PHP - fopen chyba
PHP - fopen chyba
Volam tuto funkciu ktora ma otvorit subor, no po prvy raz ked sa otvara tak je prazdny resp. neexistuje. Preto som pouzil pri otvarani mod "a" ktory ma zabezpecit aj vytvorenie ak taky subor neexistuje. No server hlasi chybu
"Warning: fopen(./cesta/01.txt): failed to open stream: Permission denied in /home/www/str/vykonaj.php on line 19"
riadok 19: $subor=fopen($nazov,"a");
kde je chyba?
viem ze nieco podobne som robil a musel som napravit atributy na subore ktory som otvaral
pripadne ci sa daju nastavit atributy suboru pri jeho vytvarani
"Warning: fopen(./cesta/01.txt): failed to open stream: Permission denied in /home/www/str/vykonaj.php on line 19"
riadok 19: $subor=fopen($nazov,"a");
kde je chyba?
viem ze nieco podobne som robil a musel som napravit atributy na subore ktory som otvaral
pripadne ci sa daju nastavit atributy suboru pri jeho vytvarani
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
normalne chod na ftp, na ten tvoj txt nastav atributy 777
a ked chces vytvorit atributy uz rovno v php kode
je na to prikaz
a ked chces vytvorit atributy uz rovno v php kode
je na to prikaz
Kód: Vybrať všetko
chmod($subor, 0777); -
vivaSlovakia
Guru wannabe
nemal som to momentalne ako vyskusat, ale mohol by si pouzit prikaz umask();filko napísal:ide o to ze ako mozem davat atributy este nevytvorenemu suboru?
Kód: Vybrať všetko
umask(0777);
$f = fopen($nazov, "w");-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
no asi nijak.. ako chceš davať atribut niečomu čo neexistuje? musíš ho najprv vytvoriť a potom mu dáš atribút. Druhýkrát keď na ten súbor budeš pristupovať, tak aby si si ho nepremazal dáš overenie či taký súbor existuje. Ak hej, upraví ho alebo čo s ním chceš, ak nie, tak ho vytvorí.filko napísal:ide o to ze ako mozem davat atributy este nevytvorenemu suboru?
skus sa pozrit sem http://pabi3.com/article150/tvorba-adre ... chmod-777/