Revolucia v Madarsku?

Diskusie na politické témy...
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Revolucia v Madarsku?

Príspevok od používateľa pinacolada »

co si o tom myslite.moze to mat nejaky vplyv na slovensko??
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Nie. Teraz tak nad tym rozmyslam, ci ta fraska s "Malinou" nebola umelo vyvolana, aby bolo v madarsku o com kecat. Popri tom "verchuska madarska" tajne dufala, ze sa nebude hovorit o domacich "problemoch". Hm, zjavne im to akosi nevychadza. IMHO
trion
Star
Star

Príspevok od používateľa trion »

tak to som bol prekvapeny, ze take nieco sa deje dolu u susedov. Som zvedavy, ze kedy a cim sa to skonci. Velmi sa tomu nerozumiem, ale EU nic nebude mat proti falosnym informaciam o danej krajine?
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

V Budapešti spievali o návrate Košíc a Prešova do Maďarska :roll:
kinjeril napísal:Nie. Teraz tak nad tym rozmyslam, ci ta fraska s "Malinou" nebola umelo vyvolana, aby bolo v madarsku o com kecat. Popri tom "verchuska madarska" tajne dufala, ze sa nebude hovorit o domacich "problemoch". Hm, zjavne im to akosi nevychadza. IMHO
Klasicke odputavanie pozornosti od vnutropolitickych problemov- poukazoval som na to tyzdne dozadu v relevantnej teme...
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Jasne zo ta ma vplyv aj na Slovensko. A to preto lebo mame s Madarskom spolocny obchodny trh. A uz sa to aj prejavilo oslabenim koruny. Sice len trochu ale predsa.
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Myslím si že to má vpliv. Veď su to naši susedia :roll:
aktualne.centrum.sk napísal:Demonštranti čoraz častejšie aj o Veľkom Maďarsku

Pred parlamentom sa opäť rozrastá dav, v ktorom sa momentálne nachádza šesť až sedem tisíc ľudí. Ohnivé protivládne vyhlásenia však čoraz častejšie striedajú výroky o potrebe návratu k veľkému Maďarsku. Znela dokonca aj pieseň o tom, že Košice aj Prešov budú opäť maďarské.
niektorí maďari sú asi čisto je*nutí na hlavu :x Veľké maďarsko bolo za čas Rakusko-Uhorska a nie teraz. Asi sa poniektorí nevedia spratať do kože....
Xantyp
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Xantyp »

hmmm preco dochadzaju madarskej vlade peniaze? zeby uz ich nepodporuje SMK zo slovenska? :D
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ja som z presova a keby tu prisli madari na svojich malych konikoch ta by taku bitku dostali ze by za ural utekali...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

pinacolada napísal:ja som z presova a keby tu prisli madari na svojich malych konikoch ta by taku bitku dostali ze by za ural utekali...
Veď nakoniec tam Húni a Avari patria a odtiaľ prišli do Európy :smt018.
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

este ze som z Lucenca, to je od hranic daleko :lol:
ale k teme, ako myslim si ze to je pekne na figu, ako nemam dako madarou az tak v laske ( no ked ich vydite dost casto, a pitaju sa aj v obchodoch po madarski, tak to je ako aj na mna vela ), ale nezavidim.
Urcite maju na to daky setsakra velky dovod, nahodou neviete v skratke co sa tam stalo, ze zacali demonstracie ?
no to som dako minul, tak chcem byt v obráze :)
Tomasito
VIP
VIP

Lord PROXI napísal:... nahodou neviete v skratke co sa tam stalo, ze zacali demonstracie ?
Niektoré z výrokov maďarského premiéra Ferenca Gyurcsánya, ktoré vyvolali násilné protesty, počas ktorých sa v Budapešti zranili desiatky ľudí. Vydávame ich v neoficiálnom preklade, ako ich zachytila agentúra Reuters:

"Vláda nemá veľmi na výber. Nemá, pretože sme to poje****. A nie málo, veľmi. V Európe nie je žiadna iná krajina, ktorá by sa správala tak hlúpo ako my."

