Ste vlastenec?

Diskusie na politické témy...

Ste vlastenec?

ano a dost zanieteny
50
28%
skor ano
75
42%
skor nie
20
11%
nie,slovensky narod nemam ani trosku rad
11
6%
je mi to sum a fuk
23
13%

Celkom hlasov: 179

krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Aryan Angel napísal:no ano, to na ceskej wikipedii nie je pravda..

niekto to zadefinoval aj takto..
preto USA a niektore iny "narody" nie su narody v pravom slova zmysle..

pokial porovnavas nejaky jazyk kosatiek so slovencinou a kulturu eskymakov (zeby mi napr. usli nejaki eskymacki basnici hm) s nasou tak nie si v poriadku a nie je sa viac o com bavit..
a ak ty považuješ za kultúru iba básnikov, spisovateľov poprípade tých skrachovaných slovenských hercov v divadlach a z trápnych inscenácii, ktoré su horšie ako argentínske telenovely, tak sa naozaj nie je o čom baviť.

///edit: ešte doplním, že toto je totálny blud: Narod je definovany tym, čo je raz navzdy dane, nemenne - od vzniku zeme sa všetko vyvýja a národ nevynímajúc. ak by sa pozastavil vývoj jednotlivcov automaticky sa zastaví aj vývoj národa.
PS: na wiki to je napísané presne!!!!
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Mame vlastnu rec, vlastne uzemie...preco na to nebyt hrdy?
Kazdy sa niekde narodi a ak tam aj zije tak si zdravy clovek ak sa tam citi dobre, ma tam priatelov vytvori k prostrediu vztah... ma to tam rad a je hrdy ze tam zil, neberte nam to....
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa POiNTER »

Rubiki napísal:Mame vlastnu rec, vlastne uzemie...preco na to nebyt hrdy?
Kazdy sa niekde narodi a ak tam aj zije tak si zdravy clovek ak sa tam citi dobre, ma tam priatelov vytvori k prostrediu vztah...ma to tam rad a je hrdy ze tam zil, neberte nam to....
...kto ti to berie? :) ...s takouto formulaciou vlastenctva suhlasim aj ja a myslim si ze aj kazdy normalny Slovak...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

POiNTER napísal::) Ak som to dobre pochopil, poukazujes na to ze narodnost dedis po predkoch a teda USA nie je narod, kedze ich predkovia boli z inych kontinetov... ale kde beries istotu ze tvoji predkovia boli slovania??... mohli byt odkial kolvek, kludne si mohol mat predkov aj zidov a nemusis o tom ani vediet. Zrejme ale porovnavas, ze tvoji predkovia tu zili dlhsie, ako predkovia americanov v USA a preto si vacsi narodianar, resp. valstenec... nazvite to ako chcete. Aj tak si myslim ze vacsina sveta ma spolocny pra pra pra.... predkou a postupnou evoluciou, mutaciou (pri niektorych jedincoch az degeneraciou :) ) sa vytvorili rozne rasy a pri postupnom obyvani sveta aj rozne narodnosti.
Keby som to bral ako ty tak aj slon je vlastne pribuzny s korytnackou lebo vsetko ma spolocny prapra povod :) Moji predkovia su dufam Slovania, samozrejme ze vplivom pristahovalectva sa menilo celkove zlozenie ale vzdy ostala skupina ludi vedoma si svojej narodnej identity a preto sme dnes Slovaci. Pristahovalci si bud udrzali svoju rec a zvyky a tvoria teraz narodnostne mensiny (napr. karpatski Nemci) alebo splinuli s povodnym narodom.. to bolo mozne hlavne preto, ze mali rovnaku krv, prijali len novy jazyk, kulturu, atd..
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:Keby som to bral ako ty tak aj slon je vlastne pribuzny s korytnackou lebo vsetko ma spolocny prapra povod :) Moji predkovia su dufam Slovania, samozrejme ze vplivom pristahovalectva sa menilo celkove zlozenie ale vzdy ostala skupina ludi vedoma si svojej narodnej identity a preto sme dnes Slovaci. Pristahovalci si bud udrzali svoju rec a zvyky a tvoria teraz narodnostne mensiny (napr. karpatski Nemci) alebo splinuli s povodnym narodom.. to bolo mozne hlavne preto, ze mali rovnaku krv, prijali len novy jazyk, kulturu, atd..
OK...suhlasim... ale co si to potom trepal s USA, ked teraz si to vlastne vyvratil? Aj do USA sa pristahovali mnohy pred 400-500 rokmi... to znamena ze je tam uz niekolko generacii a mohli by sa uz mnohy citit ako pravy americania, tak isto ako ty sa citis pravy slovan (slovak- to je jedno).
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Pretoze si myslim, ze narod je hlavne definovany krvou.. USA ale tvori okrem pristahovalcov z Europy aj velke mnozsvo ludi inej rasy. Amerika je v tomto specialna a preto sa jej aj hovori "melting pot" ... Ak by ta to zaujimalo, americania, ktory rozmyslaju podobne ako ja, sa skor ako za americky narod, pokladaju za americanou europskeho povodu.. V dosledku multirasoveho zlozenia USA sa ale neda hovorit o jednom americkom narode.

