Cawte, mozte mi niekto poradit o co sa stara systemova sluzba svchost.exe? Lebo dost casto sa mi stava ze mi zobere az 96% vypoctoveho vykonu CPU a potom mi tuhne pocitac pokial ju v spravcovi uloh nevypnem.
zrejme tam mas virus...neviem ci ho najde nejaky antivir, ale zopar ludom sa stalo to iste...riesil som to preinstalaciou win. pretoze to mali pekne zaondene a uz si to pytalo cistu instalaciu.
Mne zase na zaciatku ako zapnem komp je vsetko OK. Akonahle sa pripojim na net tak svchost.exe zaberie 99 % CPU a takto drzi asi 2 minuty potom sa to ustali. Nebol by to az taky problem kedze sa to ustali ale nieje prijemne po kazdom zapnuti kompu cakat 2 minuty.
ja som mal presne taky isty problem, mal som tam nejaky virus ktory nesel odstranit tak som preinstaloval windows ale nepomahalo to ale po druhom preinstalovani to bolo v pohode
Pouzi aktualizacie cez Windows Update, pretoze v minulosti bol nejaky trojan aj virus, ktory pouzival dieru v systeme, zhadzoval alebo pretazoval schvost.
konkretne mne sa stavalo ze mi padal schvost po case stravenom na nete, este konkretnejsie ked som mal zapnute hamachi... pomohol update WindowsXP-KB921883-x86-ENU-1
ohladom toho Microsoft Update velmi nechapem co mam robit. A ohladom firewallu mam zapnuty windowsacky odkedy mam nainstalovany Win a stale musim 2 minuty cakat kym schvost prestane blbnut
svochst.exe je systemovy proces kt. musi bezat vo Windowse, ak sa ho pokusite vypnut tak ochrana systemu vam restartuje PC. Vir to nieje, ja to mam tiez 4x, aj po hned nainstalovanom Wine
--==[ RA ]==-- napísal:svochst.exe je systemovy proces kt. musi bezat vo Windowse, ak sa ho pokusite vypnut tak ochrana systemu vam restartuje PC. Vir to nieje, ja to mam tiez 4x, aj po hned nainstalovanom Wine
ved kludne nech bezi, ale ked zerie 99% cpu tak to asi normalne nie je
--==[ RA ]==-- napísal:svochst.exe je systemovy proces kt. musi bezat vo Windowse, ak sa ho pokusite vypnut tak ochrana systemu vam restartuje PC. Vir to nieje, ja to mam tiez 4x, aj po hned nainstalovanom Wine
no ale sak tuna ho nikto nevypina len sa snazime zrusit 99 % CPU-cko a ked uz hovoris o pokuse o vypnutie svchostu tak nerestartne PC ale vypne mnohe procesy v IE a vobec sa nebudu dat otvorit stranky, vyzorovo ta hodi ako keby do Win 98
ups...
Teraz som si spomenul , tiez som mal ten problem a robil my to Kerio. Stara verzia mala chybu ak sa chcela updatnut cez net tak sa nevedela spojit a vznikla tam slucka co sa prejavilo na 100% vyuzivani procesoru procesom svochst.exe. Som preinstaloval a problem zmizol. Moze to byt v tom ale nemusi... Ako vyssie radili moze to byt virom ale aj dajakym procesom co nevie co zo sebou...
raz sa mi to stalo a vystopoval som, ze povodca podobneho virusu bol v adresary C:\Document and Settings\Piko\Local Settings\Temp, pomaz tam co mozes, konkretny virus to mozno nezmaze, ale budes mat v kompe viac miesta
Samozrejme namiesto Piko si daj svoj komp