ASRock, taktovanie

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Stilo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

ASRock, taktovanie

Príspevok od používateľa Stilo »

Nazdar, chcel by som poradit od ludi ktori sa vyznaju v zakladnych doskach a hlavne od ludi ktori maju skusenosti zo znackou ASRock a taktovanim na tychto zakladnych dosiek.
Mam totiz zaujem o tuto dosku http://www.asrock.com/product/775Dual-VSTA.htm hlavne kvoli tomu ze podporuje DDR aj DDR2 a ma AGP aj PCIe.

//Popripade nejake typy na MB so socketom LGA 775 s podporou Core do 3 000,- Sk
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: ASRock, taktovanie

Príspevok od používateľa misokgb »

Stilo napísal:Nazdar, chcel by som poradit od ludi ktori sa vyznaju v zakladnych doskach a hlavne od ludi ktori maju skusenosti zo znackou ASRock a taktovanim na tychto zakladnych dosiek.
Mam totiz zaujem o tuto dosku http://www.asrock.com/product/775Dual-VSTA.htm hlavne kvoli tomu ze podporuje DDR aj DDR2 a ma AGP aj PCIe.

//Popripade nejake typy na MB so socketom LGA 775 s podporou Core do 3 000,- Sk
http://www.ocworkbench.com/2006/asrock/ ... STA/g4.htm

tam mas taku rychlu recenziu... Jednak by som nebral kvoli VIA chipsetu, proste to pod Intel nepatri, to uz fakt radsej sahnem po AMD, a to som zaryty Intelak :roll: ASRock, vlastne ASUS divizia, ale... Pouzivaju tieto dosky sice vysoko kvalitne osadene suciastky, ibaze su znacne poddimenzovane, tato doska ma sice az 4 fazove napajanie CPU, mozno aj taktovat pojde dobre (VIA chipset no neviem neviem), ale aj tak... Podla recenzie sa v BIOSe da nastavit az 340MHz FSB (P4 - 200 origo, Conroe 266MHz origo). Ako fakt, keby tam bol aspon ten Intel chipset, mozno by som o tom zacal uvazovat, ASRock fakt nemusim, aspon nie s VIA chipsetom pod Intel... A co ti pomoze podpora aj AGP aj PCIe? A DDR a DDR2? Aky procak tam ides dat? Zabudni na teoriu typu... "teraz si kupim dosku s podporou C2D, kupim zatial P4/Celeron CPU a ked budu love, prejdem na C2D" - myslis, ze ked budes mat nejakeho toho Celera, alebo P4 tak bude problem predat dosku a kupit novu s novou reviziou chipsetu 965 a odstranenymi bugmi lepsim layotom atd... Otazka je aky procak chces do toho kupit... Tam by som zacal. Inak kvalitne fosnicky su GB, ASUS, Intel fosne. Napis aky CPU/VGA/RAM a ako si predstavujes upgrade, ze by si vyuzil featurky tejto dosky (PCIe/VGA, DDR/2) :wink:
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

diky za ten link..

nad procesorom som rozmyslal ze si kupim Intel Pentium D 805 - 2,66 GHz, pamät mam zatial DDR 512 MB a grafiku GF 4 Ti4200, na zaciatku roka by som si potom chcel kupit VGA - 7600GT ( ocakavam ze zlacnu po vydeni DX10 graf. kariet)
Napísať odpoveď