nechapes tie cisla su objem V = objem !
zober si to tak mas 40 kociek a stavas ich len do tvaru stvorca a plochu mas 100m2. ked pri obdlzniku mas tiez obsah 100m2
ale objem mas 50 . ( 50 kociek minies a plochu mas taku istu ako pri stvorci )cize sa asi oplati stavat stvorcove domi..?! minies menej materialu .....
a čo s tým ma objem?
no dobre nemám teraz na takéto veci náladu, aj tak mám pravdu. Posledný krát ti to vysvetlím:
Vezmime si, že jedna tehla bude mať rozmery 10x10x10 mm (pre jednoduchšie rátanie). Potom ten prvý obrázok je stena ktorá má rozmery 100 x 100 milimetrov (lebo 10 tehál po 10 mm) a hrúbku má jednej tehly teda 10 mm. Objem je teda 100 x 100 x 10 čo je 100 000 mm kubických. Druhá stena má rovnako hrúbku jednej tehly, teda 10 mm a rozmery má 200 x 50 mm (20 tehál x 10 mm jedna tehla a 5 tehál x 10 mm jedna tehla). To je objem teda 200 x 50 x 10 a to je rovnako 100 000 milimetrov kubických. Teda ma nepresviedčaj o takýchto hlúpostiach. Použiješ rovnaký počet tehál s rovnakými rozmermi na rovnakú plochu, ale keďže žijeme na slovensku tak budú mať iný objem, že? NIE.
no kukam ze audiotrack je tu najvacsi macher a vie vyriesit kazdu hadanku...ale ked chces vyriesit to co ti dam ja musis mat iq nad 100 ..tak som zvedavy takze hadanka znie:
kolko to stoji a co to je??
btw:nieje to blbost
audiotrack napísal:a čo s tým ma objem?
no dobre nemám teraz na takéto veci náladu, aj tak mám pravdu. Posledný krát ti to vysvetlím:
Vezmime si, že jedna tehla bude mať rozmery 10x10x10 mm (pre jednoduchšie rátanie). Potom ten prvý obrázok je stena ktorá má rozmery 100 x 100 milimetrov (lebo 10 tehál po 10 mm) a hrúbku má jednej tehly teda 10 mm. Objem je teda 100 x 100 x 10 čo je 100 000 mm kubických. Druhá stena má rovnako hrúbku jednej tehly, teda 10 mm a rozmery má 200 x 50 mm (20 tehál x 10 mm jedna tehla a 5 tehál x 10 mm jedna tehla). To je objem teda 200 x 50 x 10 a to je rovnako 100 000 milimetrov kubických. Teda ma nepresviedčaj o takýchto hlúpostiach. Použiješ rovnaký počet tehál s rovnakými rozmermi na rovnakú plochu, ale keďže žijeme na slovensku tak budú mať iný objem, že? NIE.
Ja som sa vážne nasmial keď som čítal tie vaše príspevky.R1k1nko by si mal ujasniť, že je rozdiel medzi objemom a obvodom pretože on chcel poukázať na to, že štvorec má plochu 100m2 a obdĺžnik má tiež plochu 100m2, ale štvorec má obvod 40m a obdĺžnik 50m takže potrebuješ viac tehál na ten obdĺžnik.
ivoralik napísal:no kukam ze audiotrack je tu najvacsi macher a vie vyriesit kazdu hadanku...ale ked chces vyriesit to co ti dam ja musis mat iq nad 100 ..tak som zvedavy takze hadanka znie:
hehe.. tak to je dobré, to môže sedieť na hocičo.. no neviem porozmýšlam
R1k1nko napísal:preco na prvy obrazok miniem napr: 40 tehiel ale plochu mam rovnaku ako na druhom obrazku, ale tam miniem 50 tehiel !
z toho vypliva ze sa oplati stavat stvoruholnikovi DOM
Pri stvoruholnikovom si daval viacej malty preto tam mas menej tehal. IMHO tomu tvojmu obrazku nechapem, ziaden rozumny zapis, nacrt jak u debilov a ten objem.. z coho si to ratal?? Ked ma raz tehla na dlzku 60cm, na vysku 15cm a na sirku 30cm, tak plocha, ktoru nimi zastavas bude vzdy rovnaka (uvazujme mur) ked stavas tvorcovu miestnost, tak na rohoch mas mensie straty (z prekrivu, snad vies, ako sa viaze tehla) ale v tvojom pripade si mal rovnaky pocet rohovl. Tvoja hadanka nespeje k nijakemu rieseniu. Ked ano, tak nam ho prezrad!
