Gaya Internet MT,ZA

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
webrator
Amateur
Amateur

Gaya - Optika

Príspevok od používateľa webrator »

Tak sa po zabo-mysich vojnach vratme opet co je nove s tou OPTIKOU
Tu su dve odpovede na moj mail

Pisane od Gaya 27 Jun 2006 12:33:58
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
V kazdom pripade Mamateja 4 (ZATURCIE ) bude buduci tyzden prepojene na optiku a 100Mb opticku siet v ramci sidliska...to Vam nikto iny neposkytne.
K tomu kabelovu televiziu, bezplatne telefonovanie...

Ak by som ja dostal to co Martico do vienka...ziadny iny provider by v Martine nevyrastol...takze Vase prirovnanie ku spolocnosti, ktorej dlh...napriklad naposledy 24mil zaplatilo mesto a to vlastne my obcania je NEMIESTNY.
Keby GAYAi zaplatil niekto 24 mil, vyzerala by ta siet inaksie...a to uz pred vela rokmi...

To ale nememi nic na veci, ze opticka siet bude koncom leta v ramci celeho Martina ukoncena...a tym padom vieme klientom poskytovat sluzby v diametralne inej kvalite.

Pisane od Gaya Tue, 08 Aug 2006 13:28:21
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Prave dnes nasi technici tahaju ku Vam opto kabel.
Do konca tyzdna bude spoj aj v prevadzke.

Skutocnost
°°°°°°°°°°°°
bola taka ze kabel napojili koncom augusta (ale len napojili ,zatial to nefacha )
Niektory susedia si mysleli ze ked mame kabel uz sme na optike.Od 1.9.2006 sme podpisovali nove zmluvy s viazanostou na 3 roky , ze vraj prechadzame na optiku (zatial je v prechode asi gay )Zariadenie od nas odkupili naspet zrusenim siedmich splatok do 1.4.2007.(dovod bolzatial podla mna ten ze sme sa na zariadenie pre nas vchod zlozili piati ale postupne bez nasho vedomia zacali pripajat dalsich ludi aj z inych vchodov aj ked tvrdili ze zariadenie je iba nase)
Takze stale fungujeme po starom.Z roznych reci som sa dozvedel ze system cez optiku ma byt funkcny az od 2007.
Ked porovnate tie sluby a realizaciu tak tomu aj zacinam verit.
Ak vie niekto nieco nove ako to pokracuje s optikou a ci podpisovali podobne zmluvy dajte vediet.
pzad
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pzad »

Vzdy som si myslel, ze Martico sa zivi najma predajom tepla a spravou bytov a ze televizia a internet je len doplnok.

Pokial viem, tak ten dlh mal nieco s teplarnou, alebo nieco podobne.

Ale fakt je, ze keby v Martico neboli blbci, tak Gaya nema sancu (v panelakoch).
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

pzad napísal:Vzdy som si myslel, ze Martico sa zivi najma predajom tepla a spravou bytov a ze televizia a internet je len doplnok.

Pokial viem, tak ten dlh mal nieco s teplarnou, alebo nieco podobne.

Ale fakt je, ze keby v Martico neboli blbci, tak Gaya nema sancu (v panelakoch).
to je dost mozne a suhlasim lebo su na trhu uz velmi dlho a neurobili nic
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

no gaya v podstate nieje az taka zla, par vypadkov za den sa da prezit, obcas lagy, nizsia rychlost ale za tu cenu sa neni co stazovat :)
Prometheus_49
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Prometheus_49 »

masterdead napísal:no gaya v podstate nieje az taka zla, par vypadkov za den sa da prezit, obcas lagy, nizsia rychlost ale za tu cenu sa neni co stazovat :)
no ale ten ich pristup k niektorim veciam...
webrator
Amateur
Amateur

Optika

Dna 25.9.2006 priblizne od 11.00-20.00 nesiel u nas vobec internet

V case vypadku sme prerabali Vase spojenie na opticku siet.
Predpokladam, ze spojenie je momentalne 100% kedze ste uz pripojeny optokablom.

Tak asi sme uz pripojeny.
skurud-hay
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Optika

Príspevok od používateľa skurud-hay »

webrator napísal:Dna 25.9.2006 priblizne od 11.00-20.00 nesiel u nas vobec internet

V case vypadku sme prerabali Vase spojenie na opticku siet.
Predpokladam, ze spojenie je momentalne 100% kedze ste uz pripojeny optokablom.

Tak asi sme uz pripojeny.
Kde bývaš?
webrator
Amateur
Amateur

Zaturcie-ul.Mamateja
gaya
Novice
Novice

Re: Optika, Re: GAYA

Príspevok od používateľa gaya »

Vazeni klienti GAYA/hlavne ti nespokojni/
1. Co sa tyka rychlosti. Definitivne sme urobili upravu cennika, ta 2048 MW zostane 2048.

