kbps - mp3
-
ZATIM
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
kbps - mp3
je velky rozdiel v kvalite mp3: 128 a 64 Kbps? myslim na nozmalne úpocuvanie v compe/mp3 prehravaci...
-
t0m4s3
Admin
Re: kbps - mp3
S kvalitnymi sluchatkami je ten rozdiel obrovsky. Vsetko pod 128kbps je uz slabota, idealne mat VBR okolo 200kbps. Ak si ale hluchy ako poleno, pripadne mas spunty za 200korun z Tesca tak ti to moze byt jednoZATIM napísal:je velky rozdiel v kvalite mp3: 128 a 64 Kbps? myslim na nozmalne úpocuvanie v compe/mp3 prehravaci...
-
mastermind
VIP
-
will.i.am
Darca
niekedy som si myslel ze 128 je dost. no teraz je pre mna minimum 192. INak najlepsie ak je nejake VBR dajme tomu 128-224 kbps (popripade az 320 no to je uz na ukor velkosti) inak pri urcitych druhoch hudby kde nemas tolko nastrojov al. samplov naraz niekedy pri VBR-ku staci dolna hranica aj menej ako 128
a samozrejme 44 kHz,lebo ak je menej alebo viac tiez to robi neplechu
a samozrejme 44 kHz,lebo ak je menej alebo viac tiez to robi neplechu
na komp je určite lepšie mať 128 a viac. Ja osobne v mp3 prehrávači mám 64kbps pretože:ZATIM napísal:je velky rozdiel v kvalite mp3: 128 a 64 Kbps? myslim na nozmalne úpocuvanie v compe/mp3 prehravaci...
1) viac sa toho zmestí
2) pri toľkom hluku z ulice mi to je absolútne jedno, keď prejde okolo človeka nejaký náklaďák alebo stará škodovica s deravým výfukom tak mu je na dve veci kvalita
-
fikus-kukis
Guru wannabe
No ja robím 320kbps pri 48 kHz a zatiaľ mi to stačímastermind napísal:ps: poznam ludi ktorym je aj 320 malo. nj kurwy absolutny sluch...
Pri nižších bitrate-och trpia hlavne výšky, ktoré znejú akokoľvek, len nie čisto (už to nemá sínusový priebeh, ale skôr trojuholníkový, štvoruholníkový).
Pochopitelne, značne závisí to aj na žánru hudby, ktorý je v danej mp3-ke.
OMGZATIM napísal:kamoš počuva 56, a ma take všetko, aj v kompe, aj to tak napaluje - lama...
-
t0m4s3
Admin
Ja naopak radsej kvalitu miesto kvantity. Sluchatka mam nahlas aby som okolne ruchy nepocul a cim hlasnejsie tym viac vynikne zvuk alebo pri slabom bitrate/sluchatkach antizvuk. Ako som pisal vyssie, pri smejdoch za 200korun 64 a 128 neroroznasBlindman napísal:na komp je určite lepšie mať 128 a viac. Ja osobne v mp3 prehrávači mám 64kbps pretože:
1) viac sa toho zmestí
2) pri toľkom hluku z ulice mi to je absolútne jedno, keď prejde okolo človeka nejaký náklaďák alebo stará škodovica s deravým výfukom tak mu je na dve veci kvalita
t0m4s3 napísal:Ja naopak radsej kvalitu miesto kvantity. Sluchatka mam nahlas aby som okolne ruchy nepocul a cim hlasnejsie tym viac vynikne zvuk alebo pri slabom bitrate/sluchatkach antizvuk. Ako som pisal vyssie, pri smejdoch za 200korun 64 a 128 neroroznas
no a o 10 rokov budeš hluchý ako poleno, zato že si to peckuješ do uší ako blázon. A bude ti jedno aká kvalita bude keď to nebudeš počut
kamo ja som hluchy uz teraz...a optimalna kvalita do pm3 playera je pre mna aspon 192 ak to chcem dat na audio CD tak aspon 320, a mp3 v kvalite 54 ako je vyssie uvedene...no to je az ruhanie, takto kazit hudbu...ze sa chlapec nehanbibobormako napísal:no a o 10 rokov budeš hluchý ako poleno, zato že si to peckuješ do uší ako blázon. A bude ti jedno aká kvalita bude keď to nebudeš počut
no tak ked uz robim mp3, tak nastavujem VBR v rozsahu od 128 - 226 kbps.. 320kbps je sice dobre, ale tak to uz je viac ako dost. Sluchadla aj zvukovku, ci repro mam kvalitne, avsak zvukovka mi sama aj menej kvalitnu mp3 akotak zahladi ze je pocuvatelna - ale 128 je pre mna uz nepocuvatelne - pocuvam dost nahlas, doma a izolovane aby som nevnimal ruch okolia.. tj potom si vsimnem aj drobnosti (a tzv chrapcanie v nahravke ozaj nemam rad)