Gaya Internet MT,ZA

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
vilko
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vilko »

sundevil napísal:no kedze nechapes tak ti to mozno vysvetlim, kedze kazde AP da maximalne 11mbit :) takze pasmo je dost obmedzeny zdroj, ale ked pridas dalsie anteny na apcku tak sa ti pasmo znasobi, tomu chapes nie? minuly rok bolo napr AP gaya-martin, gaya-martin1, gaya-martin2, gaya-martin3, ked som naposledy cez netstumbler pozeral mal som uz gaya-martin6, takze na tieto nove asi nebude problem zapajat novych ludi? alebo bude?
dobre, ale tak mi vysvetli, preco znizili upload, ked je dost novych apciek?? :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

vilko napísal:a ja ti pisem tisici krat, ze agregacia neznamena permanentne znizeny upload ani alibi!! ak nerozumies, precitaj si definiciu na wikipedii, alebo hocikde inde
a co potom znamena agregacia? Agregacia znamena ze mas garantovanu 1/8 tvojej linky, vsetko navyse NIE JE garantovane.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

vilko napísal:dobre, ale tak mi vysvetli, preco znizili upload, ked je dost novych apciek?? :wink:
pretoze nemozes mat milion APciek kedze je k dispozii obmedzene mnozstvo kanalov na ktorych mozu pracovat a okrem toho gaya tu nie je alone, ju tu este aj par konkurencnych sieti
vilko
Light Professional
Light Professional

t0m4s3 napísal:a co potom znamena agregacia? Agregacia znamena ze mas garantovanu 1/8 tvojej linky, vsetko navyse NIE JE garantovane.
ty kde studujes??? agregacia znamena,ze pocet ludi zdiela jedno internetove pasmo v rychlosti MINIMALNEJ ako je dany uzivatelsky program.. to znamena, ze ak nikto nic neodosiela a nestahuje, tak by som mal mat download a upload rovny maximalnej rychlost pre dany program, CO U GAYAi nie je.... :idea:
vilko
Light Professional
Light Professional

sundevil napísal:pretoze nemozes mat milion APciek kedze je k dispozii obmedzene mnozstvo kanalov na ktorych mozu pracovat a okrem toho gaya tu nie je alone, ju tu este aj par konkurencnych sieti
ale ty si odporujes, na jednej strane tvrdis, ze je dost AP a pasma pre novych klientov, na druhej strane nemoze byt upload podla zmluvy ale sa musi znizit, aby siet nebola zahltena??? to dava aky vyznam??????? :x
sundevil
VIP
VIP

vilko napísal:ale ty si odporujes, na jednej strane tvrdis, ze je dost AP a pasma pre novych klientov, na druhej strane nemoze byt upload podla zmluvy ale sa musi znizit, aby siet nebola zahltena??? to dava aky vyznam??????? :x
ano je dost apciek, lenze tym ze je upload nejde na 100% downloadu vznika este dalsie pasmo k dobru
aj ked toto vsetko neplati pre jeden server, odtial a naspat ide vsetko super rychlo :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

vilko napísal:ty kde studujes??? agregacia znamena,ze pocet ludi zdiela jedno internetove pasmo v rychlosti MINIMALNEJ ako je dany uzivatelsky program.. to znamena, ze ak nikto nic neodosiela a nestahuje, tak by som mal mat download a upload rovny maximalnej rychlost pre dany program, CO U GAYAi nie je.... :idea:
kde studujem? Informatika v Brne, prave zacinam stvrty rocnik, popritom pracujem v IBM, takze co je agregacia mi skutocne vysvetlovat nemusis (nepisal som nic o rychlosti pasma ale o garancii rychlosti zo strany providera, ktora je skutocne 1/8 linky pri agregacii 1:8), a radsej si tu tieto tvoje vylevy a nareky chod pisat niekde inde. Nikto ta totiz nenuti mat internet od Gayi. Zrejme mas tolko lepsich moznosti, ze si od samej radosti nevies vybrat...
vilko
Light Professional
Light Professional

t0m4s3 napísal:kde studujem? Informatika v Brne, prave zacinam stvrty rocnik, popritom pracujem v IBM, takze co je agregacia mi skutocne vysvetlovat nemusis (nepisal som nic o rychlosti pasma ale o garancii rychlosti zo strany providera, ktora je skutocne 1/8 linky pri agregacii 1:8), a radsej si tu tieto tvoje vylevy a nareky chod pisat niekde inde. Nikto ta totiz nenuti mat internet od Gayi. Zrejme mas tolko lepsich moznosti, ze si od samej radosti nevies vybrat...
haha, zas to bagatelizujes, dobre vies, ze gaya negarantuje ani 1:8 agregaciu :idea: pre teba mozno vylevy, pre ludi co nemaju na vyber realita -opravnena kritika, ja ti nebranim vbehnur gaya-i do analu,, tak ty nebran opravnene kreitizovat :idea:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

vilko napísal:haha, zas to bagatelizujes, dobre vies, ze gaya negarantuje ani 1:8 agregaciu :idea: pre teba mozno vylevy, pre ludi co nemaju na vyber realita -opravnena kritika, ja ti nebranim vbehnur gaya-i do analu,, tak ty nebran opravnene kreitizovat :idea:
jedna vec je kritika a druhe neustale fnukanie. Ak sa ti zda ze porusuju zmluvu, zazaluj ich. Vela stastia prajem!
vilko
Light Professional
Light Professional