Frikso napísal:Pri stvoruholnikovom si daval viacej malty preto tam mas menej tehal. IMHO tomu tvojmu obrazku nechapem, ziaden rozumny zapis, nacrt jak u debilov a ten objem.. z coho si to ratal?? Ked ma raz tehla na dlzku 60cm, na vysku 15cm a na sirku 30cm, tak plocha, ktoru nimi zastavas bude vzdy rovnaka (uvazujme mur) ked stavas tvorcovu miestnost, tak na rohoch mas mensie straty (z prekrivu, snad vies, ako sa viaze tehla) ale v tvojom pripade si mal rovnaky pocet rohovl. Tvoja hadanka nespeje k nijakemu rieseniu. Ked ano, tak nam ho prezrad!
a presne toto som sa mu snažil vysvetliť v posledných mojich príspevkoch.
Bandurka napísal:Kapitán Denisovič bol odsúdený na trest smrti. Pred smrťou však dostal možnosť povedať jedno tvrdenie. Ak bude toto tvrdenie správne, bude obesený. Ak bude nesprávne, tak ho zastrelia. Denisovič vyriekol jednu vetu a bol oslobodený.
Čo musel povedať, aby bol slobodný?
viete mi co najrychlejsie poradit riesenie ?? ) prosiiim
ODPOVED JE ::
VY MA TERAZ ZASTRELITE.
Ak by to spravili, tak bolo spravne a musia ho obesit.
Ak ho obesia, je nespravne a maly by ho zastrelit... takze hovno hovno zlata rybka, zabijacka nebude
edit ... sorry som si necital prispevky, ale len odpovedal ... uz to tu padlo
Frikso napísal:Ale ty si len obycajny macher, co vstko vie Mozno si odo mna necha povedat.. [mozno budem mat nizsiu karmu ]
ja som este minusovu kramu nedal a ani nemienim dat. a nebudem to tu rozpisovat ako to myslim lebo to beriete moc matematicky !! neviem preco furt pocitate dlzku tehli apod .
VY MA TERAZ ZASTRELITE.
Ak by to spravili, tak bolo spravne a musia ho obesit.
Ak ho obesia, je nespravne a maly by ho zastrelit... takze hovno hovno zlata rybka, zabijacka nebude
edit ... sorry som si necital prispevky, ale len odpovedal ... uz to tu padlo
Frikso napísal:Pri stvoruholnikovom si daval viacej malty preto tam mas menej tehal. IMHO tomu tvojmu obrazku nechapem, ziaden rozumny zapis, nacrt jak u debilov a ten objem.. z coho si to ratal?? Ked ma raz tehla na dlzku 60cm, na vysku 15cm a na sirku 30cm, tak plocha, ktoru nimi zastavas bude vzdy rovnaka (uvazujme mur) ked stavas tvorcovu miestnost, tak na rohoch mas mensie straty (z prekrivu, snad vies, ako sa viaze tehla) ale v tvojom pripade si mal rovnaky pocet rohovl. Tvoja hadanka nespeje k nijakemu rieseniu. Ked ano, tak nam ho prezrad!
už som to tu objasňoval
ttt4 napísal:
Ja som sa vážne nasmial keď som čítal tie vaše príspevky.R1k1nko by si mal ujasniť, že je rozdiel medzi objemom a obvodom pretože on chcel poukázať na to, že štvorec má plochu 100m2 a obdĺžnik má tiež plochu 100m2, ale štvorec má obvod 40m a obdĺžnik 50m takže potrebuješ viac tehál na ten obdĺžnik.
ivoralik napísal:no kukam ze audiotrack je tu najvacsi macher a vie vyriesit kazdu hadanku...ale ked chces vyriesit to co ti dam ja musis mat iq nad 100 ..tak som zvedavy takze hadanka znie:
no tak som trošku rozmýšlal, a napadlo ma toto: sedí to na všetko, tak som hladal nejaký iný význam tých slov. Koľko to stojí (nie cena, ale dlžka státia) a čo to je (nie čo to je, ale čo konzumuje) a napadlo ma napríklad: stôl. Stojí odjakživa a neje nič. To je moja odpoveď, aj keď mam tušenie že nie je správna
Taaakze dalsia hadanka: snad ju nikto nedal:)
Do baru pride chlap a pyta si od barmana vodu, barman na neho vytiahne pistol a povie ze on vodu nenalieva, a aby chlapik co najskor odtial vypadol, ten chlapik zrazu povie dakujem a odide. Co sa stalo???:)
heh