Co povazujete za najlepsie na vyvoj webovych aplikacii?
Co povazujete za najlepsie na vyvoj webovych aplikacii?
Ja pouzivam PHP, s tym som zacal, to ovladam. Ma svoju popularitu, je zdarma a materialov k nemu je plno. Vidim vsak, ze vacsie projekty, teda podnikove aplikacie sa v nom nerobia.
Ak poznate nieco, co este stoji za to pridat to do ankety, pridam to sem.
(prave kukam, ze uz nepridam)
Ak poznate nieco, co este stoji za to pridat to do ankety, pridam to sem.
(prave kukam, ze uz nepridam)
toto by ma tiež zaujímalo, že prečo firmy (tie väčšie) viac-menej chcú veci v asp, atď.. dakde som čítal, že trebars asp je lepšie použiť na záťažové aplikácie, ako je chat, fórum, etc.. ale viac netuším.. tú javu, pokiaľ myslíš java applety..
.. jazyk ako jazyk mi zlý nepríjde, ale zhnusuje sa mi pocit, že to mám v prehliadači a môže si to robiť čo chce.. preto ani podporu pre javu neinštalujem.. takže to je tá najhoršia možnosť podľa mňa..
-
mastermind
VIP
To Finalway: nemyslim, ze hovoril o java apletoch aj ked to z ankety tak vyzera. Rec je o Java Server Pages.
moje zhrnutie:
php:
+open source, mnozstvo volne dostupneho kodu, kopa tutorialov
-chyba, system tried ako je to v ASP.NET (neberiem do uvahy PERL)
asp.net:
+moznost vyuzivat triedy z .NET FCL
-na spustenie je potrebny win server s ISS (neberiem do uvahy MONO, to este nie je v takom stadiu aby sa dalo komercne vyuzivat)
jsp:
+vraj najrychlejsie spomedzi spominanych(mozem dat link na test)
-neviem v tom kodit
moje zhrnutie:
php:
+open source, mnozstvo volne dostupneho kodu, kopa tutorialov
-chyba, system tried ako je to v ASP.NET (neberiem do uvahy PERL)
asp.net:
+moznost vyuzivat triedy z .NET FCL
-na spustenie je potrebny win server s ISS (neberiem do uvahy MONO, to este nie je v takom stadiu aby sa dalo komercne vyuzivat)
jsp:
+vraj najrychlejsie spomedzi spominanych(mozem dat link na test)
-neviem v tom kodit
java aplety som konkretne nemyslel, tie ti bezia v prehliadaci, ale webserver v jave, tomcat, ci podobne, ktore ti posielaju do prehliadaca bezny HTML kod.Finalway napísal: tú javu, pokiaľ myslíš java applety.... jazyk ako jazyk mi zlý nepríjde, ale zhnusuje sa mi pocit, že to mám v prehliadači a môže si to robiť čo chce.. preto ani podporu pre javu neinštalujem.. takže to je tá najhoršia možnosť podľa mňa..
tak, tak, AJAX je paradicka, ale pobezi ti aj s perlom, ak to uz niekto napisal. btw, ked uz sme pri tom AJAXe, este existuje HTTP Streaming to je ina supa:IgiPoP napísal:AJAX: Asynchronous JavaScript and XML
jazyk resp. model pouzivany na tzv. "interaktivne" webove aplikacie, ale bez odozvy servera je vlastne nepouzitelny.
http://www.lightstreamer.com/demos.htm
to vsak pod PHPckom neurobis