Masters of Science Fiction

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Kosh
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Masters of Science Fiction

Príspevok od používateľa Kosh »

náhodou som narazil na zmienku o tomto seriáli - o čo tam ide/pôjde -

Kód: Vybrať všetko

Televízia ABC dala zelenú k výrobe SF seriálu Majstri Science Fictions. ABC objednala štyri časti seriálu v IDT and Industry. Tá plánuje vytvoriť šesť až trinásť častí. Na prvej sérií sa podielajú Michal Tolkin (The Rapture), Michael Cassutt (Andromeda) a J. Michael Straczynski (Bablyon 5). 

V prvej sérií sa už pripravujú dve poviedky od Harlana Ellisona "The Discarded" a Isaaca Asimova "The Last Question". Dalej to budú dve poviedky od Raya Bradburyho "Dark They Were" a "Golden-Eyed". Ešte sa počíta aj s Robertom A. Heinleinom. Adaptovať sa budú iba poviedky od najväčších majstrov SF väčšinou to budú staré klasiky ktoré majú pritiahnuť mladých divákov. V seriáli sa má objaviť aj profesor Stephen Hawking. 

Natáčať sa začína vo Vancouveri v Kanade koncom Apríla až začiatkom Mája.
So seriálom sa počíta v sezóne 2006 - 2007.
Ja sa na to veľmi teším, samí moji obľúbený spisovatelia, na tento seriál sa celý trasiem, viac ako na začiatok druhej série prison break (ktorá už začala), a to je už čo povedať. ešte som si pozrel, kto tam bude hrať, no super, tak to sa bude na čo pozerať.
čo vy nato?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

tusim pozabudli na Herberta...kdezeje? Duna je podla mna jedno z najvyznamnejsich diel Sci*Fi v historii....plus samozrejme Douglas Adams...Stoparov Sprievodca a ostatne casti...zaujimave ze o tychto 2 velikanoch tam nie je ani zmienka...
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

no ono to bude asi preto, že tzv. "jednorázový" spisovatelia sa za elitu nepovažujú - douglas adams vytvoril jedno dielo, herbert taktiež, oproti tomu Asimov, Ellison, Heinlein, Bradbury ich vytvorili veľmi veľmi veľa - totiž môže aj motyka vystreliť a blbec napísať dobrú knihu, ale keď to nedokáže zopakovať, tak jednoducho medzi tých najlepších nemôžu a ani nebudú nikdy patriť
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

njn, som zvedavy.
Mam moooc rad sci fi, ale dufam ze to nebude daka trapna kravina, proste tretotriedny brak.
Mena pekne fakt :wink:
Uz iba sa dockat vysledku :cry:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

artabanes napísal:no ono to bude asi preto, že tzv. "jednorázový" spisovatelia sa za elitu nepovažujú - douglas adams vytvoril jedno dielo, herbert taktiež, oproti tomu Asimov, Ellison, Heinlein, Bradbury ich vytvorili veľmi veľmi veľa - totiž môže aj motyka vystreliť a blbec napísať dobrú knihu, ale keď to nedokáže zopakovať, tak jednoducho medzi tých najlepších nemôžu a ani nebudú nikdy patriť
...mno skoda ze som nebol online dost dlho aby som ti skor odpovedal... Jednorazovi spisovatelia? hmmm...

http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Herb ... tion_Books
http://en.wikipedia.org/wiki/Douglas_adams

tam si klikni na odkaz, alebo sa prescrolluj dole...

Nie vsetky su science fiction ale kopa z nich ano...A ze aj blbec moze napisat dobru knihu...len pre tvoju informaciu, Hitchhiker je jedna z najpredavanejsich knih v historii, myslim ze to naznacuje pomerne dost...
A hovoris, ze ak niekto napise jednu dobru knihu tak nemoze patrit medzi elitu??Ked si to tak napriklad vezeme, tak George Lucas tiez natocil len jeden vyznamny film, a to su Star Wars...da sa to povazovat viac menej za jeden film, a ako zmenil historiu? Bez tohto by nebolo ani ILM, ani THX, ani Skywalker Sound, ani Pixar a tak dalej...takze aj jedno jedine dielo moze hocikoho zaradit do elity...a uz ked sme medzi tymi vyznamnymi, kdeze je H.G.Wells???
Time Machine
War of the worlds
Invisible Man
The Island Of Dr. Moreau
The First Men On The Moon
The War In The Air
A Modern Utopia
...myslim ze tento clen napisal kopec vyznamnych diel, ktore skoro kazdy pozna a nejako ho tam nevidim...a podla mojho skromneho nazoru sa na neho Asimov nechyta, hoci tiez patri medzi mojich oblubenych...staci len zobrat do uvahy fakt, kedy obaja zili, myslim, ze Wells mal na svoju dobu uplne bohovske myslienky...
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

ty si to pravdepodobne nepochopil, takže ešte raz a polopatisticky.

