezón nie su schopný zachytiť začiatok sezóny. a potom už nie je čo riešiť
áno mišo v poslednej dobe robil chyby...to sa nehádam...alonso je dobrý jazdec, ale na to aby sa stal najlepším mu niečo chýba...áno ferrari bolo v 96 hlboko na dne....no aj vďaka spolupráci technikou a michaela, ktrorý má veľmi dobrý cit pre auto sa vyšvyhli raketovou rýchlosťou na špičku, z ktorej boli zosadzovaný novými nezmyselnými pravidlami...krija napísal:bla...bla...bla
k maďarsku....mišo neodstúpil na opotrebovanie pneumatík, ale na prasknutie spojovacej tyče pri kontakte s heidfeldom...mišo sa mi páčil v tom, že ešte vie zariskovať....možno to nevyšlo, ale taký je šport...