LCD monitor

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

kukiak napísal:Vybral som si LG L1919S-SF 19 palcovy...myslite ze dobra kupa ? vela som o nom na nete nenasiel, len par ohlasov a boli vsetky kladne. Ako je to teda s tymi vadnymi bodmi u LG ?
Skvelý monitor (ja mám taký istý), až Ti nebude chýbať DVI vstup a nemožnosť nastavenia výškovej polohy (mne to neprekáža, pretože ho mám na stole priamo pred sebou), tak ho bez debaty zober :wink: .
Má prekrásne farby :oops: .
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

fikus-kukis napísal:Skvelý monitor (ja mám taký istý), až Ti nebude chýbať DVI vstup a nemožnosť nastavenia výškovej polohy (mne to neprekáža, pretože ho mám na stole priamo pred sebou), tak ho bez debaty zober :wink: .
Má prekrásne farby :oops: .
Tak som rad :P. Dik, cize vyber specateny. DVI ani vyskove nastavenie mi nechyba vobec, Tiez ho mam pred sebou na stole, ak bude problem staci urobit podstavec. Mas na nom nejake vadne body?
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

kukiak napísal:Tak som rad :P. Dik, cize vyber specateny. DVI ani vyskove nastavenie mi nechyba vobec, Tiez ho mam pred sebou na stole, ak bude problem staci urobit podstavec. Mas na nom nejake vadne body?
Nie, NIČ (nič na ňom nebolo a dúfam, že ani nebude :) : ).
Error
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Error »

ja mam tento acer http://195.80.169.118/default.asp?cls=s ... stiid=2532 a som spokojny. ziadne vadne pixely. ako sa prejavuju vadne subpixely?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Každy pixel, t.j. bod na monitore sa sklada z 3 zložiek-R,G,B t.j subpixelov. A prejavi sa tak že ti jedna zo zložiek odide, zhasne uplne alebo stale svieti bez rozdielu čo sa deje na monitore a to je potom spatne a určite to zbadaš ak sa ti niečo take stane dakde v strede plochy obrazovky. Popripade si naštuduj toto: http://www.svethardware.cz/art_doc-59B0 ... A0891.html , je tam aj názorná ukažka ako taky subpixel vyzera :)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

No tak dnes mi prišiel mail od pana Holeša z PC revue, ktorý pisal članok v augustovom vydaní o LCD monitoroch. Prosim tu je mail:

Dobry den,

bohuzial, nie ste prvy, ktory nam hlasi takuto nezrovnalost. Vznikla
kvoli tomu, ze slovenska, resp. ceska pobocka LG mala v plane zaviest
nulovu toleranciu chybnych subpixlov, resp. pixlov, co mali povolenie
tiez od vedenia spolocnosti. Vedenie vsak cely proces zastavilo a tak sa
zarucne podmienky bohuzial nemenia.

s pozdravom,
Michal Holeš

Je to viac než smutná správa, kedže kvoli tomuto je to stale len system hop alebo trop a ešte porozmýšlam nad kúpu, kedže moje crt Samsung Syncmaster 755 DF mi vyhovuje, no v noci v tme ale aj cez den po dlhšom čase prace mam taký blbý pocit v očiach. Tak ale porozmýšlame a uvidime.
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

pato83 napísal:No tak dnes mi prišiel mail od pana Holeša ...... Tak ale porozmýšlame a uvidime.
do certa aj s nimi :( aj ja som sa sklamal :(
ale mozno sa zmeni situacia kym su budem kupovat ja LCD monitor

P.S.: mna zaujal tento
Napísať odpoveď