"Počas uplynulého roka a pol, dvoch rokov, sme evidentne klamali. Bolo to úplne evidentné, že to, čo sme hovorili, nebola pravda."

"Za štyri roky sme neurobili vôbec nič. Nemôžete uviesť žiadne významné vládne opatrenie, na ktoré by sme mohli byť hrdí... Ak budeme musieť vymenovať, čo sme za uplynulé štyri roky urobili, čo povieme?"

"Minister financií János Veres má pravdu. Môžeme sa ešte chvíľu poflakovať, ale už nie moc dlho. Nadišiel okamih pravdy... Reforma, alebo krach. Nič iné nie je možné. A keď hovorím o krachu, hovorím o Maďarsku, o ľavici, a úprimne povedané, tiež aj o sebe."

"Umieral som, keď som musel minulý rok predstierať, že skutočne vládneme. Namiesto toho sme klamali dňom aj nocou. V tom už nechcem pokračovať. Buď sa pohneme dopredu prostredníctvom reformy, a v tom prípade máte vo mne vodcu, alebo si musíte zvoliť niekoho iného."

"Reforma znamená ochotu prehodnotiť všetko, čo sme si doteraz mysleli a čo sme doteraz robili... Domnievam sa, že to zvládneme. Objavia sa konflikty, priatelia... Objavia sa protesty. Možno budú protesty pred parlamentom. Skôr či neskôr ich to však prestane baviť a pôjdu domov."

Zdroj: http://spravy.pravda.sk/sk_svet.asp?y=s ... vyroky.htm
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

V madarsku maju krizu, no to sa vyriesi. Zasa si na tom nejaky politik prihreje polievocku a ucicika situaciu. Horsie vsak je, ze niektorí madari, co maju prevratene hodnoty si myslia, ze je prilezitost "oslobodit felvidek" :roll:
das fas
Star
Star

Príspevok od používateľa das fas »

Ja som sa tak rehotal, ked som to cital, ze kolko toho oni preklamali.... Uplne jak nas Fico.. :lol:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

suhlasim ze madarsky extremisti chcu vyuzit nespokojnost v krajine pre svoje zamery...treba dufam aby sa im to nepodarilo..
slovaci ta dunajec,felvidejk bez parazitov! :lol:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

má to vplyv, na druhý deň oslabila slovenská koruna vraj z tohoto dôvodu o 5 halierov. :(
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

Tomasito: diki moc.
no tak to je pekne, a este sa aj priznaju, ale aspon uznaju chybi co porobili.
To sa u ficka nestane asi nikdy :?
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ficko este nestihol ani zdaleka porobit tolko ko*ot co mikipremier
Tomasito
VIP
VIP

Pokusme sa tu OT neriesit Roba a Mikiho!
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

pinacolada napísal:suhlasim ze madarsky extremisti chcu vyuzit nespokojnost v krajine pre svoje zamery...treba dufam aby sa im to nepodarilo..
slovaci ta dunajec,felvidejk bez parazitov! :lol:
Na maďarských vagonoch je napísane MAV to jest Madarok Ážiaba Visa hahaha! :D
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

tie nepokoje predpokladam pojdu do stratena, kedze nemaju ziadneho charizmatickeho recnika, len dajakych mladych vyhulencov co potom podpaluju auta. toto nemoze podporit ani Orbanov Fidesz cize to skonci. teraz sa zacalo hovorit o tom ze sam Gyurcsany sa nahral aby ukazal ako to v skutocnosti je a aby snad aj dake reformy porobil. ale mal pravdu. sam som sa cudoval ked vtedy tak veselo minali, ci uz lavica, ci pravica. Deficit maju neuveritelny. je to taka zelezna gula na nohe ekonomiky. akurat ze raz to moze prasknut a pojdu dakde do kelu. tak isto cesi, tiez robia pekne deficity, ale o tom niekde inde, inokedy.
btw, co sa tych revizionistickych reci, kaslat na to. poznam viacero slovenskych madarov a nemam s nimi ziaden problem, prave naopak. pravda je ta, ze na to doplatia akurat obycajny ludia, ktory to maju na haku.
Napísať odpoveď