2. Upload na mikrovlne sme museli znizit... Inac sa nedalo (mam na mysli znizenie). Neurobili sme to preto, aby sme Vam skodili, ale preto, aby to FUNGOVALO.
Ta MW je hrozne vytazena. Ak klienti maju vazny problem, to forum je super vec, ako to povedat kamaratovi, ale:
BUBNUJTE NA GAYA a ziadajte napravu. Naprava je mozna 100%. Subezne s 2,4Ghz vysielacmi uz v celom MT funguju 5Ghz. teda riesenim je prehodenie na ine AP.
Maximalna cena upgrade je nejakych 2 000,- Sk. Ak je to klient s vyssim programom, alebo klient, ktory je u nas dlhsie, najdeme vustretovejsie riesenie. Len opakujem, BUBNUJTE...
Verim, ze od oktobra zamestname na HOTLINE dalsieho cloveka, ktory rozumie pocitacom a sietam, jednak poduci dievcata, ktore su len dievcata. Vysledkom by mala byt samozrejme hlavne Vasa spokojnost.

3. Znizenie uploadu vykompenzujeme velmi dobre a to tak, ze zrusime agregaciu ako taku. Klienti nebudu zaradzovany do spolocnej que po 8 napr 1024/512 (1:osem) ale kazdy z nich bude samostatne oshapovany na takuto rychlost.
Spolocna rychlost sa potom bude pridelovat na zaklade vytazenia jednotliveho segmentu. Tak to robia ini vacsi lokalni provideri.
Samozrejme, ze UPLOAD mailov a FTP Vam pojde na 1Mbit pri vsetkych programoch. Je to hlavne kvoli poste.
Na zaklade pravdepodobnosti sa potom konekt rozdistribuje tak, ze aj narocni budu spokojni.
Samozrejme, ze FUP bude fungovat, podla starej schemy: Bez povsimnutia ostanu ti, co neprenesu pocas priemeru troch dni viac, nez je ich hodnota downloadu.
Je to myslim fer...
Tahaci zaradeni do tahacov podla FUP budu o tom nadalej informovani mailom.

4. pridali sme nove programy OPT, ktrore sa budu v spravny cas navysovat o 100%. Myslim, ze to bude tromf, ktorym nas nikto nepredbehne, nakolko optika na sidliska je dovedena na 1Gbit. Medzi panelakmi to ide na 100Mbit. Tam su linky symetricke. Shapovanie je ako v MW programoch.

5.K tomu sme dali k dispozicii na lokalne prenosy plnu kapacitu 100Mbit, co niektori istotne zistili. Tesime sa s Vami...

Budte teda trpezlivi...Slovak telecom budoval svoju siet 40rokov...vsetko bude postupne...

Vsetky zmeny, ktore som tu uviedol budu v platnosti 1 Oktobrovy tyzden.

Dakujem Vam

Zabronsky Rastislav (Gaya)
vilko
Light Professional
Light Professional

Re: Optika, Re: GAYA

Príspevok od používateľa vilko »

gaya napísal:Vazeni klienti GAYA/hlavne ti nespokojni/
1 Oktobrovy tyzden.

Dakujem Vam

Zabronsky Rastislav (Gaya)
ad 1: a co ste chceli? vsetkym znizit este aj download o tretinu? zeby vam konecne doslo,ze ta zmena 2048 na 1500 je uz dost velka drzost?
ad 2: up ste znizili pred vyse pol rokom, co ste robili od vtedy aby ste to vykompenzovali?? hovno
ad 3: nepletieme si pojmy a dojmy? viete co znamena vobec zrusenie agregacie?
vy len globalne zagregujte celu siet a konekt do netu-to vobec neznamena zrusenie agregacie, lahko sa moze stat, ze niekomu to pojde horsie ako v plnej agregacii 1:8.. NEZAVADZAJTE ZAS LUDI..
preco moze ist upload na ftp a posta na 1Mbite? to nezatazuje zarusenu siet?
kto seriozne pouziva gayacky email?? mizive percento ludi, ostatni su odkazany prilohy emailov posielat cez gayacky email na vlastne emaily..
kde skoncili reci a sluby ohladom noveho FUP? kde je vas od noveho roka slubovany super extra najsamlepsi GAYAportal? tam kde konci 90 percent slubov?
ad 4,5: sa ma netyka, radsej sa nevyjadrujem, i ked ktosi na fatranet moc nadseny z optiky nebol..(www.fatranet.sk)

