Nabootovanie do Knoppixu

Všetko ohľadom Linuxu...
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Nabootovanie do Knoppixu

Príspevok od používateľa Curuj »

velke skusenosti s linuxom nemam, par krat som mal pusteny zivy ABCLinux. vcera som nainstaloval z DVDcka Knoppix 5.0.1.niekolko. mal som to od uja z casaku Linux+. instalacia mi skoncila uz neskoro vecer a tak som uz moc nerozmyslal :wink: a on sa ma pytal, ci chcem urobit nejaku zachrannu disketu. nemal som nejaku po ruke a nechcelo sa mi hladat, tak som dal nie, ved naco som si povedal :roll: . teraz mam ale problem, ze mi ho neponukne pri bootovani. mam nainstalovany Win98 a Win2000. zobrazi mi iba tie. ako sa dostanem do toho linuxu? :? thx za odpoved
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Je zvajvne, ze nebol nainstalovany zavadzac, resp. nebol do neho pridany linux. Usudzujem, ze si zaciatocnik. Osobne by som Ti navrhoval instalaciu zopakovat, zvolit default instalciu, aby to tolko netrvalo a zvysenu pozornost by som venoval kroku so zavadzacou, ak ho instalacia ponuka, co by mala. Ak narazis na slovicka "grub" alebo "lilo", tak sa zastav a mrkni na to, ci tam mas vsetky systemy, ktore mas, vratane teda linuxu. Good luck!
Curuj
Addict
Addict

mno, problem som ciastocne vyriesil aj bez reinstalu :) bracho mi poradil nastavit oddiel s linuxom na aktivny. tak som to dal a nabehol mi grub. ok, dostal som sa do linuxu. potom som si zas spustil Win. potom som hodil reset a uz mi zase nenabieha ten grub. zrejme si wokna cosi porobili s nastavenim. moc sa mi nechce stale menit ten oddiel na aktivny :?
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m3thod-man »

co tak skusit klasicku cistu instalaciu linuxu?? instalovat liveCDcka nieje najstastnejsie riesenie pre zaciatocnikov...
Curuj
Addict
Addict

na tej instalacke som nemohol nic domrvit - brat mi stal za chrbtom a hovoril co a ako, takze je to v poho. on sa v tom vyzna dostatocne :wink:
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Windows by si nemal samovolne prestavovat aktivnu particiu.
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m3thod-man »

Curuj napísal:na tej instalacke som nemohol nic domrvit - brat mi stal za chrbtom a hovoril co a ako, takze je to v poho. on sa v tom vyzna dostatocne :wink:
tak sa spytaj bracha ked sa vyzna, takto cez forum sa zle radi, ked on si moze k tomu sadnut.

Moja rada je proste cista instalacia Linuxu. Knoppix nie je mysleny nato aby sa instaloval na disk.
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rixsus »

jj knpix je iba live ... ak ces neco podobne skus kubuntu je tez zalozene na debiane :)
Curuj
Addict
Addict

bracha napada len to nastavenie tej particie na aktivnu. dnes som bol u uja a on mal k tomu nejaku disketu, z ktorej nabehol ten grub. keby som ju mal, tak mi to naskoci, nie? potrebujem najst len to, kde ju v tom linuxe dam urobit... dnes pohladam, ak bude cas :)
Curuj
Addict
Addict

takze uz mi vsetko ide :smt023 nastavil som zas ten linuxovy oddiel na aktivny a hle, ide vsetko ako ma. je to sice divne, ale hlavne ze to ide :D . a nieco na urobenie tej diskety som aj tak nenasiel, ale neva
thx za pomoc :wink:
Messi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Messi »

Curuj napísal:... a nieco na urobenie tej diskety som aj tak nenasiel...
napr.

Kód: Vybrať všetko

http://www.gnu.org/software/grub/grub-legacy-faq.en.html#TOCq4
http://www.linuxjournal.com/article/4622
Curuj
Addict
Addict

Messi napísal:napr.

Kód: Vybrať všetko

http://www.gnu.org/software/grub/grub-legacy-faq.en.html#TOCq4
http://www.linuxjournal.com/article/4622
clanky su to dobre, ale nenaslo by sa pls cosi po slovenky? dostal som sa do polovicky a potm mi to hadze nejake hlasky typu "nemozem..." to pri tom druhom hovori. pri prvom mi jaksi nejde na tu disketu nakopirovat to co pisu. teda ak som si to spravne precital :)
Napísať odpoveď