Gaya Internet MT,ZA

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

vilko napísal:ty si s GAYA spokojny? a si spokojny aj s ich spravanim?
osobne som nemal problem so zapojenim, a potom ani dlhu dobu s rychlosou netu, az na katastrofalne minule leto, odvtedy to chodi dobre, keby si presiel tuto temu, tak by si nasiel nieco o tom ako mi pada signal na AP, a ze toto sa netykalo len mna, ale aj jjhacker tu o tom pisal, ked som mailoval s gayakmi tak mi stale ponukali za rocnu viaznost ovislink a ze to prestane, najskor som to ignoroval, ale kedze sa uz nedalo existovat s padajucim netom tak som tam zasiel, podpisal zmluvu na rok, a na druhy den bol u mna technik a doniesol ovis, este k tomu ma supli na ine apcko takze teraz platim o neuveritelnych 5% mesacne menej a ide mi lepsie net, ked si pozries moj post na tejto strane najdes tam aktualne pingy a rychlost, a na tieto hodnoty sa momentalne mozem stazovat

na to ze na maily odpovedaju aj niekolko dni som si uz zvykol, a uz viem ze ked nieco budem potrebovat radsej tam zajdem osobne ako mailovat

ale napriklad bratranca uz zapajaju 3 tyzdne :!: a pritom tam zakazdym zajde osobne, ze kedy dojdu, takze je to velmi rozne
na jednej strane dobry pristup a na druhej katastrofalny
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

vilko napísal:na tvojom miesto by som to nehovoril, lebo ti nadam, ved aj z mojich penazi sa dotovala optika pre teba a spinava GAYA mi z najvacsej vdaky zato znizila upload :twisted:
myslis,ze je to fer? neodpovedaj, bola to recnicka otazka :D
tak pre tych co nevedia citat (teda pre teba). NIE SOM na optike, mam antenu, priama viditelnost na AP, vzdialenost cca 50m. Nikoho provokovat nechce, ale typicky Slovak nerobi nic len pitchuje. Mne ide 768 linka cez den priblizne 80kB/s a som spokojny. Nie je to plny kotol, ale za tie peniaze som spokojny a rodicia + sestra, ktory net pouzivaju ovela viac ako ja, su spokojni tiez.
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

od vtedy co som bol v geji robit irkus (aj s mr. druhym) tak mi ide geja tak ako ma ist... teda down na 768 okolo 91kBps a pingy na sme su okolo 10-20ms max., spokojnost...
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

jjhacker napísal:od vtedy co som bol v geji robit irkus (aj s mr. druhym) tak mi ide geja tak ako ma ist... teda down na 768 okolo 91kBps a pingy na sme su okolo 10-20ms max., spokojnost...
a upload mas kolko? tam ti ani cirkus nepomoze :D
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

tak ako vraveli 768/256 teda 91/30kBps
Smith
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smith »

hmm no mne gaya net ide fajne, down uplna pohodicka no upload stale mrzne a mrzneeee... Asi tam tiez nabehnem.. Nejdeme urobit masovu demonstraciu pred gayu? :D
vilko
Light Professional
Light Professional

jjhacker napísal:tak ako vraveli 768/256 teda 91/30kBps
no vidis, mna rasto od zaciatku presviedcal ze linku mam symetricku, potom v aprili ma oje*** a znizil upload,zevraj casom ho opat zvysia,, samozrejme vsetko spravili potichu, ako sa na riadnych KLAMAROV A SPINY patri :evil:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Upload znizili vsetkym, nie len tebe. Mas v zmluve napisanu aj rychlost uploadu alebo je tam len download a poznamka, ze je to alternativa k DSL + udana agregacia?
skurud-hay
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skurud-hay »