Jeden ujo Frank Herbert napísal veľmi dobrú knihu, s niekoľkými pokračovaniami, volalo sa to Duna. Napísal aj iné knihy, ale tie boli kvalitatívne veľmi, veľmi nízko, nepovažujú sa za kvalitné alebo dobré diela NIKDE vo svete. Chápeš? Ujo Herbert je spisovateľ jedného diela, snažil sa písať aj nejaké iné knihy, mimo duny, ale nešlo mu to.

Jeden ujo Douglas Adams napísal veľmi dobrú knihu, s niekoľkými pokračovaniami, volalo sa to Stopárov sprievodca po galaxii. Napísal aj iné knihy, ale tie boli kvalitatívne veľmi, veľmi nízko, nepovažujú sa za kvalitné alebo dobré diela NIKDE vo svete. Chápeš? Ujo Douglas Adams je spisovateľ jedného diela, snažil sa písať aj nejaké iné knihy, mimo Stopárovho sprievodcu po galaxii, ale nešlo mu to.

Ujo Wells sa radí medzi tzv."starých" spisovateľov, v jednej skupine z Julesom Vernom alebo Marry Shellyovou - chápeš?

A ujovia Asimov, Ellison, Bradbury, Heinlein a iný, to sú spisovatelia, ktorý dokážu písať, napríklad Asimov napísal Nadace, dielo o niekoľkých knihách, veľa poviedok o Robotoch, ságu Ocelove jaskyne o niekolkych dieloch, a vela inych knih, niekolko desiatok z nich bolo ocenenych roznymi medzinarodnymi cenami, a su uznavane po celom svete, tak isto aj tí ostatný. Napríklad Isaac Asimov napísal okolo 500 kníh, s ktorých som ja čítal asi 50 - a všetky veľmi dobré, ocenené cenami Hugo a/alebo Nebula.

A este nieco, ked niekto napise jednu jedinu dobru knihu(alebo dielo), tak sa nepovazuje za spisovatela, spisovatel je ten, kto vie pisat, cize napise ich viac. Herbertov uspech s Dunou a Adamsov uspech zo Sprievodcom je cisto nahody, cital som od obidvoch aj ine knihy, a to je cisty odpad, s ktoreho vidno ze oni su velmi zly spisovatelia, ktory nahodou napisali nieco dobre, ale zopakovat to nedokazali.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

artabanes napísal:ty si to pravdepodobne nepochopil, takže ešte raz a polopatisticky.

Jeden ujo Frank Herbert napísal veľmi dobrú knihu, s niekoľkými pokračovaniami, volalo sa to Duna. Napísal aj iné knihy, ale tie boli kvalitatívne veľmi, veľmi nízko, nepovažujú sa za kvalitné alebo dobré diela NIKDE vo svete. Chápeš? Ujo Herbert je spisovateľ jedného diela, snažil sa písať aj nejaké iné knihy, mimo duny, ale nešlo mu to.

Jeden ujo Douglas Adams napísal veľmi dobrú knihu, s niekoľkými pokračovaniami, volalo sa to Stopárov sprievodca po galaxii. Napísal aj iné knihy, ale tie boli kvalitatívne veľmi, veľmi nízko, nepovažujú sa za kvalitné alebo dobré diela NIKDE vo svete. Chápeš? Ujo Douglas Adams je spisovateľ jedného diela, snažil sa písať aj nejaké iné knihy, mimo Stopárovho sprievodcu po galaxii, ale nešlo mu to.

Ujo Wells sa radí medzi tzv."starých" spisovateľov, v jednej skupine z Julesom Vernom alebo Marry Shellyovou - chápeš?

A ujovia Asimov, Ellison, Bradbury, Heinlein a iný, to sú spisovatelia, ktorý dokážu písať, napríklad Asimov napísal Nadace, dielo o niekoľkých knihách, veľa poviedok o Robotoch, ságu Ocelove jaskyne o niekolkych dieloch, a vela inych knih, niekolko desiatok z nich bolo ocenenych roznymi medzinarodnymi cenami, a su uznavane po celom svete, tak isto aj tí ostatný. Napríklad Isaac Asimov napísal okolo 500 kníh, s ktorých som ja čítal asi 50 - a všetky veľmi dobré, ocenené cenami Hugo a/alebo Nebula.

