Aký procesor???

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ado19
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Aký procesor???

Príspevok od používateľa ado19 »

Ktorý procesor je lepší na hry???
1.CPU PENTIUM D 915 2.8GHz
2.CPU AMD OPTERON 144
3.CPU AMD ATHLON 64 X2 3600

prípadne poradte iný do 5000 - 6000SK , prípadne je dobrá kombinácia GK GF 7600GT s niakym z týchto procesorov? ak nie tak s akým?

mám 1GB ram, 350W zdroj

Ďakujem
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Na hry urcite Opteron, ale v dnesnej dobe kupovat jednojadro, imho nie je najlepsia volba.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

t0m4s3 napísal:Na hry urcite Opteron, ale v dnesnej dobe kupovat jednojadro, imho nie je najlepsia volba.
Asi tak, a radšej prejdi na 400W zdroj (keď už budeš mať to dvojjadro, pre pokoj duše - no ak Ti na to zvýši).
MirecPB
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MirecPB »

Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

FraGmanN napísal:a co tak uz E6300 ? 8) http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8367863
asi tak, ten by bol podla mna naj, kedze pri hrach az tak procak nevyuzijes, a take dvojjadro uz najde svoje uplatnenie :)
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

Opteron a co som pocul da sa aj velmi dobre pretaktovavat
M@tt21
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M@tt21 »

ja by som si na tvojom mieste pockal na ten new stvor jadrovy (4 x 2.66 GHz)
//ja som sa poponahlal a na vianoce som chcel a dostal som dvojjadrovy (Intel Pentium D 820) ale je to super rychly cpu!!
MirecPB
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MirecPB »

M@tt21 napísal:ja by som si na tvojom mieste pockal na ten new stvor jadrovy (4 x 2.66 GHz)
to uz je pekna zbytocnost :D a okolo tych 6000sk asi nebude stat. Nepochopim aj tak naco to bude. dvojjadro chapem. ale stvor? hmm. to sa ani nevyuzije v najblizsom obdobi (1-2roky, ak nie viac) a dovtedy bude vsetko nove.
A ak to tvoje v zatvorke beres ze to bude mat dokopy vykon 10,64Ghz. tak to uz vobec nie :lol: (ked tam mas to "x").
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

FraGmanN napísal:to uz je pekna zbytocnost :D a okolo tych 6000sk asi nebude stat. Nepochopim aj tak naco to bude. dvojjadro chapem. ale stvor? hmm. to sa ani nevyuzije v najblizsom obdobi (1-2roky, ak nie viac) a dovtedy bude vsetko nove.
A ak to tvoje v zatvorke beres ze to bude mat dokopy vykon 10,64Ghz. tak to uz vobec nie :lol: (ked tam mas to "x").
povedz mi aky je rozdiel pokial aplikacia podporuje multihreading medzi dvoj a stvorjadrom? Tam kde dvojjadro vyuzijes, tam vyuzijes aj stvorjadro (s dvojansobnym vykonom) a vice versa (tam kde dvojjadro nevyuzijes, nevyuzijes ani stvor)

a neviem preco sa smejes 10,64GHz, ked v skutocnosti pri renderovani a podobnym multithreadovych aplikaciach skutocne podava 4nasobny vykon oproti 2,66GHz
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

t0m4s3 napísal:povedz mi aky je rozdiel pokial aplikacia podporuje multihreading medzi dvoj a stvorjadrom? Tam kde dvojjadro vyuzijes, tam vyuzijes aj stvorjadro (s dvojansobnym vykonom) a vice versa (tam kde dvojjadro nevyuzijes, nevyuzijes ani stvor)

a neviem preco sa smejes 10,64GHz, ked v skutocnosti pri renderovani a podobnym multithreadovych aplikaciach skutocne podava 4nasobny vykon oproti 2,66GHz
jj, lenze aj tak ten vykon nemozes brat ako 10,64Ghz. taky je len vo vynimocnych situaciach, a ako povedal ten procak nebude splnat cenovu relaciu do 6000Sk, ale bude podstatne drahsi
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Johnnny napísal:jj, lenze aj tak ten vykon nemozes brat ako 10,64Ghz. taky je len vo vynimocnych situaciach, a ako povedal ten procak nebude splnat cenovu relaciu do 6000Sk, ale bude podstatne drahsi
Vynimocne ako vynimocne. Clovek ma vediet NA CO si ten procesor kupuje a ak si ho kupujem na strihanie videa, tak veru bude mat vykon stvornasobny, to je holy fakt.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

to je pravda ale tento ma byt na hry, takze tam bz bol dobry ten Opteron ako si povedal, pripadne ja by som bral conroe 6300
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Johnnny napísal:to je pravda ale tento ma byt na hry, takze tam bz bol dobry ten Opteron ako si povedal, pripadne ja by som bral conroe 6300
Ano Opteron tam bude za svoju cenu asi najlepsi, pretoze E6300 je predsalen 1,5krast drahsi (cena z agemu). Vsetko je to otazka rozpoctu a priorit.

inak ta cena Opteronu 144 v ageme je trosku mimo, ak si to nechas poslat napr. odtialto, tak aj s cestou to mas daleko pod 4000SKK (co je cena v ageme BEZ DPH)
Napísať odpoveď