slovak telecom siet nebudoval 40 rokov, on iba 40 rokov zneuziva monopol, neucte sa od neho :idea:

edit: napadlo ma vyskusat proklamovany 1Mbit upload na FTP gaya, viac ako 30kbps (peak) som nedostal, priemer bol 20 kbps!!!!
vilko
Light Professional
Light Professional

sundevil napísal: ...
nechcem ti kazit naladu, len ti pripomeniem tvoje hrde vystatovanie sa na fatranete par mesiacov dopredu,, ktosi tam porovnaval marticonet a gayu a ty si ako HLAVNY argument vytiahol rychlost UPLOADU... sundevil, hojko (vecny prispievatel do zruseneho gaya fora, ...) , ja nezabudam :!:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

vilko napísal:nechcem ti kazit naladu, len ti pripomeniem tvoje hrde vystatovanie sa na fatranete par mesiacov dopredu,, ktosi tam porovnaval marticonet a gayu a ty si ako HLAVNY argument vytiahol rychlost UPLOADU... sundevil, hojko (vecny prispievatel do zruseneho gaya fora, ...) , ja nezabudam :!:
a?
Gaya - 512/256kbit
Marticonet - 515/131

Gaya - 1024/512kbit
Marticonet - 1001/202

No tak mi povedz kto ma rychlejsi upload ty frajer
marticonet nema ani pri jednom z tychto 2 programov rychlejsi upload ako gaya

takze skazenu naladu budes mat asi len ty :-P

okrem toho marticonet nema upload na svoje ftpcko taky ako gaya, a poviem ti ze ten 1mbit, je dost o nicom ked to ide aj 150-170 KB/s a uz sa mi stalo ze to slo do 200 KB/s, treba este spravit test ako to pojde ludom na optike a potom uvidime
//tie rychlosti su z total cmd ked som tam uploadoval
vilko
Light Professional
Light Professional

sundevil napísal:a?
...
//tie rychlosti su z total cmd ked som tam uploadoval
to je vsetko pekne co pises, v teorii by to malo byt tak,skoda ze to v praxi tak nefunguje

Rýchlosť prijímania dát (download) : 84,4 kB/s ( 675 kbps )
Rýchlosť odosielania dát (upload) : 23,9 kB/s ( 191 kbps )
768/256 gaya 549 sk

Rýchlosť prijímania dát (download) : 144,4 kB/s (1155 kbps )
Rýchlosť odosielania dát (upload) : 35,6 kB/s ( 285 kbps )

1001/202 MARTICONET 590 sk

specialne kvoli tebe som poziadal kamarata aby mi teraz zmeral svoje martico, ja som meral gayau

kvoli uplnosti som zmeral aj upload na ftp a samozrejme aj upload posty, KUA, viac ako 30 kbps!!! som nedostal (ftp gayacke, cez totalcmd ako ty)
:!: :!: :!: :!:
Prometheus_49
Medium Expert
Medium Expert

sundevil napísal:... treba este spravit test ako to pojde ludom na optike a potom uvidime...
ja sa mozem na optiku s prepacenim vysrat. nech to ide tym co maju anteny tak ako ma a ty co sa tlacia v panelakoch su mi ukradnuty
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

mne ani tak nejde o rychlost down/up, kedze moj trafic je max 500mb tyzdenne(pri 512), mne ide hlavne o odozvy, ktore su cim dalej tym vyssie
a nechapem co sa mysli pod pojmom BUBNUJTE (to by som potreboval fakt velky bubon) ked aj tak neodpovedate na maily ktore piseme :wink:
sundevil
VIP
VIP

masterdead napísal:mne ani tak nejde o rychlost down/up, kedze moj trafic je max 500mb tyzdenne(pri 512), mne ide hlavne o odozvy, ktore su cim dalej tym vyssie
a nechapem co sa mysli pod pojmom BUBNUJTE (to by som potreboval fakt velky bubon) ked aj tak neodpovedate na maily ktore piseme :wink:
tak im nepis ale chod tam osobne s bubnom :lol:
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

bol som 2x :D mali ma uplne v :smt022
Prometheus_49
Medium Expert
Medium Expert

nejako mi nejde otvorit ta stranka co by som mal mat na gai (www.gaya.sk~...). nejde to iba mne alebo aj dakomu inemu?
sundevil
VIP
VIP

Prometheus_49 napísal:nejako mi nejde otvorit ta stranka co by som mal mat na gai (www.gaya.sk~...). nejde to iba mne alebo aj dakomu inemu?
asi tam nic nemas, lebo to normalne funguje
KipJames
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa KipJames »

upload na FTP mi ide 250kBps, download je este vacsi...
žilina, 512
Napísať odpoveď