Jedno bola z toho krijovho citovaneho prispevku pravda a to ze sa tento pojem zacal pouzivat relativne nedavno.. Z toho sa da odvodit co spajalo v davnejsej minulosti ludi spolu.. Predtym ako vznikli germanske a slovanske narody tu boli Germani a Slovania, predtym ako vzniklo rozdelenie na Germanov a Slovanov tu boli kmene arijov(arijcov).. zjednodusene povedane.. Vzdy spolocna krv..
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

neda sa povedat ze by som bol niakim vlastencom, ale zase ani nehovorim ze nemam rad Slovensko
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:... Ak by ta to zaujimalo, americania, ktory rozmyslaju podobne ako ja, sa skor ako za americky narod, pokladaju za americanou europskeho povodu..
no dobre ale v takom pripade mozes byt akurat tak hrdy na to ze si europan...
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Slovensko je krasna krajina, chyba uz len more a mame vsetko.
Po vysledku volieb si vsak myslim o obcanoch tejto krajiny svoje.
To uz nehovorim o HejSlovakoch, ktori nemaju radi ziadnu inu narodnost a este o tom vykrikuju do sveta. Dost casto chodim von a reprezentujem Slovensko, ale tuto vladu nebudem reprezentovat nikdy v zivote, ani hajit jej rozhodnutia.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Joe-Joe napísal:Slovensko je krasna krajina, chyba uz len more a mame vsetko.
To uz nehovorim o HejSlovakoch, ktori nemaju radi ziadnu inu narodnost a este o tom vykrikuju do sveta. Dost casto chodim von a reprezentujem Slovensko, ale tuto vladu nebudem reprezentovat nikdy v zivote, ani hajit jej rozhodnutia.
co ma vlastenctvo spolocne s nasou vladou??nebud OT
hocico
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa hocico »

Joe-Joe napísal:Slovensko je krasna krajina, chyba uz len more a mame vsetko.
Ked reprezentujes SLOVENSKO automat.aj Slovensku vladu.Ci sa ti to paci,alebo nie.
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hocico napísal:Ked reprezentujes SLOVENSKO automat.aj Slovensku vladu.Ci sa ti to paci,alebo nie.
:lol: Vtipalek
Takze napr. nasi sportovci ked reprezentuju SLOVENSKO, tak reprezentuju Fica? - no to by ich asi vela nesportovalo... a takychto prikladov ti mozem dat z hoc ktorej oblasti.
allias
Star
Star

POiNTER napísal::lol: Vtipalek
Takze napr. nasi sportovci ked reprezentuju SLOVENSKO, tak reprezentuju Fica? - no to by ich asi vela nesportovalo... a takychto prikladov ti mozem dat z hoc ktorej oblasti.
Podla teba reprezentuju prirodne krasy Slovenska :lol:
Reprezentuju dane zriadenie krajiny, jeho vrcholovych predstavitelov a mozno aj obconov. Stejne to vsetci robia pre prachy a nie z lasky ku Slovensku. Tomu som nikdy neveril, ani verit nebudem. Ved musia z niecoho zit.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Joe-Joe napísal:Podla teba reprezentuju prirodne krasy Slovenska :lol:
Reprezentuju dane zriadenie krajiny, jeho vrcholovych predstavitelov a mozno aj obconov. Stejne to vsetci robia pre prachy a nie z lasky ku Slovensku. Tomu som nikdy neveril, ani verit nebudem. Ved musia z niecoho zit.
jesus...ty to mas uplne pomylene.taky hokejisti z nhl mozu zvysoka oje*** to co im daju za reprezentovanie.a ti slabsi to robia mozno za prachy ale kedze su slaby nikdy nevyhraju vela penazi taze je to aj tak jedno.chapes?
allias
Star
Star

podla teba to robia pre Slovensko?
Podla mna preto aby si zahrali, zarobili a zviditelnili predovsetkym svoju osobu. Kecy o narodnej hrdosti im mozu zrat dochodcovia, politici a male deti. Tak sito by hrali a trenovali, keby boli obcania akejkolvek inej krajiny.
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Joe-Joe napísal:podla teba to robia pre Slovensko?
Podla mna preto aby si zahrali, zarobili a zviditelnili predovsetkym svoju osobu. Kecy o narodnej hrdosti im mozu zrat dochodcovia, politici a male deti. Tak sito by hrali a trenovali, keby boli obcania akejkolvek inej krajiny.
Ano Lubomirovi Visnovskemu a jeho kolegovcom islo iba o jedno. Zviditelnit sa na druhoradych Majstrovstach sveta , ktore maju nizku sledovanost .. LOL
Ze to robili aby si zahrali : ano este nevyliecenym hracom ako napr. Misko Handzus ked hral so zlomenym prstom , neslo o nic ine iba zahrat si , neriskoval dalsie zranenie .LOL
Zarobili - ano dostali trapne vreckovy , hraci ako Z.Palffy ktory mal plat 7 USD na sezonu , si potreboval ist prilepsit na MS do Svedska LOL
Neviem co si zac , ale si mimo LOL :P
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

joe-joe asi sudi inych podla seba :roll:
allias
Star
Star

Aryan Angel napísal:joe-joe asi sudi inych podla seba :roll:
Ty si to trafil :P
Evidentne som pichol do osieho hniezda. :lol:
Kto bude mat zaujem o hracov s krajiny, ktora hra MS B alebo C. Nikto!!!
Takze pre koho to robili, pre seba. Ty aj ja mame z toho hovno. Ako hovorieval moj dedo "Chleba ani piv lacnejsi nebude".
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

joe-joe,myslis ze ked tebe narodna hrdost nehovori nic tak ani ostatnym slovakom nebude??nie su vsetci ludia take sebecke ****** napriklad ako ty :wink:

// Do buducnosti si odpusti akekolvek vulgarizmi na adresu ostatnych uzivatelov (opacny nazor sa da vyjadrit aj bez nich). Nabuduce basa. Upravil Tomasito
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

pinacolada napísal:joe-joe,myslis ze ked tebe narodna hrdost nehovori nic tak ani ostatnym slovakom nebude??nie su vsetci ludia take sebecke ****** napriklad ako ty :wink:
vystihol si to vyborne , len som nechcel zas sediet :P
Napísať odpoveď