Wi-Fi siet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Supermaniak
Novice
Novice

Wi-Fi siet

Príspevok od používateľa Supermaniak »

Nazdar, zaujimalo by ma zriadenie wi-fi siete v tak stredne velkej budove(tak 3-4 poschodia) pre verejne ucely. Poradite mi niekto co by som tam vlastne mal dat, pozeral som na nete na nejake pristupove body, ale nie som si isty co vlastne potrebujem. Inak Hotspot je to iste ako pristupovy bod, alebo je to nieco ine ??? Ocenim hocijake rady(k veci :))
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Wi-Fi siet

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Supermaniak napísal:Inak Hotspot je to iste ako pristupovy bod, alebo je to nieco ine ???
Hotspot je Prístupový bod, akurát sa naň môže napojiť každý a zadarmo (moderné kaviarne s prístupom na internet - otvoríš notebook, objednáš si kávičku, pripojíš sa na Hotspot a začneš pohodlnne surfovať).

V budove mysli nato, že za každou stenou sa signál rapidne znižuje (maj to namysli).
Supermaniak
Novice
Novice

No ano, na to som myslel. Ale este k tomu pristupovemu bodu. Pokial viem, tak to ma nejaky obmedzeny pocet pripojeni(koncovych zariadeni), ze ? Ako by som to zariadil tak aby sa nan mohlo pripojit, ked uz nie neobmedzene, tak aspon viacej ludi ??
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

vyzadujes mobilitu? alebo budu PC pevne na jednom mieste (desktopy)...? Ak budu pevne, tak by som to neriesil cez WiFi, ak nie, tak zrejme by bolo best na kazde poschodie 1 AP (zhruba na stred), a rozdiel kanalov 1 - 4 - 8 - 12 aby moc neinterferovali (sice cez steny budu menej)
Supermaniak
Novice
Novice

Jasne dik. A ano vyzadujem mobilitu, inak by to naozaj nemalo zmysel riesit cez wi-fi.
kenny19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kenny19 »

Supermaniak napísal:Jasne dik. A ano vyzadujem mobilitu, inak by to naozaj nemalo zmysel riesit cez wi-fi.
ja mam pristupovy bod v izbe na stole, ked prejdem napriklad von z rodinneho domu a signal bezi asi tak cez 3 steny a jednu podlahu je asi tak na 10 precentach... to iste aj u mna v skole, a cim je budova starsia, tym ma hrubsie steny, tym je to horsie. podla mna je wifi lepsie na otvorenych priestoroch, kamosi sa tak spojili asi cez 300 metrov (bez prekazky)
Napísať odpoveď