t0m4s3 napísal:jedna vec je kritika a druhe neustale fnukanie. Ak sa ti zda ze porusuju zmluvu, zazaluj ich. Vela stastia prajem!
:D pre mna je gaya monopol,, s monopolmi sa zle sudi, pokial si na ne odkazany :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

vilko napísal::D pre mna je gaya monopol,, s monopolmi sa zle sudi, pokial si na ne odkazany :wink:
takze suma sumarum z tychto poslednych styroch (??) stran je, ze "drz hubu a suchaj nohami" (bez urazky prosim)
vilko
Light Professional
Light Professional

t0m4s3 napísal:takze suma sumarum z tychto poslednych styroch (??) stran je, ze "drz hubu a suchaj nohami" (bez urazky prosim)
suma sumarum je drbni prst do oka a surfuj cez gaya-u, pokial nie je vypadok :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

vilko: V zmluve mas jasne napisane aku mas linku, mas tam uvedene 768kbit, co je viacmenej tvoj download + je tam uvedena agregacia. Nikde nie je napisane, ze ta linka ma byt symetricka. Podla toho co mas ale napisane na webe je jasne, ze ide o alternativu k DSL programom a teda aj ten upload bude ako pri ADSL. Neviem ci je to taky problem pre teba, ale ked chces vyssi upload, tak si zaplat najvyssiu linku a tam budem mat vyssi upload. Ak sa ti nepaci, tak mozes prejst na ADSL, pri ktorom budes mat aj tak upload rovnaky ako mas, pripadne si zvol Tipnet, Winet, Nox alebo ineho providera cez wifi. Ako je napisane vyssie, ak podla teba porusili zmluvu alebo ti nepravom znizili upload, tak ich zazaluj.
vilko
Light Professional
Light Professional

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ty si melies stale len tu svoju rozpravocku a nepozries sa na to ako to v skutocnosti vyzera. V zmluve nie je ani slovo spomenute o tom, ze mas mat upload rovnaky ako download, respektive ze to ma byt symetricka linka. Ked si pozries VZP, tak zistis, ze poskytovatel je podla zmluvy povinny informovat pisomnou alebo elektronickou formou zakaznika o podstatnych zmenach sluzieb (rozsah, kvalita, cennik). Ja osobne by som si pod rozsahom predstavil datove obmedzenia alebo casove obmedzenie, nie vsak upravu uploadu. Na stranke providera mas jasne napisane typy liniek, ze sa jedna o asymetricke linky, ktore su alternativou DSL liniek s agregaciou 1:8. Ak mas problem s uploadom, tak im posli reklamaciou, na ktoru mas pravo podla VZP, rovnako je tam napisane co vsetko mas uviest pri reklamacii. Vela stastia.
vilko
Light Professional
Light Professional

hojko napísal:Ty si melies stale len tu svoju rozpravocku a nepozries sa na to ako to v skutocnosti vyzera. V zmluve nie je ani slovo spomenute o tom, ze mas mat upload rovnaky ako download, respektive ze to ma byt symetricka linka. Ked si pozries VZP, tak zistis, ze poskytovatel je podla zmluvy povinny informovat pisomnou alebo elektronickou formou zakaznika o podstatnych zmenach sluzieb (rozsah, kvalita, cennik). Ja osobne by som si pod rozsahom predstavil datove obmedzenia alebo casove obmedzenie, nie vsak upravu uploadu. Na stranke providera mas jasne napisane typy liniek, ze sa jedna o asymetricke linky, ktore su alternativou DSL liniek s agregaciou 1:8. Ak mas problem s uploadom, tak im posli reklamaciou, na ktoru mas pravo podla VZP, rovnako je tam napisane co vsetko mas uviest pri reklamacii. Vela stastia.
no neviem ako ty,ale ked niekto napise rychlost pristupu jedno cislo, tak normalny clovek si predstavi symetricku linku, ked napise a/b tak asymetricku, a to ze na stranku po dvoch rokoch napisali alternativa asymetrickej linky,alebo po najnovsom a/b ma nezaujima.. povedz pravdu, co ti dali/ako ta umlcali? a spytaj sa lubosza a ludi co mali 2048 aku maju teraz linku a ci ich upozornili na znizenie na 1536 :idea:
sundevil
VIP
VIP

vilko napísal:no neviem ako ty,ale ked niekto napise rychlost pristupu jedno cislo, tak normalny clovek si predstavi symetricku linku, ked napise a/b tak asymetricku, a to ze na stranku po dvoch rokoch napisali alternativa asymetrickej linky,alebo po najnovsom a/b ma nezaujima.. povedz pravdu, co ti dali/ako ta umlcali? a spytaj sa lubosza a ludi co mali 2048 aku maju teraz linku a ci ich upozornili na znizenie na 1536 :idea:
sa mozes momentalne prd pytat kedze ten cennik je platny az od oktobra :!: takze tu momentalne pises poriadne dristy
dodo65
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dodo65 »

Ano stojim plne za vilkom.Ja si platim u gayakov 2048,ale skutocnost je ina okolo 1500 ak je vsetko ok.Vcera vecer som mal rychlost 32 kbit,zufale a to slo takto cely vecer.Vam sa keca ked mate na vyber roznych poskytovatelov.Ale ja nemam. :?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Vilko ty nemozes prehltnut to, ze existuju ludia, ktory na Gayu nepichuju 24hodin denne, ze?
Prometheus_49
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Prometheus_49 »

t0m4s3 napísal:Vilko ty nemozes prehltnut to, ze existuju ludia, ktory na Gayu nepichuju 24hodin denne, ze?
no tak najdu sa taky ale su skor raritou
Napísať odpoveď