Tomu znaceniu snad ani nerozumeju typci v AMD
Vies jak to robia? Maju dajme tomu model Athlon 64:
2GHz a 1800MHz a pripadne 2.4GHz.
Spravia test 2400MHz, ten bude 100 bodov
spravia test 2000MHz, ten bude 80 bodov
spravia test 1800vky a ten bude dajme tomu 60 bodov.
Tak to usporiadaju a vycucaju rating s tym, ze to porovnaju s P4kou. Nejak tak to funguje. Jednoducho to vidiet na novych procesoroch. Mas napriklad Sempron 3100+ a 2500+, teraz si zmyslia, ze chceme mat v kazdej cenovej hladine nas lacny Sempron, tak sparvia dany model, porovnaju vykonovo s ostatnymi CPU a podla toho hodia rating... Ja to vidim tak, ze maju urcite benche, ktorymi to otestuju, uz maju nejaku tabulku CPU s ich prislusnymi vysledkami a ked spravia novy CPU, tak to obenchuju a vzhladom na ine CPU urcia Rating. Ake jednoduche co

pi*e ale som to doplietol, dufam, ze ste ma pochopili
Jo to s pocitanim vykonu u X2. Proste ziaden dualcore sa nerovna 2xzakladna frekvencia = vysledny vykon CPU...
A ano, spravne si napisal, ze 3500+ rating u AMD by mal cca zodpovedat (konkurovat) 3.5GHz procaku od Intelu (samozrejme napr. Sempron vs. Celeron, P4 vs A64)... A taktiez spravne bolo spomenute, ze maju ten rating kvoli tomu aby boli predavane ich CPU. Si predstav lamy, uvidia PC 2GHz (A64 3200+) a P4 3200MHz, tak by im hned spadla sanka a brali by P4ku. Ja by AMD, tak ten rating tam naje*em este vyssi, nech sa predava lepsie

LOL