A este nieco, ked niekto napise jednu jedinu dobru knihu(alebo dielo), tak sa nepovazuje za spisovatela, spisovatel je ten, kto vie pisat, cize napise ich viac. Herbertov uspech s Dunou a Adamsov uspech zo Sprievodcom je cisto nahody, cital som od obidvoch aj ine knihy, a to je cisty odpad, s ktoreho vidno ze oni su velmi zly spisovatelia, ktory nahodou napisali nieco dobre, ale zopakovat to nedokazali.
berme to tak, ze je to tvoj osobny nazor, ja ho nemusim zdielat...to co si napisal, vobec nie je general truth, nikde v encyklopedii ani v ziadnej zbierke zakonov nie je napisane, ze ak napise niekto len jednu knihu, tak nie je velikan...o wellsovi som nikde netvrdil, ze nepatri k tym starsim, pisal sci-fi a to je hlavne...A ak sa mam osobne vyjadrit, tak ja napriklad Asimova vobec nemusim...nemysli si, ze neviem o com pisem, mam taky pocit ze nieco take som vycital medzi riadkami, mam za sebou studium anglickej a americkej literatury, takze tak...co uz, jednoducho sme sa nezhodli, chcelo by to tu nazory aj inych ludi, nie len nas 2 pretoze takto mame obaja svoje pravdy...tak.
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

ale to nie je môj osobný názor, to raz napísal isaac asimov, že ten kto nedokáže zopakovať úspech, nie je spisovateľ - nie je to z mojej hlavy :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

artabanes napísal:ale to nie je môj osobný názor, to raz napísal isaac asimov, že ten kto nedokáže zopakovať úspech, nie je spisovateľ - nie je to z mojej hlavy :D
no ved toto...ze to napisal prave on, preto presne potrebujem nazory viacerych ludi...a ked sa pozries na bibliografiu napr Herberta, tak predsa len nenapisal len jednu knihu a ci su ostatne tak kvalitne ako Duna, to je uz vec nazoru...To iste plati o Adamsovi...ani Asimovove diela nie su vsetky dokonale...V tom pripade potom mozem povedat, ze Michael Crichton je velikan sci-fi - napisal kopec knih a niktore z nich su zaraditelne do tejto kategorie, zoberme si naprikad Clovek Terminal - The Terminal Man - tiez je to sci fi (hoci niektori tvrdia ze je to Techno-Thriller) tak potom mozem povedat, ze kedze on napisal kopec knih okrem tejto tak je velikan...a je dost uspesny spisovatel, zoberme si napriklad Jurrasic Park, The 13th Warrior (nie scifi ale uspesne knihy)...preto hovorim, ze je to vec nazoru...
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

no, ak neberieš jurský park ako scifi, tak neviem :D u vás v záhrade sa preháňajú dinosaury? ináč ani asimov nepísal iba scifi, ale aj populárno náučné knihy, dokonca aj učebnice :) ale máš pravdu, asi je to vec názoru, ale asi som sa zle vyjadril, nejde o kvalitu tej ktorej knihy, ale jej úspešnosť, a v tom mal naozaj herbert aj adams len jedno jediné dielo

ale teraz ma napadlo že v USA existuje významná sci fi cena za celoživotný prínos, volá sa to Veľmajster, po ich "Grandmaster", udeľuje ju "Science Fiction and Fantasy Writers of America" a vyhrali ju

Kód: Vybrať všetko

1974 -- Robert A. Heinlein 
1975 -- Jack Williamson 
1976 -- Clifford D. Simak 
1978 -- L. Sprague de Camp 
1981 -- Fritz Leiber 
1983 -- Andre Norton 
1985 -- Arthur C. Clarke 
1986 -- Isaac Asimov 
1987 -- Alfred Bester 
1988 -- Ray Bradbury 
1990 -- Lester Del Rey 
1992 -- Frederik Pohl 
1994 -- Damon Knight
1998 -- Hal Clement
2002 -- Ursula K. Le Guin
2006 -- Harlan Ellison
(asi tých spisovateľov do toho seriálu vyberali podľa toho)

Nikde tam nevidím ani Adamsa, ani Herberta, je to zapríčinené tým, že obidvaja napísali po jednom významnom diele, a to bolo všetko - a ocenený spisovatelia boli aktívny takmer po celý svoj život a každá ich kniha bola komerčne úspešná, naproti tomu všetko čo napísali herbert/adams okrem duny/sprievodcu bolo komerčný prepadák. A tiež za najlepšiu sci fi ságu histórie bola v usa, bydlisku Herberta označená Foundation (Nadácia) a nie Duna.

ale dobre, už ťa nejdem presviedčať :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mas pravdu, presviedcanie tuna nema zmysel...kazdy ma svoju pravdu a nazor..ale ked to zoberes z inej stranky, tak toto je diskusne forum, takze tento thread svoju podstatu splnil...skoda ze sa nepripojilo viac ludi k diskusii :D
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

chlapci, prvý diel máme na svete, a musím povedať, že to bolo super, presne tento diel by som odporúčal všetkým pro americkým fanatikom, a hlavne g.w.bushovi, presne tam ukazujú, čo môže spôsobiť "preventívny úder" voči osi zla. ak to takto pôjde ďalej, tak tu máme jeden perfektný, dokonalý seriál.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

pridem na byt, tak si to zozeniem :D
Napísať odpoveď