Smith napísal:hmm no mne gaya net ide fajne, down uplna pohodicka no upload stale mrzne a mrzneeee... Asi tam tiez nabehnem.. Nejdeme urobit masovu demonstraciu pred gayu? :D
Stou demonštráciou to nieje zlý nápad :lol:
vilko
Light Professional
Light Professional

heker napísal:Upload znizili vsetkym, nie len tebe. Mas v zmluve napisanu aj rychlost uploadu alebo je tam len download a poznamka, ze je to alternativa k DSL + udana agregacia?
neviem aku mas ty zmluvu, ALE JA SOM TO TU UZ X KRAT pisal, v zmluve mam 768kbit agregacia 1:8, ZIADNA ALTERNATIVA, ANI NIJAKE UPOZORNENIE,ZE JE TO LEN DL.. ked som pred 2ci 3 rokmi pripajal gayu, tak mi vtedy rasto do emailu potvrdil, to co bolo na webe, ze je to symetricka linka, odvtedy ma nikto neupozornil,ze charakter linky sa meni...... a slovom agregacia sa neda ospravedlnit permanenty nizky upload, tot vse :evil:
vilko
Light Professional
Light Professional

skurud-hay napísal:Stou demonštráciou to nieje zlý nápad :lol:
co takto spravit demonstraciu pred rastovym BMW? 8)
skurud-hay
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

vilko napísal:co takto spravit demonstraciu pred rastovym BMW? 8)
Keď už spomínaš to BMW tak mu ho rovno unesieme a vrátime keď pôjde poriadne net :lol:
sundevil
VIP
VIP

skurud-hay & vilko, taketo veci si laskavo rieste cez icq, nikoho nezaujimaju taketo recicky
a k uploadu, kedze wifi je half-duplex tak zvysenie uploadu sposobi akurat zahltenie APcka net pojde zase tak skvelo ako minuly rok radsej nizzsi upload, ako by som mal mat zase down na urovni dialupu
skurud-hay
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:skurud-hay & vilko, taketo veci si laskavo rieste cez icq, nikoho nezaujimaju taketo recicky
Ako sry ale toto je diskusné fórum tak diskutujeme, a čo ty vieš koho zaujímajú takého rečičky.
vilko
Light Professional
Light Professional

sundevil napísal:skurud-hay & vilko, taketo veci si laskavo rieste cez icq, nikoho nezaujimaju taketo recicky
a k uploadu, kedze wifi je half-duplex tak zvysenie uploadu sposobi akurat zahltenie APcka net pojde zase tak skvelo ako minuly rok radsej nizzsi upload, ako by som mal mat zase down na urovni dialupu
neviem, preco sa do toho ty montujes,, zvysenie uploadu az zas tak nezahlti net, a ak hej, tak nech to potom gaya zabali a neposkytuje wifi a nie potichu menit, oje***...t ludi a tvarit sa,ze sa nic nedeje.. btw> preco potom zapajaju novych klientov, ked je siet pretazena? ci to zapoja dalsich 1000 ludi, znizia dl na 1/8 aby siel tebe dobre net???? :shock:
sundevil
VIP
VIP

si si vsimol kolko novych AP vzniklo za posledny rok?
vilko
Light Professional
Light Professional

sundevil napísal:si si vsimol kolko novych AP vzniklo za posledny rok?
nie, vysvetli mi, aky to ma suvis
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vilko, este raz a dufam naposledy si precitaj zmluvu. Mas tam napisanu agregaciu. Mozes sa ist stazovat maximalne tak na lamparen!
sundevil
VIP
VIP

vilko napísal:nie, vysvetli mi, aky to ma suvis
no kedze nechapes tak ti to mozno vysvetlim, kedze kazde AP da maximalne 11mbit :) takze pasmo je dost obmedzeny zdroj, ale ked pridas dalsie anteny na apcku tak sa ti pasmo znasobi, tomu chapes nie? minuly rok bolo napr AP gaya-martin, gaya-martin1, gaya-martin2, gaya-martin3, ked som naposledy cez netstumbler pozeral mal som uz gaya-martin6, takze na tieto nove asi nebude problem zapajat novych ludi? alebo bude?
vilko
Light Professional
Light Professional

t0m4s3 napísal:Vilko, este raz a dufam naposledy si precitaj zmluvu. Mas tam napisanu agregaciu. Mozes sa ist stazovat maximalne tak na lamparen!
a ja ti pisem tisici krat, ze agregacia neznamena permanentne znizeny upload ani alibi!! ak nerozumies, precitaj si definiciu na wikipedii, alebo hocikde inde
Napísať odpoveď